Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Budapest, SOTE 1-ben a gyermek...

Budapest, SOTE 1-ben a gyermekágyas osztályra felengedik látogatni a 2 éves gyereket az apjával?

Figyelt kérdés
Sajnos nem veszik fel a telefont, az anyuka nem valaszol, nyilván most alszik, tesóm vinné délután a gyereket, de nem tudjuk, elinduljon-e majd vagy ne. Folyamatosan próbáljuk, addig is, van esetleg friss tapasztalat erről?
2022. dec. 23. 11:53
A kérdező szavazást indított:
Felengedik
Nem engedik fel
9 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek egyetlen kórházi osztályra sem mehet látogatni.
2022. dec. 23. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
6 év alatti gyereket pontosabban.
2022. dec. 23. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem.
2022. dec. 23. 12:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ott szültem fél éve. A gyermekágyas osztályra senkit nem engednek be. Az osztály bejáratától kb. 4 méterre ki van húzva egy kordon és ki van írva, hogy látogatók addig mehetnek. Addig bemehet elvileg bárki, gyerek is, de nem túl komfortos (a huzatos folyosón lehet leülni egy-egy hideg fém padra és sok a látogató, ott van a lift is, ott közlekednek a mentők hordággyal, stb.). Babát nem annyira jó ott kint tartogatni (a szobákban 30 fok van, a folyosón pedig hideg és huzat van), látogató kezébe nem lehet adni, frissen szült anyuka nem biztos, hogy ácsorogni szeretne, a hideg, kemény pad nem túl kényelmes... Szóval ha be is ugranak, én azt javaslom, az tényleg csak egy max 15-20 perces gyors beköszönés legyen, mert senkinek nem jó.

Én meg is kértem inkább a családot, hogy bírják ki ezt a 2 napot, csak a férjem hozott be ezt-azt nekünk mindennap,ő sem maradt sokáig.

2022. dec. 23. 12:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, rengeteget segítettetek.
2022. dec. 23. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem veszik sokan komolyan a gyermekágyas, szülés utáni időszakot?

Én úgy tudom, bárhol is olvasok utána, könyvekben, cikkekben, illetve szültem már egy gyermeket, hogy a gyermekágy során pihenni kell. Legalább 1 hétig szinte csak feküdni ajánlott (kicsi átmozgató mozgással) aztán még 2 hétig kb főleg ülni, feküdni, kíméletesen élni....

Hogyan viseltetek a szules utani 6-8 hetet? Milyen volt a babaval lenni? Hogy viseltetek a testi valtozasokat, verzest, regeneralodasi idoszakot?

Milyen kihivasaitok voltak es hogysn oldottatok meg? Illetve mi volt az, ami nagyon jo elmeny volt?

Szülés után a gyermekágyas osztályon mi történik?

Első babámat várom, hamarosan szülök, de egyáltalán nincsen tapasztalatom sem kisebb, sem nagyobb gyerekek ellátásában. Körülöttem nem igazán van olyan nő, aki most szült volna és kikérhetném a tanácsát, anyámmal nem tartom a kapcsolatot, és anyósom pedig lekoptatott...

Ez igaz lehet, amit a töri tanárom mesélt?

Még régebben mesélte, hogy amikor aratás volt, szedték a búzát, akkor a férfiak vágtak, a nők és a gyerekek pedig kis kötegekben összeszedték és összekötötték. Voltak ott terhes nők is. Az üknagyanyjánál beindult a szülés, ő és még pár nő félrevonult pár méterre...

Kórházi csomag?

Szeretném össze írni mit kell be pakolnom a kórházi csomagba nyilván sok listát el olvastam már illetve a védőnőtöl is kaptam listát de érdekelne hogy ki mit-mennyit vitt magával? Volt e olyan ami hasznos volt vagy ép hiányzott hogy nem volt ott? Nálunk a babának ruhán kívül mindent kell vinni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!