Szégyellem magam, miért csináltam?
Másfél éves a kislányom, egyedül vagyok vele otthon, amíg a párom dolgozik. Nincs segítségünk (se nagyszülő, se rokon).
Az elmúlt 2 hétben nekiállt húzni a hajam, csapkodni az arcom.
Sajnos ma elszakadt a cérna és rácsptam a kezére és ráordítottam, hogy nem szabad.
Most iszonyat lelkiismeretfurdalásom van.
Soha nem akartam bántani a gyerekem.
Mit csináljak? Hogy tegyem jóvá?
A kutyás példa pont nem jó ide, mert náluk igenis akkor érsz el eredményt, ha megfogod a grabancát vagy arrébb taszítod. Ők állatok, állati kommunikációból értenek.
A gyerekverés és kézrecsapás között még midnig nem kéne egyenlőségjelet tenni. Ki az a szerencsétlen idióta, aki mosolyogva hagyja, hogy a gyereke üsse, vágja, pofozza?
Annyira bírom, amikor valaki azzal jön, hogy ő aztan nem veri a gyereket. Hat nem tudom feltűnt e, hogy a kérdező sem veri 🤦🏼♂️ De persze egy 1,5 evest kiválóan meg lehet nevelni szép szóval, lefogod a kezet, lenyomsz neki egy negyed órás monologot.... és ő pont le se fogja szarni.
Vagy mi a terv kedves békés anyukák? Hagyjátok hogy üssön-verjen titeket mondjuk 7 éves koráig aztan próbáljátok majd elmagyarázni, hogy surmo dolog? Vagy hol a határ?
Engem sem vertek gyerekkoromban, de mire már lehetett volna magyarazgatni, miért nem szabad anyát megutni, már meg sem mertem volna próbálni.
Aztan csodálkozunk hogy ennyi a gyökér gyerek, meg már óvodában terrorizálják a másikat. Hat akibe nulla kultúrát nevel az anyja... bárcsak lenne külön óvoda/iskola azoknak a gyerekeknek akiket neveltek meg akiket nem...
Köszönöm a választ mindenkinek!
Legalább megtudtam, hogy ezek szerint egy kis zsarnokot nevelek, én mint gyenge ember, mert már nem kezdtem el korábban csapkodni a kezét.
Nekem nem voltak szüleim, akiktől kaphattam volna tanácsot, útmutatást. Vagyis de, apámat nem ismertem, anyám meg amikor éppen nem ivott, akkor minket ütött a tesóimmal. Valószínű ezért vagyok picit érzékenyebb ezen a téren.
Ez nem jelenti azt, hogy a gyereknek mindent szabad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!