Alkoholfogyasztás szoptatás alatt - Tényleg létezik alkoholszint mérő csík?
minden nap akarsz inni? Te alkoholista vagy?
Uccsónak:
Én a nyaralásunk alatt többször is ittam egy-egy koktélt,amiben több fajta pia is van,és sose lett semmi baja a gyereknek.
11-es, egy koktelban kb. egy feles tomenyet szoktak belekeverni, ez egy az egyben atmegy az anyatejbe, amit a baba is megkap. Gratulallok. Lehet, hogy nem hanyt tole, minden szervezet mas, de biztos, hogy hatassal van az idegrendszerere. Karos, ez egy teny.
Ez a szoptatas alatti ivas, hogy szabad es nem lesz baja ettol a babanak, egy varosi legenda, minthogy az is pl. hogy inkabb cigizzen egy kismama, mint leszokjon, mert az karosabb, hogy hirtelen hagyja abba. Butasag.
Ezt talaltam egy oldalon.
"Válasz:
A szoptatás alatti alkoholfogyasztást nem tanácsoljuk. Az elfogyasztott alkohol felszívódik a vérbe, onnan az anyatejbe. Az odakerült alkohol a baba gyomrába ürül, nem szívódik vissza. Tehát amit Ön este elfogyaszt az ezután a tejbe kerül és a legközelebbi szoptatás során ürül ki a melléből (ezek szerint hajnalban). Akkor nem kapna a baba az alkoholból, ha reggel kifejné a mellét (addig nem szoptatna) és az azután termelődött tejet adná csak oda a kicsinek. Nagy mennyiségű alkohol fogyasztása esetén talán még 2 szoptatás kihagyására is szükség lehet- fejéssel. Ebben az esetben vagy az alkoholfogyasztást, vagy a már 1 éves baba szoptatását kellene felfüggeszteni, ez utóbbi kevesebbet ártana, mint akár kis mennyiségű rendszeres alkoholmennyiség a fejlődő idegrendszernek. Ez utóbbi az alkoholra különösen érzékeny."
Dr. Gömöri Ágnes
Nem vagyok alkoholista, ezt már ezelőtt is írtam. Ahogy az előttem szóló írta, én is pontosan a Vida Ági blog miatt kérdeztem: [link]
Nem azért tettem fel a kérdést, mert mindenképpen alkoholizálni szeretnék, pont az ellenkezője, ez csupán elővigyázatosság.
Az értelmes válaszokat viszont nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!