Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mikor lehet...

Szülés után mikor lehet leghamarabb teherbe esni?

Figyelt kérdés

6 hete szültem, szoptatok.

Védekezünk a férjemel (kihúzásos módszer)

Csupán csak szeretném tudni a választ rá.

Ki mikor esett teherbe miután megszült?

2025. júl. 30. 17:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Én a játszótérről ismerek egy családot, szinte napra pontosan egy év van a két gyerek között.
2025. júl. 30. 17:06
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a ovuláció megelőzi a menzeszt, így bármikor megtörténhet. Onnantól, hogy szex van, terhesség is lehet. Én ismerek olyat aki februárban és utána decemberben is szült.
2025. júl. 30. 17:06
 3/18 anonim ***** válasza:
82%

"Védekezünk a férjemel (kihúzásos módszer)"

Tehát nem védekeztek....

2025. júl. 30. 17:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem majdnem 1 ev van a két gyerekem között. Teherbe lehet esni szülés után 8-10héttel.

Az általános ajanlás min.1év.

2025. júl. 30. 17:25
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Minket a kórházban felvilágosítottak a gyengébbek kedvéért, hogy ne szexeljünk a 6 hét letelte előtt és ha nem védekezünk mint ti, akkor abból gyerek lehet.

Van aki a 6 hetes kontrollra már terhesen megy.

Ja és azt is mondták, szintén a gyengébbek kedvéért, hogy a szoptatás nem véd.

2025. júl. 30. 17:34
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Volt osztálytársam és testvére között 10 hónap van..

Azt azért jó lenne felfogni , hogy nem állat vagy, a testnek muszáj regenerálódni..

2025. júl. 30. 17:39
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy már terhes vagy.
2025. júl. 30. 18:04
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első peteéréstől már képes vagy teherbe esni. Más kérdés, hogy a tested mennyire jött helyre a szülés óta. A terhesség alatt nyúlnak a szövetek, a szalagok, ennek idő kell, hogy helyreálljon. Szóval 6 héttel a szülès után nem a legokosabb teherbe esni.
2025. júl. 30. 18:09
 9/18 anonim ***** válasza:
91%

Instán van egy két szerencsecsomag, aki a 6 hét előtt teherbe esik.

Ennek egyébként van biológiai magyarázata, hiába lenne szükség a testnek a regenerálódásra, az extrém mértékű seb a méheden, meg a rottyon lévő hormonháztartásod együtt valahogy extrém termékennyé tehet. Ez nyilván veszélyes, de nagyon is létező dolog.

Szóval gyakorlatilag a szülés után technikailag 1 hónappal később már fixen lehetsz terhes.

De azért célszerű 1 évet várni, akkor is, ha nem császár volt.

2025. júl. 30. 19:09
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egyéni szülés és egészségről függően érdemes 6hó-1 évet vàrni ( nekem 6 hónapot mondott a sajàt orvosom, 1,5 èv van a gyerekek közt)

De tudok olyanról akinek màr a 6 hetes kontrollon terhességet állapítottak meg.

2025. júl. 30. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Leghamarabb mikor eshetnek teherbe, hogy meglegyen a 365 nap?

November 6-tól dolgozok ismét. Előtte gyeden voltam, de muszàj egy évet dolgoznom, hogy ismét kapjak csedet, gyedet mivel hatàrozott ideig szólt a munkaszerződésem így gyed alatt megszűnt a munkaviszony. Most hatàrozatlan ideig vettek fel. Akkor kb március elejétől már próbàlkozhatunk, jól szàmolom?

Mennyi idő munkaviszony után tanácsos leghamarabb teherbe esni? Nálatok hogy volt?

Úgy érzem nincs megfelelő időpont, ha most szülök akkor lehet sosem lehet karrierem, ha mégvárom hogy legyen akkor meg lehet még nehezebb lesz kiszállni egy baba miatt. 27 éves vagyok, egyetem után szakmai gyakorlaton voltam majd dolgoztam másfél évet a szakmámban....

Milyen pozokba lehet a leghamarabb teherbe esni?

Anyukák, kinek hogy sikerült,milyen pozokat javasoltok? Azt mondjak lovaglo poz , nem a legalkalmasabb babaprojektre. Vélemények?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!