Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mézeskalácsot süttök együt a...

Mézeskalácsot süttök együt a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Mikor készítitek el?

ÉN most akarok először csinálni,h a van valakinek jól bevált recept és egyéb tippek, annak örülnék nagyon:):)


Illetve kérdezném,hogy hogyan készítiteik. tényleg csak fémdobozban puhulnak meg?


2012. dec. 11. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha elkészítetted, légmentes műanyagdobozba tedd be és mellé egy egész almát rakj! Puha és finom marad sokáig!!!Tuti tipp:)Ha megtalálom a receptet, küldöm:)És az előbb leírtak minden mézesre igazak!
2012. dec. 11. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Szoktam sütni, igen. Három gyerek van. Anyunak van egy puha receptje, az enyém sajnos nem jó, csak hetek múlva lesz puha:)

Majd elkérem tőle én is, mert szombaton sütünk.


Én almát szoktam tenni a sütik mellé a dobozba.

2012. dec. 11. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

*együtt--bocsi a helyesírási hibáért!!



Húú köszönöm!!!

2012. dec. 11. 13:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen szoktunk!


2 gyerekem van, imádják.


Én idén nagyon el vagyok havazva, semmi időm semmire, ezért most könnyebb utat választottam, vettem dr ötker mézesalapot és abból sütjük. Hamar összeáll és nem kell várni vele, egyből lehet nyújtani. Nagyon finom, anyum már sütött, és puha is.

2012. dec. 11. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly sütöttünk először a 2 évesemmel, most is, már 3 éves.

Nagyon élvezte, 5 tepsivel lett, ketten szúrtuk ki, raktuk tepsire.

Mi ezt a receptet sütjük, nagyon finom és tök puha, elég egy jól zárható dobozba tenni.


Margó mami receptje


4 evőkanál kristálycukor

2 egész tojás + 2 tojássárgája

2-3 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy 1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál szegfűszeg

¼ kávéskanál gyömbér

7 dkg zsír (valamilyen semleges ízű zsír legyen)

7 dkg vaj vagy margarin

2 evőkanál tejföl

10 evőkanál méz

1 teáskanál szódabikarbóna

60 dkg liszt

1 csipet só


A zsírt, a mézet és a margarint megolvasztjuk. Közben a lisztbe belekeverjük a fűszerkeveréket a cukrot, a és a szódabikarbónát és a sót, ha ezzel végeztünk, akkor mehet bele a tojás és a tejföl is, majd a felolvasztott zsír, méz és margarin. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük. Belisztezett deszkán kinyújtjuk és szaggatjuk. A zsírtól különleges íze lesz, a tejföl pedig garantálja, hogy puha maradjon.


Mi csak 6 órát pihentettük, de így is szuper lett. A kimaradó fehérjéből lett a máz, íme a végeredmény:


[link]


[link]

2012. dec. 11. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, szeretném bevonni a lányomat, már nagy 4,5 éves, nagyon hasznosan fog tudni segíteni, biztos. :) Én jövő hét pénteken leszek szabin, akkorra tervezem.
2012. dec. 11. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!!


Még annyit kédeznék,hogy mennyi idő alatt puhul meg???

2012. dec. 12. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:
ha jó a tésztád, 1-2-3 nap.
2012. dec. 12. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

#5 vagyok.

Ez a recept azonnal puha, a fiam már langyosan ette.

Egész éjjel száradt a máz rajta, kint volt a konyhaasztalon, és még így is puha maradt.

2012. dec. 12. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!