Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ferjem nem szeretne masodik...

Ferjem nem szeretne masodik gyereket. Meg fogom banni?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 11honapos gyonyoru kisfiunk. 3honapos kora ota nem alszok sajnos, 2orankent kelt,most a fogzas ota 2honapja orankent :( vannak nehezebb periodusok mikor felgyul a faradtsag es kiakadok, nem tagadom csunyan. Szegyellem is magam utana de egyszeruen nem tudom kontrollalni magam olyankor. Lassan mar eleg sokan ujra terhesek akiknek szinten egykoru gyereke van es en neha annyira kivanom a masodikat, aztan elmegy a kedvem mert mi van ha nem lesz jobb vele se az alvas vagy meg rosszabb lesz :( A ferjem meg egyenesen kijelentette hogy velem nem akar mar masodikat mert igyse birom az egyet. 6honapra szules utan becsuszott,de 6hetesen el is veteltem pedig mar beleeltem magam. Ha valaha is lenne teso kis korkulonbseget szeretnek es par ev mulva meg mar en nem szeretnek szulni se terhesseget mert nem biztos annyira egeszseges leszeke mint most plusz az ido is.

De lehet nem is vagyok valo anyanak es tenyleg nem birnam ki ket gyerekkel. Amugy sajnos segitsegunk nincs,ketten vagyunk. Mit tennetek helyemben?

2025. szept. 26. 11:26
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Bazzeg, sztm a ferjed van jelen helyzetben 2 labbal a foldon, te nem. Masodik gyerekkel meg is orulnetek most 🤣

Egyebkent ertem mit erzel. Kicsit en is ugy vagyodom a masodik babara, ha a kornyezetemben valaki terhes lesz.

Ilyenkor en emlekeztetem magam, hogy most nem alkalmas az ido ra, most alltam vissza dolgozni, de tanulni is szeretnek meg…

Szoval a szivemben akarnek meg, de az eszemmel tudom, hogy most egyszeruen nem jo. Plusz nalunk is az alvas mizeria eltartott vagy 21 honapos koraig, csak mar konnyen elfelejti az ember, ahogy telik az ido. De azert remlik meg az, ahogy allando migrenem volt meg sokszor hanytam a faradtsagtol es a stressztol🤣

Ugyhogy ilyenkor erdemes atgondolni mindent.

Es egyebkent pici meg a babad. Lehet kesobb meg masodik. Nem kotelezo ragaszkodni a kis korkulonbseghez.

2025. szept. 26. 11:40
 2/28 anonim ***** válasza:
10%

Védekeznék, mert gondolom, azt most se teszed. Ha így be tudott csúszni, akkor a szexhez úgy látszik mégse vagy fáradt, csak minden máshoz. Túl sok a kérdőjel, szóval szerintem kamu.

Ha normálisan védekeztél volna, nem tesztelsz automatikusan késésnel, mert fel se merül terhesség. De te már 6 hetesen el tudtad vetetni úgy, hogy akkoriban épp hogy van szívhang, ha van, és még utána kell 2x megjelenni a CSVSZ-nél. És neked eközben még arra is volt időd, hogy beleéld magad, majd meggondold. Aha... Jól látod, tényleg nem vagy anyának való.

2025. szept. 26. 11:43
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem vállalnék második gyereket most még a helyedben. Az én környezetemben is sokan vállalnak pici kor különbséggel. Az ő döntésük, én eggyel se bírok sokszor.

Később is lehet még, ha nagyobb lesz. A férjednek is megjöhet a kedve hozzá.

Utolsó! ELVETÉLT nem elvetette a babát...

2025. szept. 26. 11:49
 4/28 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk jo nagy taho a ferjed, hogy igy beszel. Vele emiatt sem vallalnek meg egy gyereket.

Meg amugy sem, total katyvasz az eletetek. Nem masok miatt kellene gyereket vallalni, hogy “masok szulik a masodikat” plusz az sem normalis, hogy becsuszott a baba fel eves koraban. Nem becsusznia kellene, hanem tervezni. De igy, hogy kimerult vagy, a ferjed bunkozik, ebbe meg egy baba nem ferne bele, szerintem.

2025. szept. 26. 11:49
 5/28 anonim ***** válasza:
35%

#3! Jaj, ne haragudj, félreolvastam, miközben etettem!

Kérdező! Azt ne vedd figyelembe. Nem vállalnék. Mostanában biztos nem. Inkább kialudnám magam, ha egyszer sikerül.

2025. szept. 26. 11:53
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom szeretettel Murinai Angéla Anya szív könyvet. Ha ezek után is akarsz másodikat,hajrá

Még rettenetesen az elején vagy. Nem most nehéz,majd. Én se hittem el én is szembe koptem volna aki ilyet mond. De igen,ez van

Még van erotartalek,van Kraft. Aztán el fog fogyni. (Persze akinek van segitsege es a férje se a világ tahoja,talán kicsit könnyebb)

2025. szept. 26. 12:00
 7/28 anonim ***** válasza:
91%
#6 vagyok,annyit még hogy az én férjem is ilyen volt,nincs erőd másodikra,ezt sem bírod. Fel is rúgtam a holdig,horkol mellettem,én meg doglok még a hónapok (sajnos most már évek) nem alvasatol. Nálunk ő akart volna másodikat de hát kibicnek semmi se drága. Nekem bőven elég ez az egy,minden mentális és fizikai erőnlét feleltem már így is.
2025. szept. 26. 12:02
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

A józan eszedre hallgass. Ne azt nézd, hogy más csalàdok mit csinálnak.

