Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után nem tudni, hogy...

Szülés után nem tudni, hogy volt gátmetszése/repedés?

Figyelt kérdés

A barátnőm 2x szült, a második gyereke 1 hónapos. Már az első szülésénél és a mostaninál se tudott valaszolni arra, hogy volt e gátmetszése vagy repedése. De mivel nem kellett menjen varratszedésre egyiknél se valószínűleg nem volt arra jutott. Érdekes, mert mindkét babája 3900g volt. Nekem is akörül jósolták a babám, remélem akkor nekem se kell vágni.

Arra se tudott válaszolni egyiknél se, hogy oda kakilt e. Oké hallottam róla, hogy azt nem mindenki veszi észre a nagy fájdalmak közepette. De ő gondolkodás után magabiztosan állította hogy ő biztos nem kakilt oda egyiknél se. Ami azért érdekes, mert beontest sem kapott és előtte már 1 hete székrekedése volt.

23/L 37 hetes vagyok

jan. 9. 23:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
61%

Vao.. 23 évesen még lány vagy? 🤣 Az érdekes...

A gátmetszést érezné. De azt,hogy odakakilt-e,vagy nem,azt nem tudhatja.

jan. 9. 23:48
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

2760 grammos babát szültem, tokától bokáig szakadtam kívül-belül, de felszívódó varratokat kaptam, így varratszedésre nem kellett mennem, ugyanakkor majdnem 1 órán keresztül varrtak, kizárt nem észrevenni...

Plusz utána hetekig úgy fájt, hogy nem bírtam ülni sem, és mindennap többször is elmondtam, hogy inkább vajúdok még egyszer 17 órát és megszülök, csak a gátfájdalom múljon el. Ennek ellenére 5 héten belül érkezik a másodikunk.. :D

jan. 9. 23:52
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

#1 nem feltétlenül érzed a gátmetszést, fájás közben csinálják, én semmit nem éreztem belőle

Amúgy nekem nem kellett varrat szedés sem mert felszívódó varratot kaptam. De az orvos és a szülész is szólt hogy sajnos kellett gátmetszés (tudtam hogy kelleni fog elég nagy fejjel született a babám és nagyon gyorsan) és lett egy repedés is. Szóval nekem speciel elmondták őszintén.

jan. 9. 23:55
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

Kaki passz, nekem foggalmam nincs rola, hogy volt-e, nem is erdekelt, nem ez volt a fontos.

Amugy a legtobb esetben van, beontes ellenere is (akinek nem volt, foleg!), ha maradt azert bent egy kis cucc, az kijon bizony. Pisi, kaki, hanyas, elofordulhat ott minden. 🙃

Ha varrtak volna, az feltunt volna neki szules utan. A gatmetszest pl en nem is ereztem kitolas kozben, de varras kozben sikitottam, ugy fajt. Kegyetlen volt. Utana meg hetekig tarto fajdalmam volt sajnos. Persze nem mindenki jar igy, de feltunik az embernek minimum az, ha varrjak…ha meg csak repedt, de varras nelkul meguszta, az is faj am valamennyire szules utan. De a zarojelentesen rajta van amugy.

Oszinten szolva szerintem nem akar veled ezekrol a temakrol beszelni. Kizart, hogy ne tudja 2 szules utan azt, hogy volt-e serules vagy sem. Ha nem volt, akkor mondja azt. De nem tudja eldonteni. Vagy inkabb nem akarja mondani 🤷‍♀️

jan. 9. 23:57
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Hát, ezek szerint nekem császárom se volt, mert nem kellett varratszedésre mennem😂

Hahó! 21.század! Felszívódó varratról hallottatok már? De ja, ettől még lehet nem volt, ha nem tud róla.

