Mennyire kell féljek ettől?
Mennyire gyakori, hogy egy nő meghal szülés közben/után?
Pl. nem is tudom, elpattan egy ér az agyában vagy valami hasonló, az erőlködés miatt, vagy egyéb olyan komplikáció, ami halált okoz végül.
Megmondom őszintén én rettegek az egésztől, nem vagyok terhes, de a jövőben kéne majd szüljek. Legalábbis a férjem tervezi. Alapvetően gyereket majd én is szeretnék azért, de csak egyet. Szerintem egyszer elég lesz ezt kiviteleznem. A szüléstől rettegek. Én ebben nem làtok semmi szépet. Vér, szakadsz, vágnak, varrnak, iszonyú fájdalmak, görcsök…
Az amerikai romantikus vígjàtékok miatt úgy érzem ez a szülés dolog kicsit romantizálva lett, de szívem szerint kihagynám úgy ahogy van a szülés részt. Csak adják oda a gyereket.
A fájdalom küszöböm olyan alacsony, hogy hajaj. Lehet nem erre születtem én. Néhány év múlvára fellehet erre így készülni? Vagy van olyan nő, akinek ez egyszerűen nem való? Attól is félek, hogy olyanná válik a testem, annyira tönkremegy, hogy a férjem már nem fog vonzónak làtni csúnya bőrrel, elhízottan. Fogyni lehet persze, de a bőröm, meg lent a dolgok nem annyira fognak már korrigálódni. Per pillanat túl nagy árnak érzem a gyerekszülést.

válasza:Hány éves vagy? Ha félünk valamitől és a félelmünk nagyobb mint a vágyunk akkor erre még nem vagyunk felkészülve. Akkor kell gyermeket vállalni, amikor a gyermek utáni vágyad nagyobb lesz a félelmeidnél.
A szülésbe nagyon ritkán lehet belehalni. Kb mint egy foghúzásba. Kicsit tovább tart és jobban fáj is és nem tudhatod előre a kimenetelét, ez van. Nekem sok ismerősöm szépítette a dolgokat, hogy jaj nem is fog az annyira fájni, meg utána elfelejtesz minden rosszat, hát qurvára nem! Ezzel légy tisztában! Meg azzal is, hogy nem csak a szülésen kell túlleni, hanem ami utána jön! 0-24-ben a gyereked kiszolgálása körül forog minden, éjjel nappal, mert innentől kezdve felelős vagy érte, az élete alakulása tőled függ ám!
Amíg nem tudsz felelősséget vállalni, addig nem vagy felnőtt, addig ne is vállalj gyereket. Ne siettesd a dolgot, ha majd érett leszel rá, akkor túl tudsz lépni a szüléstől való félelmeden, mert akkor már mindent megteszel azért, hogy gyereked lehessen.
Kívánom neked, hogy minden jól alakuljon és sikerüljön a családalapítás, ha már érettek lesztek rá.
Egy 4 gyerekes anyuka

válasza:Kérdező!
A szüléstől mindenki fél. De túljutnak rajta.

válasza:Anyai halálozás a szakszerű megnevezés, egy 2023-as cikk: [link]
Illetve egy még frissebb, ebben is vannak statisztikai adatok + egy szakértő elmondja, mik a legnagyobb rizikófaktorok:
Annak ellenére, hogy ebben sem vagyunk az élmezőnyben, még így is alacsony ez a szám.
De a leírásod alapján neked nem ez a félelmed, hanem férjeddel ellentétben egyáltalán nem egyértelmű, hogy szeretnél-e gyereked. Javaslom szakember felkeresését, hogy az okok mélyére ássatok, mert egy ilyen mondat: "Attól is félek, hogy olyanná válik a testem, annyira tönkremegy, hogy a férjem már nem fog vonzónak làtni csúnya bőrrel, elhízottan. Fogyni lehet persze, de a bőröm, meg lent a dolgok nem annyira fognak már korrigálódni." komoly problémákra utal. A másik, hogy annak nem lesz jó vége a házasságodra nézve, ha te úgy mentél férjhez az egyértelműen gyereket akaró férjedhez, hogy neked ez egyáltalán nem pálya.
Egyébként úgy beszélsz a szülésről, terhességről, mintha egyetlen nő sem lett volna a környezetedben, aki ezen végigment volna és tudtál volna beszélni róla vagy láttad volna, hogy azért nem az az általános, hogy egy eldobnivaló roncs lesz a nőből egy gyerek kihordása és megszülése után (nem akarom bagatellizálni a folyamatot, nekem is van gyerekem, de erős túlzás, ahogy írsz róla, hogy mi fog majd történni veled meg a testeddel).

