Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2 hete császároztak, tegnap...

2 hete császároztak, tegnap kimaradt a Clexane injekció?

Figyelt kérdés
40 db lett kiírva, viszont a tegnapi (este 6kor adom be mindig), elmaradt. Most azonnal pótoljam és innentől ilyenkor adjam be ezentúl?
jan. 2. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

Sok idő eltelt, szóval hagyd ki, és este 6-kor add a következőt.

Ha máskor ilyen van, akkor pótolható pár órán belül, de ennyi idő elteltével felesleges már.

Csak este pontosan add.

Gratulálok a kisbabához!

jan. 2. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Nem felesleges. Add be most, a következőt meg a szokásos időben.
jan. 2. 10:27
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Nem igaz 2-es, eszébe ne jusson most meg este 6-kor is adni, mikor 24 órás különbséggel van felírva.

Ennyi idő elteltével nem kell pótolni és egyébként is 2 hét telt el a műtét óta, már bőven mobilis.

jan. 2. 10:45
 4/12 anonim ***** válasza:
41%

Én is azt mondom, hogy most nem kell, majd este, szokásos időben.

Megnyugtatásul közlöm, hogy valamelyik kórházban automatikusan felírják minden császárosnak, máshol meg már nem szokás,és csak azoknak írják fel, akik egyáltalán nem tudnak mozogni. Manapság már a legtöbb kórházban, műtét után 7 órával felállítják a kismamát, hogy sétálgasson pár kört a szobában. Aztán viszik a babát, hogy lássa el. Ha te is így voltál, komplikáció mentes császárod volt és azóta mozogsz, el tudod látni a babát, akkor teljesen feleslegesen szurkálod magad. De tudom, valahol automatikusan felírják mindenkinek.

jan. 2. 11:03
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
40 napig teljesen felesleges beadni, kérdezz rá.
jan. 2. 12:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Én napi kétszer szúrtam 0,8-as Clexane-t.

Császár után meg max. 0,4-est írnak. Nem hal bele napi kettőbe. Amibe viszont belehalhat, ha nem szúrja.

jan. 2. 13:08
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
6! Te normálatlan. Nem a lábát vágták le, hanem császározták. Műtét után 2 héttel minden bizonnyal járkál, mozog. Akkor miért halna bele? Ellenben a túladagolás miatt rosszul lehet, kórházba kerülhet és akkor nem tudja ellátni a babáját.
jan. 2. 13:20
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Műtét közben nagyon véreztem, gondolom ezért írt ki az orvos ilyen sokat. Végül 11-kor beadtam, nem akartam ezen idegeskedni és stresszelni. És akkor innentől minden nap délelőtt 11kor szúrom be. Műtét után egyébként 6 órával már felállítottak.
jan. 2. 14:08
 9/12 anonim ***** válasza:
38%
#8, szerintem ez a legjobb megoldás :-)
jan. 2. 14:15
 10/12 anonim ***** válasza:

7, itt te vagy a normalatlan. Túladagolni ilyen mini adaggal nem lehet. Én sima szülés után szúrtam négyszer ennyit és nem 100 kilóval.

A mozgás pedig nem véd meg, sőt adott esetben ha van egy keringő vérrög, még árt is. Nem véletlen, hogyha észlelnek egy trombust, nem az a gyógymód, hogy menj járj egyet.

jan. 2. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Császár után mindenki kap vérhigitó injekciót?

Császárom lesz és az után érdeklődnék hogy mindenki kapott vérhigitót?

Milyen injekciót kaphattam vajúdás alatt a fenekembe, ami elvileg tágító és fájdalomcsillapító? Oxitocin??!

Lassan tágultam, oxitocint akartak adni. Mivel az első gyereknél infúzióba kaptam, de nem gyorsította meg a tágulásomat, viszont egybefüggő fájásaim lettek, mondtam, hogy nem szeretnék oxitocint. Amúgy is már a végefele jártam, erős fajasokkal, és már három ujjnyira...

Lehetséges az, hogy lassan 2 évvel a császár után még mindig fáj az injekció helye a fenekemben ?

Nem emlékszem már mire adtak minden nap 3-4 napon keresztül injekciót a fenekembe császár után (talán vérhígító), de ha megnyomom, még mindig fáj a helye majdem 2 év után. Sokszor még azt is érzem, hogy még mindig beleszúrnak abba a pontba, van hogy felszisszenek a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!