Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első hónapokra tippek?

Első hónapokra tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 napja született a kisbabánk. Jelenleg anyuka és a baba még kórházban.

A terhesség során rengeteget olvastam, hogy tudjam őt segíteni.

Most azonban tanácstalan vagyok, annyi féle dolog lehet.

Szeretnék tippeket kérni, hogy mire figyeljünk, mik a buktatók, mik a lényeges dolgok, stb. Szoval úgy nagyjából mindenről.

Milyen problémák lehetnek, hogyan érdemes elkerülni, mit tegyünk a napok során ha egyedül leszünk vele, ébreszgessük-e ha alszik, hogy egyen, vagy hagyjuk pihenni, ilyesmik.

Köszönöm :)

2025. dec. 31. 11:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
Ne menj el prostizni, és se az anyját, se a húgát ne rakd meg.
2025. dec. 31. 11:43
 2/20 A kérdező kommentje:
Ez jó tipp, köszi :)
2025. dec. 31. 11:44
 3/20 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy ébresztgessétek :)

Na stresszeljétek/gondoljátok túl. Ez a legfontosabb.

Ha éhes, majd sír. Ha sír akkor vagy éhes, vagy a pelusa tele, vagy csak szeretetre vágyik, öleljétek.

Ami fontos, ne csak a baba körül forogjon minden. Anyukára is ugyan úgy gondolj.

2025. dec. 31. 12:03
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Hat oszinten. Nincs tipp. Illetve van, fozzel-mossal-takarits, igazabol szerintem nekem ez volt a legnagyobb segitseg, hogy egy pohar vizet nem kellett arrebb tennem, foglalkozhattam csak a babaval. Az elso 6 hetben 0-24 szoptattam, az volt a kemeny resze. Alig eltem. Jo volt, hogy semmi masra nem volt gondom, a ferjem megcsinalta.
2025. dec. 31. 12:10
 5/20 anonim ***** válasza:
86%
Alvó babát nem ébresztünk! Neked annyi a dolgod, hogy anyuka kénye -kedve szerint ugrálj. Van, akinek az a segítség, ha átveszed a babát, amíg ő alszik egyet, vagy csinál bármit, van, akinek meg az, ha takarítasz, amíg ő babázik. Ha nem vagy az a típus, aki könnyen meglátja, mi a feladat(a legtöbb férfi nem az), akkor mondd el neki, hogy mindig jelezze, mit szeretne. Aztán, ha mégse azt, akkor se sértődj meg!😂 Először is, ő is még csak most tanulja. Lehet elképzelése, hogy szépen, nyugodtan lezuhanyzik, amig te a babátokat ringatod, aztán kiderül, hogy a baba nálad ordít. Ha ettől ingerültebb lesz, ne vedd magadra! Nagyon frusztráló tud lenni, hogy egy addig rutin tevékenység, hirtelen elérhetetlen álomnak tűnik. Plusz ott vannak még a hormonok...
2025. dec. 31. 12:35
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Így van, az első 6 hét napi minimum 12 óra szoptatás. A szünetekben hagyd anyukát pihenni, ha szeretné menjen sétalni, töltődjön fel ahogy szeretne. Étal, ital, takarítás, mosás kéretlen látogatók lerázása azalatt a Te dolgod. Utána jó lesz már minden, be fog állni egy normálmederbe, anyuka is át fogja venni szépen lassan a feladatokat.
2025. dec. 31. 12:51
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Házimunkában segíts. A gyerek körül csinálj mindent az első pillanattól a kötődés miatt, pl fürdetés, peluscsere. Nyugodtan vedd kézbe, büfiztesd vagy tedd a mellkasodra pihenni. Nemcsak az anya tudja gondozni és nemcsak a peluscsere jár neked, hanem a babusgatás is. A fejét mindig támaszd meg, ennyi, és rázni, dobálni nem szabad, egyébként nem fog eltörni, babázz bátran! Az apasági szabadságot vedd ki. Ne nyomaszd az anyát a súlyával, kinézetével, inkább dicsérgesd. Ne tegyél neki szemrehányást, hogy "elhanyagol" téged. Az első hónapok rohadt fárasztóak. Később majd kialakul minden és bepótoljátok.

