Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 és fél évesen normális a...

5 és fél évesen normális a fog váltás?

Figyelt kérdés
A Kislányom már 5 éves kora óta mondogatta, hogy mozog neki az egyik foga, alul középen. Eddig nem volt semmi, azzal a fogával. Ma az óvodából hazajött és beleharapott egy linzer karikába, amit tegnap sütöttem és elkezdett vérezni a foga, s mozog, most óvatosan megmostuk, de nem tudom meddig marad a helyén. Szerintetek ez fogváltás, vagy az én sütim tényleg kitörte a fogát? Kicsit lelkifurdalásom van....
2013. aug. 26. 19:52
 1/5 anonim válasza:
Igen,lehet mát ennyi idősen fog váltás.
2013. aug. 26. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
A keresztlányom is ennyi idős, és neki már a 4. foga is kiesett. Ne legyen lelkifurdalásod, ez nem a sütidtől van, ilyenkor már elkezdenek potyogni a fogak.
2013. aug. 26. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:

szia!

fiamnak 5 évesen kezdtek el kiesni a fogai 3db, most már 5 és fél és már nő a maradandó - ahol kiestek, és jó pár még mozog - a mellette levők!

2013. aug. 26. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak 5 évesen kiestek az alsó fogai. Nyugi ez természetes folyamat!!
2013. aug. 26. 21:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Akkor megnyugodtam, jeleztem ma az óvodába, hogy egy picikét féloldalasan fog enni, mert érzékeny neki, bár reggel a sütivel kezdte, s megjegyezte, ha elfogy itthon az a süti, többet ne süssek, mert mindenkinek ki fog esni a foga :)

Sziasztok, legyen szép napotok!!!

2013. aug. 27. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Normális e egy 2 hónapos tápszeres babánál a méregzöld széklet?

Kb 1 hete van ilyen, és bűzösebb is! Eddig aranysárga színű volt! Tápszer váltás is volt.

Ugrásváltáskor akármilyen összeszedett is a vágta, az váltás előtti két-három ugrásnál nagyon megszalad. Ez normális, vagy rosszul csinálok valamit?

Lassan vágtázunk, adom neki az átugrató segítséget, és 2-3 lépést nagyon rohan, majd átugrik, és akkor tudom visszalassítani, összeszedni megint. Nemrég óta lovagolom, és előtte pár évig nem csinált ilyeneket, biztos jobban összeszokunk még, de valamit rosszul csinálok, vagy ez normális eleinte?

Az normális, ha váltásnál hallom, ahogy váltok?

Ugye behúzom a kuplungot és váltok. Lefelé egyesben van hangja, de menet közben felfelé is. Ez normális? Sportmotor.

Szerintetek normális a sűrű óvónő váltás?

Kis-mini csoportról van szó. Nem vagyok jártas ezen a téren ezért kérnék véleményeket...Szeptemberben 1óvónővel,és egy másik csoportból kölcsön kapot aztán úgy volt véglegesített dadussal indultunk volna..de az 1szem óvónő felmomondott aug 30.án...Így maradt a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!