Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 1 hónapja szültem és nagyon...

1 hónapja szültem és nagyon fáj a derekam. Kell kezelni vagy várjak míg elmúlik magától?

Figyelt kérdés
Le akar szakadni a derekam, el múlik magától vagy kenhetem valami krémmel ? A sok emelés vagy hajolás miatt van? Mivel tudnám kezelni?
2025. aug. 12. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Bármivel kenheted,ha nem szoptatsz.

Ha szoptatsz, fordulj orvoshoz! Háziorvos első körben.

2025. aug. 12. 13:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Általában szétnyílt hasizom okozza. Keress gyógytornászt
2025. aug. 12. 14:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Hogy érted a szétnyílt has izmot?
2025. aug. 12. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Terhesseg alatt mindenkinek szetnyilik, ez termeszetes, altalaban a kerdes az, hogy magatol visszaall-e vagy tornaval kell segiteni.

De meg csak 1 honapja szultel, ugyhogy a 6 hetet minimum mindenkeppen meg kell varni barmilyen tornaval is (inkabb 8 het amugy)

Utana is csak a gatizmokra es hasizomra erdemes koncentralni egy darabig.

Okozhat amugy derekfajast, de azert az is kerdes, a tied milyen merteku.

Ha iszonyatosan faj, akkor nem biztos, hogy pont ez az oka. Talan valami mas.

2025. aug. 12. 17:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem iszonyatosan fáj, hanem valamikor bele áll. De elmúlik és vissza jön. Megpróbálom valamivel kenni, ha nem lesz jobb fel megyek a házi orvoshoz :)

Köszönöm a válaszokat!

2025. aug. 12. 18:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kenni kell, az nem segít rajta. Esetleg vegyél haskötőt. De mindenképp keress fel gyógytornászt. Van olyan torna, amit már most is végezhetsz, de csak szakemberrel.
2025. aug. 13. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Császárral szültem, gerincérzéstelenítéssel 1 hónapja. Lehetséges, hogy visszamaradt valami?

Állandóan furcsa érzésem van a derekamba és a fenekemnél. Mintha ilyen hidegérzet lenne, és sokat fáj a derekam.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!