Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valóban ennyire borzasztóan...

Valóban ennyire borzasztóan fájnak a jóslófájások?

Figyelt kérdés
39 hetes terhes vagyok. Ugyan eddig is volt már mindenféle bajom, de megúsztam enyhébb alhasi fájdalmakkal. Se jósló, se keményedés. Tegnap este 8-tól viszont brutális 40-50 mp-es fájdalmat érzek, ami egész lent feszít, 10, max 15 percenként mindig jön. Mivel tényleg nagyon fáj és rendszeres, bementünk a kórházba. Megvizsgáltak, majd hazaküldtek, mivel ez még nem valódi fájás, ez ahhoz képest csak szúnyogcsípés. Hajnal 4.30 van, még egy percet se aludtam, hisz kb. 10 percenként érzem jönni és fekve valami eszméletlen erős. Semmire nem múlik. A jóslófájások tényleg tudnak ennyire fájdalmasak lenni?
2025. dec. 14. 04:29
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tudnak :) Mormogj, nyőgj, káromkodj, ami jól esik.

Egy idő után már beszélni sem lesz kedved, erőd. Na akkor lesz igazán beindulva a buli.

Nekem segített ha ráborultam az ágyra, hogy a seggem az égnek meredt és dülöngéltem jobbra-balra, előre-hátra.

Meg a fittlabdán pattogás is jó volt valamennyire.

2025. dec. 14. 06:24
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Melegvizes zuhany alá állj be, válts gyakran pozíciót, ha van valaki melletted akár masszírozhat is (derék, keresztcsont mentén).
2025. dec. 14. 07:13
 3/29 A kérdező kommentje:
Azóta se lett jobb. Töltöttem le appot, abba írom. 8 percenként jönnek folyamatosan, van hogy 1 percig is kitart a fájás. De azóta is csak egész lent érzem, nem pedig az egész hasamban. Akkor ez egy idő után átmegy már rendes vajúdásba? Doki annyit mondott éjjel, ebből nem mostanában lesz valami, magasan a méhszáj.
2025. dec. 14. 07:53
 4/29 anonim ***** válasza:
67%
Menjetek vissza a kórházba.
2025. dec. 14. 08:21
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Jobb nem igen lesz 😅 ha beindult a szülés. Abból amit leírtál a vajúdás passzív szakaszának tűnik, rövidül és simul a méhszáj, ez kb. 3-4 cm tágasságig megy így. Addig rendszereződnek, sűrűsödnek a fájások majd. Általában ha alacsony kockázatú terhességről és első szülésről van szó azt szokták mondani ha a fájások rendszeressé válnak, kb. 5 percenként jönnek, 40-60 másodpercen keresztül tartanak és ez már egy órája így van, akkor induljanak a kórházba. Persze nem mindegy milyen gyorsan értek be, milyen messze a kórház. Többedszer szülőknél ez olyan 8-10 perces fájásoknál ajánlott. Illetve mindenkinél azonnal ajánlott indulni, ha elfolyt a magzatvíz fájásokkal vagy anélkül, vérzés, zöldes/barnás folyás, láz tapasztalható.
2025. dec. 14. 08:24
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebből szülés lesz.
2025. dec. 14. 08:27
 7/29 A kérdező kommentje:
Már van, hogy 6 percenként érzem, kegyetlen. Azt mondták a kórházban, 5 perces fájásokkal menjek majd vissza, ha már az egész hasamban érzem. Hát szerencsére maga a kórház nincs messze, viszont veszélyeztetett terhes vagyok, korábban császármetszésem volt (most hüvelyi szülés lenne, nincs fogadott orvos).
2025. dec. 14. 08:29
 8/29 anonim ***** válasza:
67%
szerintem induljatok, mire beértek meglesz az 5 perces is, VBAC esetén szerintem bemehetsz hamarabb, az jó ha az egész hasban érzed, és nem az előző heg mentén, de jobb az óvatosság
2025. dec. 14. 08:37
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Ezek már igazi fájások, szülni fogsz, de lehet csak 1,5 nap múlva. 10-15 percesekkel még teljesen felesleges volt kórházba menni és teljesen felesleges lett volna az is, hogy bent tartsanak.

Ha bent tartanak azóta is egy közös vajúdóban lennél a férjed nélkül. Az miért lenne jó? (Ha mindenkinek aki 1,5-2 nap múlva szül szülőszobát adnának 20 szülőszoba se lenne elég egy kórházba, és személyzet se lenne elég, miközben ilyenkor még semmi sem történik.)

Akkor kell visszamenni, ha kb 5 percenként jönnek és fájás közben már nem tudsz beszélni, nem tudsz másra koncentrálni, a pokolba kívánsz mindenkit aki hozzád szól közben.

2025. dec. 14. 08:37
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is így kezdődött az első szülésem, nem jósló ez, hanem elkezdődött, csak még az elején voltál, azért küldtek el. Én nem voltam hajlandó hazamenni, az elsőtől számítva 14 óra múlva megvolt a lányom.

Könnyű szülést és sok boldogságot! :))))

2025. dec. 14. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Ez jóslófájás lenne?

Második babámat várom, de elsővel nem volt ilyen. Menzesz szerű görcsöm van. De nem ez a jön megy, hanem a konstans érzem. Mintha mensiznék. Ez jóslófájás? Amúgy egész nap érzem. Hajnalban egy másfél órát, aztán 10 órától szinte folyamatosan kisebb kihagyásokkal. Ma vagyok 36+6.

Mennyi lehet így még vissza? Normális ennyi jóslófájás?

37+6 hetes vagyok, szóval már időben, az nem gond. Második babám, és egy hete minden nap jóslófájásaim vannak, reggeltől estig, éjszaka már kifejezetten durvák, mint egy erős menzeszgörcs de biztos, hogy csak jósló, zuhany/séta esetén elmúlnak, meg nincs is bennük...

Milyen a jóslófájás?

Az alhasamnál érzek most már elég sokszor ilyen görcsszerű, nyilalló jellegű érzést. 38 hetes vagyok. Hátul fenék, derék részen is érzek hasonlókat. Első babámnál semmi ilyen nem volt. Szombaton néztek méhszájat, 3100 jelenleg.

2 napja folyamatosan rendszertelen jóslófájásaim vannak. Közel a szülés?

Joslok csak, de 2 napja folyamatosan görcsök jonnek. Ma voltam ctgn de semmit sem láttak.

Ez jóslófàjàs lehet?

Sziasztok ne nevessetek ki de abszolút elkèpzelèsem nincsen, milyen lehet ez a jóslófájàs illetve hogy ez az-e. Szóval a hasam alja rèszènèl èrzem egy kèt napja pàrszor kis időre. Ilyen kis csipkelödös feszülős èrzès. Ha pihenek leülök lefekszem elmúlik. Van hogy egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!