Első hónapokra tippek?
Sziasztok!
2 napja született a kisbabánk. Jelenleg anyuka és a baba még kórházban.
A terhesség során rengeteget olvastam, hogy tudjam őt segíteni.
Most azonban tanácstalan vagyok, annyi féle dolog lehet.
Szeretnék tippeket kérni, hogy mire figyeljünk, mik a buktatók, mik a lényeges dolgok, stb. Szoval úgy nagyjából mindenről.
Milyen problémák lehetnek, hogyan érdemes elkerülni, mit tegyünk a napok során ha egyedül leszünk vele, ébreszgessük-e ha alszik, hogy egyen, vagy hagyjuk pihenni, ilyesmik.
Köszönöm :)

válasza:

válasza:Dehogy ébresztgessétek :)
Na stresszeljétek/gondoljátok túl. Ez a legfontosabb.
Ha éhes, majd sír. Ha sír akkor vagy éhes, vagy a pelusa tele, vagy csak szeretetre vágyik, öleljétek.
Ami fontos, ne csak a baba körül forogjon minden. Anyukára is ugyan úgy gondolj.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Házimunkában segíts. A gyerek körül csinálj mindent az első pillanattól a kötődés miatt, pl fürdetés, peluscsere. Nyugodtan vedd kézbe, büfiztesd vagy tedd a mellkasodra pihenni. Nemcsak az anya tudja gondozni és nemcsak a peluscsere jár neked, hanem a babusgatás is. A fejét mindig támaszd meg, ennyi, és rázni, dobálni nem szabad, egyébként nem fog eltörni, babázz bátran! Az apasági szabadságot vedd ki. Ne nyomaszd az anyát a súlyával, kinézetével, inkább dicsérgesd. Ne tegyél neki szemrehányást, hogy "elhanyagol" téged. Az első hónapok rohadt fárasztóak. Később majd kialakul minden és bepótoljátok.
Ébresztgetni a babát nem kell és nem is szabad, de nekünk a gyermekorvos azt mondta, hogy nappal a nappaliban (világos helyiségben) legyen, éjszaka pedig hálószobában, sötétben. Mert az anyaméhben mindig sötét volt, de meg kell szoknia a nappalok és éjszakák váltakozásának ritmusát. És nyugodtan tevékenykedjetek körülötte, nem kell lábujjhegyen járni, ne szokja meg, hogy csak csendben tud aludni, mert az hosszú távon szívás lesz. Ja, és gratulálok!

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
babaszoba: -bútorok: babaágy matrac + matracvédő, gumis lepedő (2 db) körforgó hálózsák, swaddle (2 db) pelenkázó komód gardróbszekrény fotel vendégágy -pihenőszék -dekorelemek -pelenkakuka -éjjeli fény -Owlet rendszer fürdetés,...
Úgy gondolom nem baj ha nagyobb mert ugye alá kell majd öltözni is.6-7 hósan nagyon nagy a 80-as overál?
Nézegettem a H und M, a Carter's és a Mamas and Papas oldalán is őket. Van ugye a hagyományos, amit hátul kell gombolni, valamint az elől patentolós, zipzáros. Leginkább éjszaka lenne ezekben, napközben szerintem jobban fogjuk szeretni a body, felső + nadrág kombinációt.
minden érdekel; olcsóbb pelenkavásárlás, jó időbeosztás, altatás, etetés ... és egyéb praktikusságok amik elsőre nem jutnak eszébe egy újdonsült anyukának!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!