Szülés után 6 hetes kontrol után 5 nappal megjöhetett a menstruációm vagy ez még újra a gyerekágyi vérzés ?

válasza:Bármelyik lehet. A gyermekágyi vérzésre jellemző, hogy alábbhagy aztán újra jelentkezik a vérzés. Valakinek csak 2 hétig tart, valakinek meg 8 hétig.
A menzesz ugyanez. Valakinek szülés után 1 hónappal már jelentkezik, másnak meg szülés után 1 évvel. Aki szoptat, annak általában később szokott megjönni, de vannak kivételek.
Szóval bármi lehet.
Ha menzesz, akkor sem biztos, hogy rögtön visszaáll és jövő hónapban is megjön. Lehet benne rendszertelenség. Illetve a menzesz jellege is megváltozhat, pl erősebb/gyengébb, fájdalmasabb vagy kevésbé fájdalmas lehet, mint terhesség előtt. A menstruáció hossza is eltérhet a korábbitól.
Semmi ne érjen meglepetésként.

válasza:

válasza:

válasza:Honnan tudtátok megkülönböztetni hogy menszesz jött meg, nem a gyerekágyi vérzes tért vissza ?
Egyelőre a teherbeesés nem fenyeget sehogy sem, mert nem is tudom hogy már ,,működök-e,,...

válasza:

válasza:

válasza:Mindkét szülésem után 5 hétig véreztem folyamatosan, hol pecsételve, hol nagyobb plakkokban, hol csak simán.
Aztán mindkétszer 5 hét után lett egy 1 hetes szünet.
Majd 5 napos vérzés és onnantól visszaállt minden a 27 napos ciklusra.
A gyermekágyi vérzésnél nem voltak menstruációs fájdalmaim, nem akartam felfalni a Haribo gyárat.
Az 1 hetes szünet utolsó napjai görcsökkel, és édesség utáni sóvárgással kezdődött.
Kapcsolódó kérdések:
01.02-én voltam 6 héttel szülés után, császármetszésem volt egy nagy babával (4500 g). Nem véreztem sokáig, hamar "kifakult", aztán voltak napok, amikor már nem is jött semmi, de közbe volt amikor előfordult nagyon halvány véres folyás. Ma viszont rendes élénk piros,...
És azok akik nem tapasztalnak erős görcsöket,vagy nem is jelentkezik náluk görcs,fájdalom?
Járt mar így valaki?? Mi lett?? Vagy ez normális?? Tiszta pánikba vagyok...😔😔😔
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!