Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány fokos hőemelkedéssel...

Hány fokos hőemelkedéssel lehet szoptatni?

Figyelt kérdés

az előbb jó egy félórája mértem akkor volt 37,6 a hőm, vetem be panadolt.

itt a neten olvastam, hogy 37,5 még lehet, de viszont egy cikket is olvastam, hogy:

ezen az oldalon: [link]

"A leggyakoribb lázzal járó esetek a szoptatás alatt:

- megfázás, nátha

- influenza

- hasmenés, hányással járó vírusos megbetegedés

- mellgyulladás

Láz esetén általában lehet szoptatni, nem okoz kárt a babának. Sőt, az anyatej természetes gyógyszer a baba számára, ellenanyag a vírusokkal, fertőzésekkel szemben. Az orvosok szerint a legtöbb betegség cseppfertőzéssel terjed, így elképzelhető, hogy a baba már akkor találkozott a betegséggel, amikor az anyukán még nem is jelentkeztek a tünetek. Szóval egy jó megoldás maradt: tovább szoptatni a kicsit, hiszen ezzel bebiztosítjuk, hogy ne kapja el a betegséget, vagy az esetleges megbetegedése gyors lefolyású legyen."

most akkor lehet vagy nem?

2014. máj. 6. 21:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sokaknál előfordult már, hogy estére belázasodott. Olyankor a gyerekkel mit csinálnak, ha nem szoptatják meg? Ha a gyerek éhes, nem mondhatjuk, hogy várd meg, amíg lemegy a lázam.
2014. máj. 7. 08:37
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem meg a Bethesda-ban mondtál, hogy 40 fokig lehet, vagyis ebből adódóan nagyon lazasan is.
2014. máj. 7. 10:46
 13/14 anonim ***** válasza:
Bármilyen magas lázzal lehet szoptatni.
2014. máj. 7. 11:09
 14/14 xStefix ***** válasza:
100%

Nincs hőfok-limit a szopival kapcsolatban.

Esetleg egy "feltétele" lehet: hogy légy olyan állapotban, hogy el tudd látni a babádat. Ez nyilván a nagyon magas lázra vonatkozik - de akkor sem a láz a probléma, hanem inkább az, hogy a tested azt jelzi, hogy nagy a baj és most már átmenetileg magadra kellene koncentrálni, hogy újra jobban legyél.. na ilyenkor jöhet elő, hogy a nagy szükség miatt kimarad a szopi. De nem a láz miatt.

2014. máj. 7. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!