Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fàj a szülés?mihez...

Mennyire fàj a szülés?mihez hasonlítható?

Figyelt kérdés
2025. dec. 21. 21:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyon. Még olyat nem éreztem (nekem menstruációkor sem fáj semmi)
2025. dec. 21. 21:32
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

"csak" vajúdtam, aztán sürgősségi császár lett belőle. A vajúdás nekem olyan volt, mintha ketté akarnának feszíteni a derekamnal fogva, miközben egy nagy nyomás is nehezedett rám, és ez lefelé sugárzott, ez egyre erősebben. Az eleje nem volt vészes, de a végére nagyon durván fájt. Kaptam oxitocint sikertelen indítás után, azt mondják, oxival rosszabb.

A császár utáni fájdalom pedig hetekig még brutálisabb volt. Nem tudtam felkelni az ágyból, csak kb 5 perc alatt, hajolni egyáltalán nem tudtam, stb. Kb 1 hónap után múlt el.

2025. dec. 21. 21:35
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

UI.: nekem a menstruáció nagyon durván fájdalmas volt évekig (amíg nem kezdtem el fog.gatlot szedni), de a szülés 1000x rosszabb, én nem tudom összehasonlítani a kettőt, pedig sokan mondják, hogy ugyanaz, csak felerositve, de nekem teljesen más jellegű fájdalom volt. Csak azért írtam ezt, mert írta valaki a menszit

2es voltam

2025. dec. 21. 21:36
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vajúdás kegyetlenebb volt. Hozzá képest a szülés megváltás volt. A vajúdás olyan volt, mintha szétszakadtam volna, közben tágultam, véreztem. A szülés is fájt, de az rövid ideig tartott és már nem érdekelt, csakhogy legyek túl rajta. Amúgy inkább erős székelési ingerhez hasonlított.
2025. dec. 21. 21:54
 5/25 anonim válasza:
91%
Húú hát én nem tudom de engedjétek meg hogy kifejezzem a tiszteletemet Nektek akik szültek brutálisan fájhat és nehéz lehet feleségem nem egy kényes csaj de Ő is megszenvedett vele na de 100 szónak is egy a vége le a kalappal csajok!!
2025. dec. 21. 22:06
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Az elején mensi görcs szerű fájdalom van, ami szép lassan fokozódik a brutális hasi görcsig. Aztán kisugárzik a derakadba is, ami egy idő után annyira erős fájdalommal jár, hogy csak fetrengsz, szó szerint dőltem jobbra-balra-előre-hátra az ágyban. A végén,a kitolási szakasznál brutális feszítést éreztem a medencémben és visszatarthatatlan nyomási inger, ami pár mp-ig tartott, aztán kb minden fájdalom megszűnt, majd újra jött a nyomási inger kb 4x ismétlődött és meglett a baba. Gátmetszés a kitolási szakasz kezdetén volt, de nem fájt, csak egy tompa nyisszantást éreztem. A fájdalom olyan erős a szülés alatt, hogy utána már nem éreztem a gátvarrást sem, amit érzéstelenítő nélkül hajtott végre a doki.
2025. dec. 21. 22:11
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Látod, kérdező, egyénenként is eltér ez. Én a hasamban egyáltalán nem éreztem fájdalmat vajudaskor, ahogy a 6os írja. Végig a derekam fájt.
2025. dec. 21. 22:15
 8/25 anonim ***** válasza:
81%
Hányszor kérdezitek még meg, pár hete is volt egy, a kérdés kiírásánál nem dobja fel ezeket??
2025. dec. 21. 22:26
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem derékba,combba sugárzó volt.

2x szültem,2x vágtak és észre sem vettem. Azért amikor egy ennyire kényes helyen beléd nyisszantanak ollóval és meg se érzed mert máshol úgy fáj,az kemény dolog.

Anyósom mesélte,hogy nagyon régen még fiatal korában epegörcse volt, és kijött az epekő.

A szüléshez hasonlította a fájdalmat.

Ugye nem szülés előtt állsz, mert nem kéne ilyeneket olvasod 😃

2025. dec. 21. 22:50
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magzatvíz elfolyással indult, kicsivel később 10 majd 8 percesek, az elfolyás után kb. 3 órára voltak 5 perces fájásaim, onnantól 14 óra volt a vajúdás, amiből az utolsó 4 óra oxitocinnal.. A derekam fájt kegyetlenül, kívül-belül szakadtam, a kitolás az nem volt vészes a szakadás ellenére sem.. Viszont a varratok annyira fájtak, hogy a gyerekágy 6 hete alatt mindennap elmondtam, hogy inkább még egyszer vajúdok dupla annyit, csak a heg ne fájjon.. Remélem a következő szülésem (33 hetes vagyok) kicsit könnyebb lesz.
2025. dec. 21. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mihez hasonlíthatóak a vajúdásnál jelentkező fájások? 15/l

Már minden órásnak számítok, kérek mindenkit hogy ne ítéljen el, eleget kapok utcán lenéző tekintetekből esetenként trágár szavakkal illetnek. Köszönöm a válaszokat előre is:)

Milyen az első szülés?

Mihez hasonlitható?

Mihez hasonlítható a vajúdás és szülés?

Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de röviden leírnátok, milyen érzés, amikor jön a fájás és milyen a tolófájás?

Nagyon fájdalmas szülés? Mihez hasonlítható fájdalom?

Tényleg annyira fáj, mint a filmekben, hogy ordítanak, üvöltenek a nők? A valóságban is így szokták? El is lehet ájulni a fájdalomtól?

38 hetes vagyok! Mindenkinek menszi szerü görcsi voltak mikor beindult a szülés?

Mert én a havimkor sosem görcsöltem, igy mihez hasonlithatnám? !

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!