Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudom, hogy ez már fájás?

Honnan tudom, hogy ez már fájás?

Figyelt kérdés
Tudom, ha felmerül a kérdés, még biztosan nem az. Viszont mivel nekem a joslófájások eddig kimaradtak, fogalmam sincs mit/miket kellene majd éreznem, ha jönnek a fájások. Sokan írják, hogy úgy kezdődik mint a menstruációs görcsök. Konkrétan maga az a kellemetlen hasfájás nálam már érezhető (most délután óta), ami esetleg mensi első napján is volt korábban. De ez egybefüggő kellemetlen hasfájás. Nincs közte szünet, hogy mérni lehessen.
2025. dec. 11. 16:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha még felmerül benned a kérdés, hogy ez már az-e akkor még nem az.

Nem lehet nem észrevenni. Amire mérni "kell" addigra bőven tudni fogod hogy szülni fogsz.

2025. dec. 11. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a szülésznő ismerősöm mondta, amikor bizonytalan voltam, hogy menjek haza, feküdjek le a kanapéra. Ha már nem esik jól feküdni, akkor tudni fogom, hogy ez már az. És tényleg így is volt. Eleinte feküdtem, fájt. Aztán már felugráltam a fájásoknál. :D
2025. dec. 11. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyéb tünetek is voltak, amikor elkezdtem érezni ezeket a menstruációs görcsszerűségeket. Pl rózsaszínes, enyhén véres folyás, így már sejtettem, hogy közel vagyunk. Ezeket követően 1 napon belül elfolyt a magzatvíz otthon, és ez hozta magával a rendes fájásokat szinte azonnal.
2025. dec. 11. 19:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
En arra ebredtem hogy nagyon faj a derekam hatul kozepen.. forgolodtam elmult aztan ujra. Utana figyelmes lettem arra hogy hol faj hol nem. Kimentem pisilni es tiszta ver voltam, elmentem zuhanyozni es egybol.jottek pontos idonkent a hasi fajas is.
2025. dec. 11. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták, hogy ha bizonytalan vagyok, hogy milyen fájás, álljak be a meleg zuhany alá. Ha jósló: erre elmúlik, ha már a vajúdás: erre jobban rendeződni fognak a fájások. Anyukámnak még azt mondta az orvos, hogy igyon meg egy konyakot és ha nem múlik el, akkor az már a szülés. Logikus, van tudományos alapja, de az alkohol káros hatásai miatt jobb ezt a megoldást kihagyni.

Az első szülésemnél egyértelmű volt, mert előbb folyt el a magzatvíz. A másodiknál bizonytalan voltam és persze pont akkor romlott el a bojler is. Az egyik fájásocskánál megtorpantam egy kicsit, erre az éppen velem lévő anyukám azt mondta, hogy szerinte már a szülés. Gondoltam, bemegyek a kórházba és rákérdezek. Indulás előtt elmentem WC-re, hogy elvégezzem a nagydolgomat, de kaki helyett a magzatburok durrant el és jöttek a szabályos tolófájások. Na, ez eldöntötte a kérdést. Szerencsére beértünk.

2025. dec. 12. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Milyen érzés a jósló fájás? Milyen,ha beindul az igazi vajúdás?

36 hetes vagyok, első baba! :) Milyen tüneteitek vannak? A baba befordult, és fáj ott lent,ha mozog.

Milyen érzés a fájás? Menstruáció jellegű? Vagy hasmenés? Vagy teljesen más?

Első babás terhes vagyok, a 39.hétben járunk. Pár napja menstruáció jellegű rendszertelen görcseim vannak, viszont ma hajnalban átalakult, jobban fáj, nem úgy mint a menstruáció, hanem mint egy komolyabb gyomorrontás, voltam párszor WC-n viszont már ha jön a fájdalom,...

Vérzés? Görcsök? Szülés? Nektek hogy indult be?

40. Terhességi hétben járok, hajnalban egy nagyon erős görcsre ébredtem, már előtte napokban is voltak jóslóim, viszont a fájással együtt elkezdtem vérezni is. Azonnal rohantunk a kórházba ahol elhajtottak, hogy ezek csak jóslók, a vérzés meg a folyamat része. Én...

Rendszertelen fájásokkal elindulnátok a helyembe a kórházba?

38. Hétben vagyok. Hajnalban kezdődtek a fájások, azóta hol gyakrabban, hol ritkábban, hol gyengébbek, hol erőssebbek. Első baba, nem igazán tudom mikor kéne elindulni. Próbáltam mérni, de nincs rendszer a fájások között. Ez most jelenthet szülést? Vagy csak jóslók? 40 percre van innen a kórház

Honnan tudja az emberi test, hogy most szülni kell?

Sziasztok! 33hetes vagyok, sajnos aludni már nem tudok rendesen (gondolom nem vagyok ezzel egyedül) és nagyon sokat jár az agyam... Próbáltam rákeresni a neten a kérdésemre, de nem igazán találtam rá semmit. Szóval az érdekelne, hogy a testünk, méhünk...

Akinek nem rendszeres fájásokkal indult a szülés azoknak mikor rendeződött? Illetve mivel lehet rendezni?

Van pár fájásom. Reggel oldalt fekve 10 percesek voltak. Azóta össze vissza volt pár db, de nem sok. Kinek hány nap vagy óra alatt rendeződött? Vagy simán elmúlt egy idő után? Illetve mivel rendszeresíthetem? Hétfőn indítanának jó lenne elkerülni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!