Apukának jelen helyzetben mit lehet és mit nem?
Nemrég megismertem egy férfit, akinek van egy kisfia. A kisfiú az anyukájával él, apuka hetente többször van vele.
Anyuka kerek-perec megmondta, hogy engem nem akar a gyerek közelében látni, ha nem muszáj.
Apukát bekorlátozhatja? Megszabhatja neki, hogy kivel és mikor találkozzon? Elhozhatja hozzám a gyereket az anya engedélye nélkül? Nem akarjuk, hogy kiforduljon magából a nő, de azt sem akarjuk, hogy eltiltja tőlem a párom a gyereket, csak mert anyuka nem nézi jó szemmel. Szeretnénk közösen is programokat szervezni, nyaralni, ilyenek. Ezekbe beleszólhat az anyuka?
azt írod, hogy nemrég ismerted meg. ez teljesen normális, hogy anyuka nem akarja, hogy hozzád vigye, meg veled menjen nyaralni, teljesen igazat adok neki most (még). először alakuljon ki köztetek a kapcsolat, mélyüljön el.
lehet csak egy futó kapcsolat, akkor a gyereknek rossz lesz, ha eltűnsz, majd jön más és vele is ez a herce hurca, ilyet nem lehet csinálni egy kisgyerekkel.
te is legyél türelmesebb, ne egyből a közös nyaralást tervezd a gyerekkel, hagyj időt a családnak, hogy ez így kialakuljon és utána jöjjenek a közös dolgok :)
A gyerkőcöt ismerem régóta, egy oviba jár a lányommal. Sok közös programon voltunk együtt ovin belül és kívül is. Nagyon jóban vagyunk, sokszor megölel, ha találkozunk, mindig sokat beszélget velem.
Apukáját nem ismerem régóta, ez igaz. De anyuka kerek perec kijelentette, hogy neki nem tetszik ez a helyzet (elváltak, évekkel ezelőtt), és sajnos a gyerekkel próbálja zsarolni a páromat. A gyerekek rendszeresen játszottak együtt eddig is, nem örülnék, ha most el lennének tiltva egymástól. A gyerekek előtt egyébként nem mutatjuk, hogy együtt vagyunk, voltunk együtt kirándulni, játszótéren is. De anyuka ezeket nem akarja engedni, szerinte a párom csak és kizárólag kettesben legyen a gyerekkel.
Ma pl. egy másik elvált apuka barátjával töltötték a napot, a két apuka a két gyerekkel. Természetesen ilyenkor nem baj, hogy nem kettesben vannak.
Tudom, hogy anyukának ezt fel kell dolgoznia, csak nem tudom, meddig mehet el a gyerek tiltásában, meg mi az, amit konkrétan megtilthat, vagy mit nem. :/
Azért őszintén szólva elég fura anyuka hozzáállása. Ő nem talált párt magának? Vajon a kisfiú apukája engedélyezte, ha esetleg anyukának van valakije?
Bocs az offert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!