Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Apukának jelen helyzetben mit...

Apukának jelen helyzetben mit lehet és mit nem?

Figyelt kérdés

Nemrég megismertem egy férfit, akinek van egy kisfia. A kisfiú az anyukájával él, apuka hetente többször van vele.

Anyuka kerek-perec megmondta, hogy engem nem akar a gyerek közelében látni, ha nem muszáj.

Apukát bekorlátozhatja? Megszabhatja neki, hogy kivel és mikor találkozzon? Elhozhatja hozzám a gyereket az anya engedélye nélkül? Nem akarjuk, hogy kiforduljon magából a nő, de azt sem akarjuk, hogy eltiltja tőlem a párom a gyereket, csak mert anyuka nem nézi jó szemmel. Szeretnénk közösen is programokat szervezni, nyaralni, ilyenek. Ezekbe beleszólhat az anyuka?

2016. júl. 2. 16:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
attól függ mennyi idős a kisfiú. én adnak egy kis időt míg megszokja,hogy most már a te parod
2016. júl. 2. 17:11
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Ha az apának van önálló láthatási joga, akkor nem korlátozhatják, hogy milyen emberek társaságában találkozik a gyerekével. Nyilván nem teszel kárt a gyerekben. Nem várhatja el tőle az exe, hogy cölibátust fogadjon.
2016. júl. 2. 17:29
 3/15 anonim ***** válasza:
De nehéz ügy. Alapvetően nem korlátozhatja, hogy kivel találkozzon. Viszont, ha nagyon nem tetszik neki a dolog, és képes rá, akkor mindenféle aljas módon keresztbe tudja húzni a számításotokat. Ha egy kicsit is normális a hölgy, akkor a párodnak le kellene vele ülni beszélni a gyerek érdekében.
2016. júl. 2. 17:37
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
Erről minden esteben a bíróság dönt.Ha nincsen bírósági végzés,csak szóbeli akkor nem tilthat semmit.Ha pedig nicsen bírósági végzés a láthatásokról akkor engedni kell az anyának,mert ha perpatvar lesz e miatt vagy bármi miatt ,a kisgyerek issza meg a levét.Elvben annak mondíg több joga van aki a gyermeket neveli .Ha nem engedi ez van.Végül is nem közös gyereketek .
2016. júl. 2. 18:06
 5/15 anonim ***** válasza:
47%
Én 10 éves korig gyereket nem engednék az exférj barátnőjével nyaralni, csak ha már komoly a kapcsolatuk, kb egy évet lehúztak együtt. Akkor vigye be az új nőt a gyerek életébe, ha az benne is marad. Ahogy ezt én is teszem. Nyaraljatok kettesben. Ha alkalomadtán találkozol a gyerekkel akkor építs kapcsolatot vele, egyéb dolgod nincs szerintem, mint friss barátnő. Szép dolog családosdit játszani, de először az apuka életében legyél fontos, csak aztán a gyerekében.
2016. júl. 2. 18:54
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
5-ös, itt nem a nyaralas vagy egyéb programok miatt kiakadva az anya, hanem egyáltalán azon, hogy párja van a volt férjének, és úgy általában nem akarja, hogy a gyerek találkozzon vele, még a saját lakásukban sem. Egyszerűen a volt asszony nem bírja elviselni, hogy az exe mással tud boldog lenni, vele meg nem tudott az lenni és a gyerek láthatásával zsarolja, csak hogy szar legyen a volt férjnek is. Tök tipikus eset.
2016. júl. 2. 19:09
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Az "elhozhatja hozzámból" következtettem arra, hogy valószínűleg csak a családi jellegű programoktól van kiakadva. Adott egy apuka, egy fix lakásban és a friss barátnő egy másikban. Szerintem se vigye át a csajhoz a gyereket láthatáskor, és ne hármas programokat kreáljon, hanem a gyerekkel kettesben igyekezzen időt tölteni. Más a helyzet, ha már összebútoroztak, és együtt laknak, így a láthatásnál elkerülhetetlen a barátnő jelenléte, de a kérdésből nekem nem ez jött le. Szerintem a barátnő túlbuzgó és szerelmes és rosszat feltételez az anyukáról, aki kiemelte, hogy a muszáj találkozások beleférnek neki, ami teljesen korrekt. Mondom ezt úgy, hogy semmi okom nincs utálni az új barátnőket, mivel nem vagyok hasonló helyzetben. Egyszerűen ez egy friss kapcsolat, majd ha komolyodik lehet belevonni a gyereket is, addig az új nő csak apa barátnője maradjon a gyereknek, később jöhet köztül is a bensőséges viszony.
2016. júl. 2. 19:25
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

azt írod, hogy nemrég ismerted meg. ez teljesen normális, hogy anyuka nem akarja, hogy hozzád vigye, meg veled menjen nyaralni, teljesen igazat adok neki most (még). először alakuljon ki köztetek a kapcsolat, mélyüljön el.

lehet csak egy futó kapcsolat, akkor a gyereknek rossz lesz, ha eltűnsz, majd jön más és vele is ez a herce hurca, ilyet nem lehet csinálni egy kisgyerekkel.

te is legyél türelmesebb, ne egyből a közös nyaralást tervezd a gyerekkel, hagyj időt a családnak, hogy ez így kialakuljon és utána jöjjenek a közös dolgok :)

2016. júl. 2. 20:18
 9/15 A kérdező kommentje:

A gyerkőcöt ismerem régóta, egy oviba jár a lányommal. Sok közös programon voltunk együtt ovin belül és kívül is. Nagyon jóban vagyunk, sokszor megölel, ha találkozunk, mindig sokat beszélget velem.

Apukáját nem ismerem régóta, ez igaz. De anyuka kerek perec kijelentette, hogy neki nem tetszik ez a helyzet (elváltak, évekkel ezelőtt), és sajnos a gyerekkel próbálja zsarolni a páromat. A gyerekek rendszeresen játszottak együtt eddig is, nem örülnék, ha most el lennének tiltva egymástól. A gyerekek előtt egyébként nem mutatjuk, hogy együtt vagyunk, voltunk együtt kirándulni, játszótéren is. De anyuka ezeket nem akarja engedni, szerinte a párom csak és kizárólag kettesben legyen a gyerekkel.

Ma pl. egy másik elvált apuka barátjával töltötték a napot, a két apuka a két gyerekkel. Természetesen ilyenkor nem baj, hogy nem kettesben vannak.

Tudom, hogy anyukának ezt fel kell dolgoznia, csak nem tudom, meddig mehet el a gyerek tiltásában, meg mi az, amit konkrétan megtilthat, vagy mit nem. :/

2016. júl. 2. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Azért őszintén szólva elég fura anyuka hozzáállása. Ő nem talált párt magának? Vajon a kisfiú apukája engedélyezte, ha esetleg anyukának van valakije?

Bocs az offert!

2016. júl. 2. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!