Az indulatkezelés tanulható dolog. Amíg nem bírsz ki legalább 1 hónapot üvöltözés nélkül, addig szóba se kerüljön a második gyerek. Egyrészről a gyerek tőled tanulja a konfliktuskezelést, indulatkezelést. Ugyanúgy fog reagálni ha frusztrált lesz, mint most te. Így fog viselkedni a bölcsiben, oviban, suliban. Ezt látja, hallja, érzékeli, szìvja magába. Másrészről neked sem jó, hogy folyton feszült vagy és robbansz. A házasságodnak sem tesz jòt ez a viselkedés. Plusz, ha ez nem lenne elég, gyermekbántalmazásnak minősül. Pszichés bántalmazás, ha üvöltözöl a gyerekkel. Ha a férjeddel üvöltözöl, az sem egy egészséges környezet a gyereknek. Elég csak 1 (túl)buzgò szomszéd, és a nyakadon lesz a gyermekvédelem. Ès nem mentség, hogy más anyák is üvöltenek. (Persze, nem gépek vagyunk, időnként mindenkinél elszakad a cèrna)

2025. szept. 26. 12:03
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Az ösztönt értem, hogy ott van, de egyébként érthetetlen számomra, miért akarnál még egy gyereket, amikor a mostani is kb. pokollá teszi az életetek.

Hónapok óta nem alszol, most is óránként kelsz, a kialvatlanság, a fáradtság teljesen kifordít magadból. A férjed reálisan látja a helyzetet. Ő valószínűleg jobban szeretne egy rendezett, kedves, testileg és mentálisan is egészséges nőt maga mellett, aki jó anyja tud lenni a már megszületett gyereknek, mint gyorsan bevállalni még egyet, és csak rátenni egy nagy lapáttal a jelenlegi helyzetre.

Lehet később megváltozik a véleménye, lehet nem fog. De az biztos, hogy jelenleg krízisen mentek keresztül, és jogosan tiltakozik most.

2025. szept. 26. 12:05
 10/28 anonim ***** válasza:
95%
Először is nekünk sincs segitsegunk, és így még most sem jut eszembe teherbe esni (2 éves lesz pár hét múlva a kisfiam), mert tudom, hogy kegyetlen nehéz lenne két picivel. Ha már most durván kiakadsz, kifakadsz sokszor, bocsi, de pár évig még ne akarj másodikat! Ez az én meglátásom. Másodjára nagyon beszédes a jövőre nézve, hogy a férjed azt mondta, TOLED nem akar masodikat. Nekem az enyém ilyet mondana, nemhogy vagynek vele még egy gyerekre, hanem rövidesen beadnam a válópert. ha nem is egy 11 hónapos, de egy pár éves gyerek mellett. Sajnálom :( nem akarok plusz feszültséget szítani, de egy ilyen mondat után én elgondolkoznek rajta, van-e valakije. +Ne írd le a második gyerek dolgot örökre, de egyáltalán nem biztos, hogy tőle, és az sem, hogy a közeljövőben lesz, de ez nem baj. Azt javaslom, most a picire koncentralj, mert hidd el, egy 11 hónapos még nagyon-nagyon pici! Ő még évekig teljes figyelmet igényel. Igen, vannak, akik ekkora, még kisebb korkülönbséggel is bevállalnak másodikat, de ott 99%ban van értelmes segítség, és a férj is normális.
2025. szept. 26. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Gyereket szeretnénk a párommal,ez a második probalkozásunk 14.én volt ovum.azon a napon egyuttlétünk után pár csepp vér távozott belőlem.Nem...

Kb 3 napja enyhe szúró fájdalmat érzek hol az egyik oldalt hol a másik oldalt. Pecsetelő vérzéssel de tenyleg nagyon enyhén.Szerintetek reménykedhetek terhességbe volt így valaki,vagy ez nem annak a jele ?

Ha a kicsi gyereketek nem könnyű eset, attól szeretnétek majd második babát?

Már olvastam többször is anyukáktól ilyen kisgyerekes kérdések alatt, hogy a pici gyerekük rossz alvó, és hullák miatta, vagy túl hisztis, stb, és hogy ezért nem vállalnak második gyereket. Akkor ezek szerint inkább csak azok merik bevállalni a másodikat akiknek "könnyű" az első gyerek?

Van itt olyan, aki eldöntötte, hogy nem szeretne második gyereket, de mégis lett? Mi lett végül?

4 éves a lányom, megbeszéltük itthon, hogy nem szeretnénk már több gyereket, de ha véletlenül mégis jönne, jöjjön. Most lett poztív a teszt, sokkos állapotban vagyok. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem tudom elképzelni, hogy két gyerekes anya leszek, de azt sem, hogy elvetessem.

Ha a második/többedik gyereketek nem lett olyan "jól sikerült", mint az első(k), akkor is tudtátok úgy szeretni? Tudtátok nem megkülönböztetni őket?

Még csak most vagyok terhes a második babánkkal, és nyilvánvalóan jár az agyam minden baromságon. Ez a kérdés is pont így született meg. A lányunk abszolút tökéletes, jó képességű, egészséges, ügyes-okos-cuki, nem volt hasfájós, nem beteges, nyugodt baba volt mindig...

Tényleg lehet ugyanúgy, ugyanannyira szeretni a második/többedik gyereket is, mint az elsőt?

Biztos hülye kérdés... Második babánkat várjuk, tervezett baba, ugyanolyan nemű, mint az első, aminek nagyon örülünk (persze annak is örültünk volna, ha nem olyan, de így kifejezetten nagy a boldogság). Nagyon várjuk már. A nagyobbikat imádom, szeretem, de félek,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!