Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 6 hetes kontrol...

Szülés után 6 hetes kontrol után 5 nappal megjöhetett a menstruációm vagy ez még újra a gyerekágyi vérzés ?

Figyelt kérdés
Kontrolon meg minimalis barna folyásom volt, de mar aznap és a tovabbi 5 napban már csak sarga folyásom volt. Azt hittem már befelyeződött a gyerekágyi vérzésem. De már 5 napja érzem hogy folyton rettentő szomjas vagyok, tegnap éreztem enyhe alhasi fájast, mint menszeszkor és mára pirosas barnás nyálkás folyásom van.Keveset tudok szoptatni még, de a napokban kicsi is csak vergődik, alig akarja elfogadni a mellem. Megjöhetett már a menszeszem ? Vagy újra visszatért a gyerekagyi vérzés ? Vagy valami gond lehet ? Menjek vissza dokihoz ? Doki nem említette, hogy latszódna, hogy keszülődik a menszesz. De mondta, hogy bármikor megjöhet.
2025. dec. 16. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Bármelyik lehet. A gyermekágyi vérzésre jellemző, hogy alábbhagy aztán újra jelentkezik a vérzés. Valakinek csak 2 hétig tart, valakinek meg 8 hétig.

A menzesz ugyanez. Valakinek szülés után 1 hónappal már jelentkezik, másnak meg szülés után 1 évvel. Aki szoptat, annak általában később szokott megjönni, de vannak kivételek.

Szóval bármi lehet.

Ha menzesz, akkor sem biztos, hogy rögtön visszaáll és jövő hónapban is megjön. Lehet benne rendszertelenség. Illetve a menzesz jellege is megváltozhat, pl erősebb/gyengébb, fájdalmasabb vagy kevésbé fájdalmas lehet, mint terhesség előtt. A menstruáció hossza is eltérhet a korábbitól.

Semmi ne érjen meglepetésként.

2025. dec. 16. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az en babám 5 napos korátòl kezdve tápszeres, nekem megjött rendesen 6 het után, szòval nem kizárt.
2025. dec. 16. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj, hogy attól még simán teherbe eshetsz újra, védekezzetek.
2025. dec. 16. 16:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem pont a 6 hetes kontroll előtti napon jött meg. Simán lehetséges.
2025. dec. 16. 17:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Honnan tudtátok megkülönböztetni hogy menszesz jött meg, nem a gyerekágyi vérzes tért vissza ?

Egyelőre a teherbeesés nem fenyeget sehogy sem, mert nem is tudom hogy már ,,működök-e,,...

2025. dec. 16. 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 8 hétig véreztem. Volt amikor kevesebb, több vagy egyáltalán nem volt, de a 6 hetes után se a havi vérzésem jött meg. Igazából semmiből nemfogod megtudni. Én azért vagyok biztos benne, mert 18 hónapos a gyermekem, szopizik még és azon kívül nem menstruáltam teherbeesés óta. Véleményem szerint inkább utólag tudja eldönteni az ember, hogy az lehetett vagy sem.
2025. dec. 16. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem még a 6 hetes kontroll előtt megjött. Az orvos látta, hogy valóban az volt.
2025. dec. 16. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Mindkét szülésem után 5 hétig véreztem folyamatosan, hol pecsételve, hol nagyobb plakkokban, hol csak simán.

Aztán mindkétszer 5 hét után lett egy 1 hetes szünet.

Majd 5 napos vérzés és onnantól visszaállt minden a 27 napos ciklusra.

A gyermekágyi vérzésnél nem voltak menstruációs fájdalmaim, nem akartam felfalni a Haribo gyárat.

Az 1 hetes szünet utolsó napjai görcsökkel, és édesség utáni sóvárgással kezdődött.

2025. dec. 17. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Mi lehet ez a vérzés 6 héttel szülés után?

01.02-én voltam 6 héttel szülés után, császármetszésem volt egy nagy babával (4500 g). Nem véreztem sokáig, hamar "kifakult", aztán voltak napok, amikor már nem is jött semmi, de közbe volt amikor előfordult nagyon halvány véres folyás. Ma viszont rendes élénk piros,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!