jan. 9. 23:59
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
5: en drain (igy irjak talan) csovet sem kaptam csaszar utan, pedig allitolag kotelezo, es az osszes ismerosomnek volt, rajtam kivul. Korhaza, orvosa valogatja, gondolom en.
jan. 10. 00:07
 7/18 anonim ***** válasza:
46%
Nem akarlak riogatni, de néhány haladó szellemű kivételtől eltekintve a magyar állami kórházak első szülésnél rutinból vágnak. Persze a barátnőd lehetett olyan szerencsés, hogy elkerülte ezt a protokollt, másodiknál meg azért sokkal gyakoribb a (sikeres) gátvédelem. Amúgy a kórházi zárójelentésen rajta van, de ha nem akar ezzel foglalkozni, akkor ne szekáld. Pláne ne a kakilással, amit sok nő szégyennek él meg, bár egyébként elég bizarr, hogy te évekre visszamenőleg is tökéletesen tisztában vagy a barátnőd bélműködésével.
jan. 10. 02:41
 8/18 anonim ***** válasza:
13%

"Ennek ellenére 5 héten belül érkezik a másodikunk.. :D"

Számomra ez az elmebaj jele, és ilyenkor tök megértem a férfiakat, hogy hülyének nézik a nőket.

jan. 10. 03:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A repedésről nem szoktak szólni, varrni se feltétlenül varrják, ha igen, jellemző a felszívódó varrat.

Kaki, pisi - szerintem nincs az aki érezné, a szülésznők pedig diszkréten le szokták törölni.

A zárót meg hagyjuk. Nekem olyan fontos beavatkozásokat hagytak ki belőle, na meg a gyerekéből is elhallgattak ezt azt, még az oxigénhiányt is... És ezt Mo. második legnagyobb klinikáján, ami oktatókórház.

jan. 10. 07:12
 10/18 anonim ***** válasza:
81%

3600 grammos gyerekeket szültem, de egyszer sem volt gátrepedés vagy gátmetszés sem. Az elsőnél volt egy kis belső sérülés a hüvelyben, amibe kaptam felszívódó varratot, így nem volt varratszedés. De nem tudtam volna nem észrevenni, hogy összecsippentették. Kellemetlen volt nagyon. Nekem egyébként mindkettőnél elmondták, hogy van vagy nincs bármilyen sérülés, és ha van akkor mi az.

A székletet nagyon diszkréten kezeli az egészségügyi személyzet, így legfeljebb akkor veszed észre biztosra, hogy ha olyan erős szaga van. Beöntést én sem kaptam soha, de a vajúdás kezdetekor elkezdett a bélrendszerem magától kiürülni.

jan. 10. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan mosakodjak rendesen ennyi varrattal?

Szülés után elég sok helyen repedtem 1 órán át varrtak, repedt belül a méhszáj meg a hüvelyfal is azzal nincs bajom mert azon kivül mikor varrták semmit nem érzek belőle. Viszont repedtem felfele, és a kisajkaknál egyik oldalt varrni kellett egészen a csiklóig, meg...

Menni ideig szültetek? Illetve ha szültetek melyik kórházban történt? (Helyileg) Gátmetszés varrás mennyire fáj?

Plusz olvastam olyat hogy volt aki belülről repedt.. ezt mégis hogy? És azt hogy varrják össze? Mennyire faj ez az egész? Hamarosan én is soron leszek és szeretnék pár tapasztalatot olvasni. Hány óra alatt lett meg nektek a baba? Utána milyen volt az első együttlét a...

Ha az anyatermeszet ugy talalta ki a noket, hogy egy bizonyos lyukon csusszan ki a baba akkor miert nem csinalta nagyobbra, hogy ne legyen repedes es gatmetszes?

Nem hallottam meg vagyis..ALIG... olyan szulesrol ahol nd repedt vagy vagtak volna a kismamat. Ez valami evolucios mutacio, hogy ennelkul meg sem tud szuletni a gyerekek nagy resze?

Nehezebb és fájdalmasabb nagy babát szülni?

Ma azt mondta a dr.nőm, hogy nagy lesz a babám, minimum 3800gramm. 35.hétben vagyunk most, és már 2500gramm. Kicsit megijedtem, mert az alacsony termetemhez (162cm) elég nagy lesz Én 3200 grammal születtem, párom 3150grammal. Nem értem, h h lehet ilyen nagy a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!