S. O. S. Mit tegyek, hogy a Gyedet kaphassam?
Figyelt kérdés
Jelenleg még dolgozom,de elég trappolós a melóm így júniustól szeretnék otthon lenni már.Augusztus közepén fogok szülni.A szerződésem május végéig szól!Nálunk itt ez a divat sajna :( Kérdés,menjek el munkanélkülire júni 1-től és akkor jár a Gyed?Vagy probáljak bejelentve maradni és táppénz??De akkor valamit kell fizessen uttánam a cég(főnököm) mennyi az annyi???2014. máj. 14. 08:56
1/4 anonim válasza:
Szia! Ha van annyi ledolgozott időd, hogy jár a max.álláskeresési (90 nap, ha jól tudom), akkor pont beleférsz az időbe. Május végéig dolgozol, aztán bejelentkezel a munkaügyi kp.-ba, így kapsz valamennyi pénzt is. A szülés napjától mehetsz tgyásra, majd ha az lejár, akkor egy pár napra megint a munkanélküli, majd gyed. Én is így jártam, mint te egyébként, ezért tudom. De ez csak akkor működhet így, ha jár neked a max. álláskeresési.
2/4 A kérdező kommentje:
Szia!Köszönöm.Nem tudom mennyi nap kell hozzá több mint egy évem van.De ma akkor megyek a munkaügybe és megkérdezem mizú!!!
2014. máj. 14. 11:19
3/4 A kérdező kommentje:
Írok neked privit!!!
2014. máj. 14. 11:36
4/4 anonim válasza:
A 90 nap álláskeresésihez legalább 3 év munkaviszony kell. Ha nem hosszabbítják meg a szerződésed, akkor a munkanélkülivel próbálj meg sakkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!