Ha a kistesóval 5 hónapos terhes leszek, amikor a fiam betölti a 2 évet, akkor a hátralévő 4 hónapban milyen fizetést kapok? A 24000 ft GYES t, ami a fiam után jár? Illetve a kistesó születése után mennyire lesz kevesebb a GYEDem mint most?
Nem értem, visszamész dolgozni papírt leadod, hazajössz, másnap beviszed a papírt a táppénzre vételről és ennyi. Táppénzen vagy otthon, a gyereket el tudod látni.
Kapod a béred után a táppénzt szülésig + a gyest, aztán meg csed+gyes.
de amúgy ha otthon ülsz, akkor találtam ilyet is:
"A kérdésem az lenne, hogyha a második gyermekünk 2016 tavaszán születne, amikor én már GYES-en leszek, mi lesz az alapja a TGYÁS-nak, illeve a GYED-nek?"
"Amennyiben beleszül a gyes-be vagy a gyes lejárta után egy éven belül szül, akkor a jelenlegi csed-hez megállapított jövedelem lesz a csed, gyed alapja."
csak így elesel a gyes+táppénztől, egy ideig csak gyes-en leszel...
Igen, csak a gyes. Aztan a tgyas=csed alapja ugyanaz, mint korabban, szerintem. En is igy leszek.
Ez a visszamesz dolgozni papiron, aztan tappenz nekem nagyon mutyiszagu. Tudom h sokan csinaljak, de ez csak egy kiskapu...
Igen, csak a gyes. Aztan a tgyas=csed alapja ugyanaz, mint korabban, szerintem. En is igy leszek.
Ez a visszamesz dolgozni papiron, aztan tappenz nekem nagyon mutyiszagu. Tudom h sokan csinaljak, de ez csak egy kiskapu...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!