Ébresztgetni a babát nem kell és nem is szabad, de nekünk a gyermekorvos azt mondta, hogy nappal a nappaliban (világos helyiségben) legyen, éjszaka pedig hálószobában, sötétben. Mert az anyaméhben mindig sötét volt, de meg kell szoknia a nappalok és éjszakák váltakozásának ritmusát. És nyugodtan tevékenykedjetek körülötte, nem kell lábujjhegyen járni, ne szokja meg, hogy csak csendben tud aludni, mert az hosszú távon szívás lesz. Ja, és gratulálok!

2025. dec. 31. 13:44
 8/20 anonim ***** válasza:
71%
Előző voltam, még annyit, hogy ugyanolyan jogod van a gyerekhez, mint az anyjának, ne hagyd, hogy háttérbe szorítson és hogy minden szabályt ő hozzon meg (mit ehet, mit nem ehet, nyilván a későbbiekben, milyen ruhája, babakocsija, stb legyen.) Ti ketten a szülei vagytok és egymás egyenrangú társai, így alakítsátok ki a dinamikát. Nőként és anyaként írom ezt!
2025. dec. 31. 13:51
 9/20 anonim ***** válasza:
74%
Finomhangolnám a férfi jogok védelmezőjének válaszát. Bizonyos dolgokban jobb ha az a szülő hoz döntést, aki bele is ásta magát az adott témakörbe, vagy uram bocsá' jobban ismeri a gyereket. (Általában azért valamelyik szülő jobban tudja mik a gyermek igényei.) Megbeszélni nyilván meg lehet, meg kell is, de ne legyen az, hogy csak azért bojkottálok valamit, mert nekem is ugyanannyi jogom van, és legyen most az amit én akarok. De mivel te intelligens embernek tűnsz, nem hiszem hogy nálatok felmerülnének ilyen problémák, szerintem ezeket mondani sem kell :)
2025. dec. 31. 14:52
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Legyél vele türelmes. Hatalmas hormonsokk éri most. Legyen ideje magával foglalkozni. Ez mentálisan is sokat segít. Munkából hazaérve legyél velük, ne vonulj el pihenni, mert ő sem lustálkodott egész nap.
2025. dec. 31. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miket szereztetek be az első hónapokra a babának? Mit éreztetek a legjobbnak?

babaszoba: -bútorok: babaágy matrac + matracvédő, gumis lepedő (2 db) körforgó hálózsák, swaddle (2 db) pelenkázó komód gardróbszekrény fotel vendégágy -pihenőszék -dekorelemek -pelenkakuka -éjjeli fény -Owlet rendszer fürdetés,...

53 cm-rel április végén született kisfiamra szeretnèk overált venni ,tèli hónapokra , a 80-as mèret óriási lenne rá?

Úgy gondolom nem baj ha nagyobb mert ugye alá kell majd öltözni is.6-7 hósan nagyon nagy a 80-as overál?

Első hetekre, hónapokra milyen rugdalózót érdemes választani a babának?

Nézegettem a H und M, a Carter's és a Mamas and Papas oldalán is őket. Van ugye a hagyományos, amit hátul kell gombolni, valamint az elől patentolós, zipzáros. Leginkább éjszaka lenne ezekben, napközben szerintem jobban fogjuk szeretni a body, felső + nadrág kombinációt.

Nemsokára megszületik a kisfiunk, milyen hasznos tippeket tudtok adni a szüléshez, az első hónapokra, nevelésre?

minden érdekel; olcsóbb pelenkavásárlás, jó időbeosztás, altatás, etetés ... és egyéb praktikusságok amik elsőre nem jutnak eszébe egy újdonsült anyukának!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!