Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudja az emberi test,...

Honnan tudja az emberi test, hogy most szülni kell?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

33hetes vagyok, sajnos aludni már nem tudok rendesen (gondolom nem vagyok ezzel egyedül) és nagyon sokat jár az agyam...

Próbáltam rákeresni a neten a kérdésemre, de nem igazán találtam rá semmit.

Szóval az érdekelne, hogy a testünk, méhünk miegymás, honnan tudja, hogy eljött az idő és kezdjen el intenzíven dolgozni a szülésért? Mi indítja be? Milyen változás zajlik odabent ami jelet küld, hogy na most irány a szülés? Honnan tudja, hogy megérett a magzat a dologra illetve a koraszüléseknél mi váltja ki, hogy mégse tudja, hanem elindulnak a fájások... de mitől indulnak el? Mi jelez nekik?

Köszi, ha valaki erre tud valami tudományos magyarázatot :)

Nyilván a szülés beindulásának jeleit anyaként ismerjük, de a jelek honnan tudják, hogy jönni kell? :D

2025. febr. 15. 07:19
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Én ezt a cikket találtam a témában.

[link]

2025. febr. 15. 07:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, érdekes elméletek, valahol közte lehet az igazság is :) Kár, hogy nem lehet tudni, vagy még nem jöttünk rá, talán a koraszülések is elkerülhetőek lennének.
2025. febr. 15. 08:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Majd a hormonok lerendezik. Ne aghodj!
2025. febr. 16. 07:16
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Soha nem gondolkodtam ezen, a választ se tudom. Most vagyok a 15. hétben az első babámmal, köszi, hogy adtál gondolkodni-kutatni valót :D nagyon felcsigázta a kíváncsiságom!
2025. febr. 24. 19:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Na igen, a terhesség alatt, mikor nem alszik az ember...ráér filózni ezeken xD

Mert tök jó, hogy a hormonok beindítják, de a hormonok honnan tudják? 😁 bár sajnos nincs rá válasz, tényleg csak elméletek vannak. Ha meglenne a pontos válasz, nem lenne annyi koraszülés.

Minden esetre tényleg érdekes dolog :)

2025. febr. 24. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

A kilencvenes és kétezres években azokkal a gyerekekkel mit kezdtek akiknek a bölcsődétől elkezdve a lakás óvodán át az iskolákig emberi közösségi...

Mindig félelemből tartottam magamat tizenéves koromtól elkezdve mindmáig napjainkig előtte meg még túl kicsi voltam kis pici gyerek és kivoltam téve annak hogy megvertek lelkileg is bántottak támadtak. De ha nem szóltam később akkor is megütöttek engem. Voltak...

Hol szüljek emberi körülmények közt?

Gondolkodtam már az otthon szülésen is, olyan rémtörténeteket lehet hallni. Tudom hogy lenézően, megalázóan bánnak ma már a legtöbb helyen az emberrel, sajnos ez már teljesen megszokott, én mégsem értek egyet ezzel és nem is akarok ezelőtt fejet hajtani. Szeretnék élni...

Uzsokiban valoban ne reménykedjek a normális, emberi szulesben/ellatasban?

Február elejére vagyok kiorva a masodik gyermekemmel. Eddig mindenki dicsérte, hogy mekkora változáson ment at a kórház es az orvosok. Itt os sokan irtak, hogy aki,el nincs dokija, azzal is normálisan bánnak, stb. Ma tobb anyuka is mondta, hogy hagyjak szenvedni az...

Fogadjak szulesznot a Janos korhazban? Azt mondjak mindenki nagyon kedves es emberi?

De mi van akkor ha aznap oten szulunk?Hogy tud ot fele szakadni?Fogadott orvosom van,bar kiirt idopont elott 1 hettel elutazik, de van helyettesitoje. Mit tegyek? 37 hetet toltom

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!