Szülés után ajándék az orvosnak?

válasza:

válasza:Kérdező... Neked baj van a fejedben, ha nem váltasz.
Hálapénzzel, ha lebukik a doki, hogy elfogadta... Csak szólok, hogy büntetik. Jobb is, hogy nem adsz.
Ajándék? Kérlek ne! Elég kacatot, nem kívánt dolgokat kap olykor az ember.
Sokan szeretteiknek se tudnak megfelelő ajándékot adni, nemhogy egy idegennek.
Röviden: hagyd. Se##et nyalni pedig nem kell.
Én se azért teszem azt, amit kell, hogy pluszba dobálgasdanak ajándékokkal.

válasza:

válasza:

válasza:Édesség... Herótom van, hogy ajándékba az emberek zöme csak édes dolgokban gondolkodik.
Nem mindenki édesszájú...
Meg ugye nem tudhatod, hogy mondjuk mire allergiás vagy mit szeret, utál.
De látom átlagon aluli vagy agyi kapacitásban.
S én is és a 7-es is írja: keményen büntetik.
Ha meg magán dokival volt dolgod, hidd el. Meg volt az fizetve. Nem kell "extra hála".

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ez ugye nem minősül hálapénznek?
A vásárlási utalvány ugye nem számít hálapénznek? Pl: Egy 10.000-es vásárlási utalványt lehet adni?
A hálapénznek én sem vagyok a híve, de az egyik szakorvos odafigyelő, alapos munkáját meg szeretném köszönni egy kis ajándékcsomag kíséretében. Mekkora lehet az az érték, mely még nem jogszabály sértő?
Könyvet ajándékoznék egy orvos ismerősömnek. Tudom remgeteget olvasnak, lehet, hogy rá se bírna nézni? Egy sikerlistás könyvről lenne szó.
Valószínűleg holnap-holnapután már mehetek haza, és hát az új törvény miatt nem tudom mit szabad, mit nem. Esetleg valami kisebb ajándékcsomagot (kávé, gyümölcs, csoki) szabad adni ilyenkor vagy engedjem el a dolgot? Csak azért kérdezem, mert nagyon meg vagyok...
szerintetek milyen idézet, szöveg illene egy pálinkacímkére amit az orvosaimnak szeretnék adni a műtéteim után ajándék ként. ötletek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!