Miért mondják a császárosokra, hogy nem szülnek?

válasza:

válasza:Szerintem sokan azt hiszik,hogy akkor nem éled át a szülési fájdalmakat. A valóság pedig sokszor az,hogy nem előre tervezetten császár,bőven vajudsz már,mikor betolnak a műtőbe. Programozott császár esetében fordul elő,hogy kimarad a vajúdás,a szülési fájdalom, de utána abból is fel kell épülni. Nem tudom miért mondják,gondolom szokás a szenvedést erkölcsi előnyként és sportot űzve versenyként mérni.
Egyébként az én számon is kicsúszik néha,hogy természetes úton szültem,ennek nem az az oka,hogy a másik ne lenne normális. Egyszerűen a hüvely szót (hüvelyi úton történő szülés) kimondani számomra egy nagyon szűk körön kívül nem komfortos.

válasza:

válasza:Szerintem is bunkóság ilyesmit a császárosok orra alá dörgölni. Különösen, mert sokaknak enélkül is fel kell dolgoznia, hogy császár lett. Azt sem tudhatja a beszóló, hogy nem vajúdott-e előtte az anya és így nem jutott-e ki neki mindkét útnak a legrosszabb része.
Ugyanakkor sokak fejében a szülés fogalma a hagyományos kijáraton át történő érkezést jelenti. Így azt, hogy valaki nem is gondolja végig, de megkérdez egy olyat, hogy: "Megszülted vagy császár?" azt simán el tudom képzelni egy ilyen helyzetben. Én is szoktam olyasmit mondani, hogy engedték, hogy megszüljem a babámat. De azt, hogy helyreteszi a császárost, hogy ő nem is szült, az nem meggondolatlanság, hanem szándékos. Amit pedig ilyenkor bagatellizál azzal, hogy "csak felvágták" az az, hogy a császár egy hasi műtét, míg a hüvelyi szülés - ideális esetben - egy normál élettani dolog. Igaz, a nagyon szívatós fajtából.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:“egyszerűen felvágnak és kiveszik belőled a gyereket.”
Ez így van, csak épp ugye utána fel is kell épülni egy műtétből. Ami ugye semmiképp sem 1-2 nap, mint egy problémamentes (tudom, nem mindig alakul úgy) hüvelyi szülésből. Amit egy programozott császáros “megspórol” fájdalmat a vajúdás, kitolás hiányával, azt kamatostul kapja vissza a műtét után. Már ha egyáltalán megúszta az előbbieket, mert ugye millió meg egy eset van, mikor 24+ óra vajúdás után, tolófájásokkal viszik a kismamát a műtőbe, mert leesett a szívhang, nem fér ki a gyerek, nincs már ereje kitolni az anyának stb stb. Na akkor meg aztán csak a szart kapta az egész szülősdiből, de még valaki ahhoz is meri venni a bátorságot, hogy leszólja. Döbbenet, mit megengednek maguknak a nők, sőt ugye anyák egymással szemben. Mit fognak ezek a gyereküknek tanítani?
Amúgy meg ennyi erővel aki ennyire felvág a “természetes” szülésével és leszólja a császárost, annál tuti visszakérdeznék, hogy ugye akkor SEMMILYEN beavatkozásra nem került sor? Mert az nem természetes, hogy infúzió, EDA, gáz, fájdalomcsillapítás, könyöklés, vákuumozás, szétvágnak, összevarrnak, kiszedik a méhlepényt stb stb. Ezek mind mesterséges dolgok, a természetes az ugye az lenne, ha kijönne a gyerek valahogy azt kész. Vagy nem és meghalnak mind a ketten. Vagy kijön, de anyuka elvérzik. Ja hogy ez már nem tetszik és elfogadja az orvosi beavatkozást? Akkor meg fogja be a szájacskáját és vegye szépen tudomásul, hogy másoknak is szüksége volt rá és ha már leugatja őket, akkor gondoljon bele, hogy az ő szülése sem volt 100%-ban természetes. Már eleve azzal sem, hogy kórházba ment és nem otthonra hívott egy bábát.
Kapcsolódó kérdések:
Ha valaki császár indikációs, kap egy előre kitűzött dátumot programcsászárra, vagy megvárják, amíg beindul a vajúdás és utána császározzák? Ha előre időzítik, akkor hol lehet időpontot foglalni a programozott császárra, a terhesgondozás során kérheti az anyuka?
A Szent Imrében terveznék majd szülni (oda tartozom körzetileg), de mivel volt egy lézeres szemműtétem, eléggé benne van a pakliban, hogy császár lesz. Ezt még nem tudom biztosan, mert még a terhesség elején vagyok, majd kiderül. Csak olvastam, hogy a Szent Imre nagyon...
Természetes úton szültem. Nem lett volna kifogásom a császár ellen sem, ha valami úgy indokolja, de úgy voltam vele ez a “normális”, illetve a babának is jobb lesz az immunrendszere stb. Plusz én sajnálnàm szegényt ha nem is akarna még jönni, és hirtelen...
Tudom hogy érzéstelenitőt kapunk, de barátnőm mondta hogy minimalisat azért érzett, ami nem fájt hanem azért érezte hogy "cibalnak" ki belőle valamit. 😀 és milyen érzés volt utána nektek? Megkönnyebbültetek súlyra érzésre? Milyen a has tapintása? Kicsit kemény még vagy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!