válasza:

válasza:Szia ! :)
Mi sokszor gondoltuk ugy hogy velunk ugy se tortenthet meg. 24-25 hetes terhes voltam amikor szembe jottek tiktokon a koraszulott gyerekekrol a video hogy milyenek is. Mondta a ferjem hogy ne is nezzem mert nem lesz baj.. 29. Heten megszuletett a fiam. Mi innentol nem gondolunk ugy semmire se hogy velunk ugyan nem.. mostanaba sok ilyet lehet hallani hogy az anyuka meghalt. Es megertelek.
En feltem a szulestol, hogy fogok kibirni stb gyakorlaton lattam de nyilvan nem ereztem at. Azt meg el se tudtam kepzelni, hogy elaltatnak es csaszarmetszesem lesz.. abba bele se birtam gondolni.
Hat azon a hajnalon amikor 1,5 ora alatt 7 centit tagultam , azt hittem lemaszok az agyrol.. akkora fajdalmaim voltak, pisilni se tudtam pedig a nogyogyasz es a szuleszno kisert ki es nem birtam.. a nogyogyaszom aki mutott az probalta alam tenni az agytalat.. vegul katetert kertem. Amikor 1.5 ora alatt letudtam azt a fajdalmat amit masok tizen orak alatt es bejott az altato orvos es megkert hogy fekudjek at a masik agyra es kozbe mar huztak rolam le a zoknit a gyurut mindent.. mar nem erdekelt csak az hogy eljuk tul mind a ketten. Utana amikor felebredtem kegyetlen volt. 3 het utan mult el addig olyan fajdalmam volt hogy sirtam mindennap. Alig birtam felulni is.. amikor ugy verzel hogy a kateteren folyik le a ver.. lehet itt szepiteni de mind a ketto kegyetlenul faj, de egy amit eltudok mondani hogy 1000 szer ujra kezdenem vegig csinalnam mert ennel boldogabb soha nem voltam mint miota anya vagyok ❤️ es hidd el ha igazan szereted a gyermekedet az a csaszarmetszesi heg ami marad azt is szeretni fogod, es a testedet is el fogod fogadni a ferjed meg szeretni fog ugy ahogy hiszen anya lettel ❤️
Az en esetem nem egy sima szules volt hanem 3 het kegyetlen fajdalom es 1.5 honap korhazban toltott ido. Nekunk nehezen indult a kozos elet es voltak nagyon nehez pillanatok, de meg igy is barmelyik percbe ujra kezdenem ha a fiamra gondolok
Nem annyira tudom értelmezni itt néhány másik ember támadó válaszát… de én kérek elnézést, mert felmertem tenni egy kérdést, ami biztos vagyok benne hogy nem csak engem foglalkoztat a több millió nő közül még.
Aki ennyire ősanya, az menjen màr és fogadjon is örökbe (a szülés mellett) pár gyereket. Hiszen annyira làtszik, hogy anyaságra született, én meg csak egy kattant nő lehetek akinek kezelésre meg dilidokira van szüksége, szimplán azért, mert fél valamitől, amit nem ismer. És nem, nem volt szülés a közvetlen közelemben, akármilyen hihetetlen is. Ha képben lennék, nem kérdeznék.

válasza:#6
Köszönöm, hogy leírtad. Nem semmi vagy, minden elismerésem. Én tuti nem bírtam volna azt a fájdalmat, amiről írsz. Nagyon gyenge vagyok sajnos és tényleg alacsony a tűrőképességem.
Mindenesetre jó tudni, hogy másnak is sikerült, túlélte és most màr boldogok együtt a gyermekükkel.
A gyerekkel nincs problémám, szeretnék majd a jövőben, alapvetően úgy látom magam én is, mint egy anya majd, aki leszek. Csak ez a szülés dolog meg a következményei nagyon megrémítenek. A férjem lehet hamarabb készen áll màr rá, ez van. Mivel nekem kell kiviteleznem a melót nagyobb részét, ezért úgy gondolom megadom magamnak a megfelelő időt.
Köszi mégegyszer, hogy írtál.
Neked is első válaszadó!
Jó olvasni ilyen happy endeket!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az a helyzet, hogy gyermekkorom óta tüszős mandulagyulladásom van, nem tudom hogy gyerekkoromban miért nem szedette ki édesanyám, de azt tudom hogy egészen felnőttkoromig kísért ez a mandula gyulladás. Sajnos most határoztam el magam azon hogy akkor legyen egy műtét....
Ma történt, hogy találtam egy hosszú, vékony, szúrószájszervvel rendelkező a google lens szerint tüskés rablópoloskát. Utána olvastam és ezek terjesztenek valami betegséget. Érdemes félnem tőle? Már kivittem a házból, és nem mellesleg meg is öltem, de lehet még bent...
Nagy vonalakban a helyzetem: vissza kell mennem a 8 hós babám mellett dolgozni,ami még magában nem tragédia. Ami számomra nehéz,hogy olyan munkát találtam ami elég húzós és sokáig tart( vendéglátás),és a fiamat így nem látom annyit amennyit eddig. Sajnos hiába az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!