Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vérzés? Görcsök? Szülés?...

Vérzés? Görcsök? Szülés? Nektek hogy indult be?

Figyelt kérdés
40. Terhességi hétben járok, hajnalban egy nagyon erős görcsre ébredtem, már előtte napokban is voltak jóslóim, viszont a fájással együtt elkezdtem vérezni is. Azonnal rohantunk a kórházba ahol elhajtottak, hogy ezek csak jóslók, a vérzés meg a folyamat része. Én egészvégig azt hittem megérzem majd ha szülni fogok, és nem fogok potyára bemenni, de mégis. Lehet ebből ma még baba? Valakinek volt hasonló tapasztalata? Mikor kell ténylegesen elindulni?

2025. jún. 3. 10:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, mint a filmeken. Elázott az egész hálószoba. Kijött a mentő,bevitt. Másnap 11:40-kor császár lett,mert nem indult meg a tágulás oxira sem. 11 órát vajúdtam. Minden rendben volt.
2025. jún. 3. 10:55
 2/10 anonim ***** válasza:

1es vagyok

39+2-nél

2025. jún. 3. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindkettő szülésemnél görcsökkel indult. Az elsőnél egy óriási görccsel kezdődött, majdnem összecsináltam magam. Utána pár óra múlva jött 1-1 görcs, szépen erősödtek, rendszereződtek aztan
2025. jún. 3. 11:11
 4/10 anonim ***** válasza:
A másodiknál enyhe görcsökkel indult, amik fokozatosan erősödtek. Magzatvíz nem folyt el egyszer sem. 39+2 és 38+6-ra szültem. Mindkét szüléskor a fájások között többször voltam wc-n, gondolom tisztította magát a szervezet.
2025. jún. 3. 11:13
 5/10 anonim válasza:
Én arra keltem hajnali 4-kor, hogy szivárgott a magzatvizem. Mentünk egyből a kórházba és még aznap meg is lett a babánk. :)
2025. jún. 3. 12:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem mind a 3 alkalommal görcsökkel indult.
2025. jún. 3. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:

4-ből 3 görcsökkel indult.

A 3. indított volt, ott azért nem.

Magzatvíz spontán csak az elsőnél folyt el, de az is csak a kórházban. A többinél burkot kellett repeszteni.

2.nál és 4.nél volt egy kis vér, mikor elkezdődött a folyamat.

Szerintem simán lehet, hogy elkezdődött, csak még korai szakasz. Anno barátnőmet is hazaküldték, azt mehetett vissza…

2025. jún. 3. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Görcsökkel, de enyhe és ritkával, folyamatosan, napokig erősödött.

Onnantól hogy annyira már fájt, hogy éjszaka ne tudjak aludni tőle még több, mint 2 nap volt vissza. (Szombatról vasárnapra már nem tudtam aludni, kedden hajnali 1-kor mentünk be a kórházba, kedd délelőtt lett baba)

Én nagyjából éreztem mikor kell bemenni, bár még egy kicsit azért maradhatunk volna otthon. (De egyből szülőszobára kerültem 4 centire voltam kitagulva) Nehéz így megfogalmazni hogy mennyire fáj amikor menni kell. Amikor már nem működnek az olyan dolgok, hogy hogy veszed a levegőt, már sokkal-sokkal erősebb mint bármilyen fájdalom, amit addig éreztél akkor kell menni.

2025. jún. 3. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Mindkét alkalommal összehúzódással indult. Elsőnél volt tágulási vérzés is, mint nálad. Kb 30 órával később született meg a babám. Másodszor nem volt tágulási vérzés az összehúzódások mellé, de akkor csak pár óra volt, és megszületett a kisbabám. Ha neked első alkalom, akkor lehet hogy több idő lesz, de nem feltétlenül :)
2025. jún. 3. 21:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Ugyanígy indult este. Először kisebb vérzés, enyhébb fájások aztán erősebb vérzés, erősebb fájások. Reggelre meg lett a baba.
2025. jún. 6. 00:21

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!