Akik távolabb laknak az óvodától, és nincs kocsijuk: hogy oldjátok meg a gyerekek szállítását? Mikorra értek be dolgozni? Mennyire működik ez a rendszer?
7-8 km az ovi(egyenlőre bölcsi).
A busz tőlünk 1,5 km-re van,végig köves út,oda bicajjal megyünk.10 perc alatt max. ott vagyunk.Felszállunk a buszra,leszállunk,ez is kb 10 perc.Utána 2-3 perc a bölcsi(ovi mellette van)
6-ra járok dolgozni,5kor indulunk.
Ha nagyobb lenne a távolság,akkor is így lenne,csak hamarabb kellene indulni.Ha jó idő van,biciklivel megyünk,akkor is 5kor indulunk.Van autó,de semmi értelme,kisváros külterületén lakunk;bevásárolni használjuk inkább meg rokonlátogatásra,mert messzire lakik mindenki(50-150 és 200 km-re)
A 6-ra járó vagyok:
Kisváros külterületén élünk,a buszhoz 5:05-5:10 körül indulunk(max) 5:20 kor jön a busz,5:30kor szállunk le és 35-re ott vagyunk a bölcsiben(a megállóban van a bölcsi)
Nagyon kell sietni,mert 5:50kor már el kell jönnöm,hogy nyitni tudjak 6-kor,de kb 3 perc a munkahely.Így néz ki kb a dolog,bicajjal egyszerűbb,mert nem vagyok ennyire kiszámolva,tudunk hamarabb indulni.Ja és fél 6tól van bölcsi nálunk,dajkanéni van olyankor és ha bicajjal megyünk,mi vagyunk az elsők;de legalább nem kell kapkodni.
Nem mindig alszik vissza,sőt; nem ps az egyetlen,aki ilyen korán megy.5-6 gyerkőc van,ők eljátszanak gondolom,7körül meg jönnek a többiek.
Nagyon korán fekszünk le aludni,olyan 7 körül van fürdés,akkor már mindenki álmos;még a férjem is :-)
Én 4kor kelek,a gyerkőc fél5kor.Hozzá lehet szokni egyébként,én is így nőttem fel és sajnos nem tehetem meg,hogy munkahelyet váltsak,mert vagy sokat kellene utazni és akkor egyáltalán nem tudnám megoldani a bölcsi/ovi gondot,vagy 12 órás lenne,váltott műszakban,a gond nem oldódna meg...
Cserébe én csak délig dolgozok(2 hét)vagy 14 óráig(ez a másik két hét) és miénk a délután;6 órában vagyok;nem keresek sokat,de örülök,hogy vissza vettek,fél évvel később már nem lett volna biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!