Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt, a kacsázo...

Szülés előtt, a kacsázo mozgás, hátra dőlt test tartás, pocak előre dől és nehezen megy minden, normális?

Figyelt kérdés
Második gyereketeket, tovább hordtátok?

jan. 14. 09:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy normális :) nyílik már a medence, nyom alul mindent a baba, a hátrafelé dőléssel kompenzálod a hasad ösztönösen. Nekem hamarabb jött a második 3 nappal. És csak hogy vigasztaljalak, sokkal gyorsabb és könnyebb szülés volt, mint az első.
jan. 14. 09:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális. Lazábbak/gyengébbek az izmok, szalagok is, mint az első terhességnél, emiatt hamarabb nő a pocak, nagyobb lehet a pocak, ez a mozgást, testtartást is befolyásolhatja.

Én a 2. babát tovább hordtam, mint az elsőt és végül oxyval indították, de nem tágultam, aztán császárral zárult.

Kinek, hogy alakul... Szerintem ez teljesen változó. :)

jan. 14. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szinten normális, igen.

Én mindkettőt 42 hétig hordtam. Egy nappal sem jött később vagy hamarabb egyik sem.

jan. 14. 09:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Megváltozik a súlypont (nyilván a hasa "előre húzná" a kismamát, ezért hátradőlve korrigálja, hogy ne essen orra), nyúlnak a szalagok, tágul a medence, sokkat lazulnak az izületek. Többedik gyereknél általában hamarabb nő a pocak, mert lazábbak már alapból a szalagok, a hasizom, főleg ha a szétnyílt hasizom nem zárt rendesen össze szülés után. Ez nem jelent semmit a szülés időpántjánál, sógornőm pl a harmadikat túlhordta, indítani kellett, pedig óriási pocakja volt már 36-7 hetesen is.
jan. 14. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, mindkét gyerekeknél ez volt a végén. Első pont kiírt napon, második 5 nappal előtte született meg.
jan. 14. 10:27
 6/6 anonim ***** válasza:

3!

És az orvosok hagyták? Ma már indítanak mindenkit a 41 hét körül...

jan. 14. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

33 hetesen már mindent nehezen bírok. Normális lehet ez?

Pár napja kezdtünk el vásárolgatni a babának, kórházi dolgok, babaszoba stb. Már bánom, hogy a végére hagytuk, mert fél óra után minden bajom van, le kell ülnöm, sorban állás közben lever a víz, nagyon kényelmetlen az egész. Itthon elpakolászom meg ilyesmi, de ahogy ki...

Néha nehezen viselem, hogy alig jut idő az összebújásra, szeretkezésre, ez normális?

2 kisgyermekünk van, egy 2 éves és egy 4 hónapos kisbabánk. Az ejszakak nehezek, az altatás is, ráadásul még a nagyobb kel éjszaka, a kicsi végig alussza az éjszakát. Nappal sok energiát el vesznek, de aki szintén ebbe van az tudja. Nem kívánom állandóan, de...

Normális, hogy nehezen alszik el a babám?

Őszintén, kicsit bűntudatom van. Napközben jól elvagyok a babámmal, háromszor alszik szinte fix időben, jó étvágya van, cicin könnyen elalszik, ébrenléti időben jól eljátszik. Viszont estére, mintha elromlana. Vergődik, forgolódik, vigyorog rám alvás helyett és...

5 napja volt császármetszésem, és még mindig nem bírok fel állni csak nagyon nehezen. Nagyon Fáj is a járás.. Normális ez?

Mennyi idő után lesz jobb? Nem tudok sokat mozogni mert a lábaim elefánt méretűre dagadtak.

Császár után 3 hónappal még mindig nehezen megy a nagy wc. Ez normális?

A kórházba a műtét után másnap mikor felkelhettem kaptam hashajtót meg bélmozgatót amig benn voltmam,ott eltudtam menni. Itthon azonban nagyon nehezen megy. Szorulásom van,érzem h kell meg bocsánat előre is,ott a seggem végében de hiába nyomok,csak ilyen kisebb...

Meddig normális hogy fáj a gátsebem 10 napja szültem de még mindig nehezen ülök és éjel nagyon fáj ég, bellül meg egy nagy duzzanatot érzek (a...

Olyan mintha nött volna valami nagy csomo a hüvelyembe ami egészen a bejárattol befele egész fölig tart,mi ez?Másnak is volt ilyen,és meddig normális a fájdalom mert menni is nehezen tudok fáj ahogy lépek.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!