Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt a beöntést ott a...

Szülés előtt a beöntést ott a szobában végzik ahol a többi kismama is fekszik?

Figyelt kérdés
Az itteni kórházban 2 opció közül lehet választani, beöntés vagy kúp. Én majd a beöntést szeretném kérni, ha adódik rá alkalmam. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy akinek csinálnak/kér szülés előtt ott mindenki előtt végzik ezt… Akkor inkább kihagynám.

2025. szept. 5. 16:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
A szülőszobában volt, és még apukát is kiküldték.
2025. szept. 5. 16:16
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Nalunk egy elokeszito helyisegben volt, ez volt a neve. Csak en voltam bent es a szuleszno, aki csinalta. Utana fekudnom kellett 15 percig, aztan mehettem a mosdoba.

Amugy nekem jol jott a beontes, eskuszom kellemes erzes volt. Marmint nem a folyamat (ami amugy nem fajt) hanem utana.😅

Kicsit konnyebbnek ereztem magam tole.

2025. szept. 5. 16:24
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Előkészítő helyiségben volt nekem is (Nyíregyháza 2016).
2025. szept. 5. 16:51
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

Legtöbb helyen màr nincs ilyen! Én Egerben szültem 2x, egyik normál szülés volt, a másik császár. Egyik alkalommal sem kaptam se beöntést, se kúpot.

Pedig rá is kérdeztem és azt mondták, már nem szokás...😀

Egyébként szerintem is felesleges, hiszen a vajúdás alatt bàrmikor kimehetsz a wc-re. A kitolásnál pedig senkit nem fog érdekelni, ha baleset lesz. Láttak ők màr mindent. Ráadásul te észre sem veszed. Szólni meg senki nem fog érte.😁

2025. szept. 5. 17:09
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
A legtöbb helyen nincsen, ugyanis tök felesleges. Úgyis kijön a gyerekkel együtt a maradék salakanyag, hiába végeznek beöntést.
2025. szept. 5. 17:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
24 évvel ezelőtt egy külön helyiségben kaptam.
2025. szept. 5. 17:58
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Én kúpot kaptam, de már a szülőszobán, ahol már egyedül voltam.

Nekem a kúp amúgy nem segített, amikor durvult a vajúdás minden fájás alatt szó szerint folyt belőlem a f*s. Őszintén szólva szerintem jobb lett volna a beöntés.

Aki azt mondja vajúdás alatt ki tudsz menni wc-re az nem tudom hogy gondolja... Az utolsó 5 órában megmozdulni nem tudtam a fajdalomtól, nemhogy a wc-ig eljutni. Állandóan törölgette a fenekem a szülésznő, de szaga attól még van a dolognak, nem tudom szegény férjem hogy tudott ott egyáltalán meglenni.

Ezt biztos hogy sehol sem mások előtt csinalják, vizsgálatot sem végeznek mások előtt, van külön vizsgáló helyiség. Ha úgy érzed kérd nyugodtan, második babánál szerintem én is kérni fogom.

2025. szept. 5. 18:12
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Kúpot kaptam a vajúdóban,egyedül voltam. Hatott is gyorsan, de így is történt baleset a szülőszobán.

Elsőnél nem kaptam semmit, nem tudom, hogy történt e valami, mert nem mondták el.

2025. szept. 5. 18:14
 9/15 anonim ***** válasza:
78%
Kup az nem olyan alapos, mint a beontes sajnos. De amugy nalunk is el lehet utasitani mindkettot, az anyara van bizva.
2025. szept. 5. 19:06
 10/15 anonim ***** válasza:
44%
Nálam szó se volt ilyenről. Sőt, a test tudja a dolgát, vajúdás al egyfolytában a wcre járkáltam itthon, mire odaértünk minden rendben volt.
2025. szept. 5. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogy történik a beöntés? A szülőszobán adják és ki kell sétálni a wc-re, vagy a wc-n kapja a kismama?

Sajnos székletinkotinenciával küzdök, így ha beöntés után még sétálnom kell a wc-re, biztos, hogy "baleset" fog történni, ami hatalmas szégyen lenne nekem. Sajnos ezt elfelejtettem megkérdezni a szülésznőmtől. Egyébként ha az első variáció a szokás, kérhetem, hogy...

A beöntés az milyen érzés?

Utána rögtön a WC-re vágyik a kismama, vagy hogy van pontosan?

Pécsi klinikán szültek, kaptatok beöntést szülés előtt?

Lehet kérni v. választani? Milyen volt a szülésetek? Köszi 36 hetes kismama

Mitől függ, hogy kap-e a kismama beöntést szülés előtt?

Ha választani lehetne, ti mit választanátok? Mennyire kellemetlen a beöntés? Ha nem kap beöntést, akkor előrodulhat szülés közben "baleset"? Valahogy nem tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb. A beöntés /félek tőle, mert még sohasem kaptam/ vagy az hogy magam alá...

Ami a beöntést illeti:él még ez, vagy kúp formájában saját maga intézi a kismama?

A fehérvári korházban mi a felállás ezügyben? És melyik"jobb? "

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!