Hogyan vízkőtlenítitek a cumit?
Itt a Bakonyban őrült kemény a víz. Egy csepp megszárad valahol és már fehér karika van a helyén.
Két hét múlva vagyok kiírva, így gondoltam, elmosom a cumikat, üvegeket. Először vízforralóban ecetes, domestosos vízben forraltam majd, egy Aventes fertőtlenítőbe tettem ecetes vizet és betettem 3 percre a mikróba.
Mégis minden tiszta vízkő lett. A cumik olyan opálosak.
Persze, ha most kézzel elmosom ecetes vízzel, le fog jönni a vízkő, de akkor oda a sterilizálás nem?
Hogy lehet ezt összehozni? :)
Domestos? Kihagytam volna.
Nem kell túlzásokba esni. Elég lesz, ha forró vízzel elöblíted ezentúl. Max. pár perc ecetes áztatás.
domestossal fertőtlenítetted a cumit, cumisüveget?
Én vettem sterilizáló folyadékot, kimondottan az üvegekhez, vízzel higítva beletettem a cumisokat, majd leöblítettem. Forralni egyszer próbáltam, azzal nekem is vízkövesedett, meg elszürkültek az üvegek.
Domestost semmiképp nem szabad használni egy újszülött semmilyen eszközén sem, akkor már inkább a vízkő.
Ecetes vízben áztasd és ennyi. Nem muszáj sterilizálni a dolgokat egyébként.
Egyetértek, inkább vízkő, mint Domestos!!! A saját edényeinkhez se használnám... Egyébként nem is oldja a vízkövet, hiszen fertőtlenítő. Az, hogy opálos, nem jelenti azt, hogy vízköves, nekünk is elopálosodtak a Tommie Tippie-k a használattól, abszolút nem zavar.
Amúgy nem értelek. Miért ne moshatnád el kézzel, aztán be a sterilizálóba, ha már ennyire csíramentesíteni akarsz? Amúgy nem ezt csinálod minden használat után? Kézzel elmos, aztán sterilizál, nem? Amúgy se ételmaradékosan teszed a sterilizálóba, hanem alapvetően elmosva.
Mi a baj a domestossal? 1 liter vízbe tettem egy pöttyintésnyit. De akkor nem teszem, ha ekkora nagy baj.
Amúgy úgyis el kell mosnom újra, mert a vízkő nem tetszik.
Szóval elég, ha ecetes vízbe áztatom, aztán kiteszem egy pelusra és megszárad? Semmi több?
Amúgy nem a használattól lett opálos. Teljesen új cumik, illetve cumisüvegek. A csomagból kivéve ragyogóan átlátszóak voltak, és most a vízkőtől lett opálos mind.
Azért gondoltam lefertőtleníteni, mert mondjuk a cumikat nem, de a cumisüveg dobozában a boltban bárki nyúlkálhat, akárki összefogdoshatta, így gondoltam, lefertőtlenítem.
De akkor átmosom újra.
Egyébként ajánlották, hogy első használat előtt ki kell főzni mindent, azért tettem ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!