Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan működik a tervezett...

Hogyan működik a tervezett császárosok kezelése az állami kórházakban?

Figyelt kérdés
Ha valaki császár indikációs, kap egy előre kitűzött dátumot programcsászárra, vagy megvárják, amíg beindul a vajúdás és utána császározzák? Ha előre időzítik, akkor hol lehet időpontot foglalni a programozott császárra, a terhesgondozás során kérheti az anyuka?
2025. szept. 22. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a 34. héten adtak időpontot a 39. hétre program császárra. Vinnem kellett a papírokat amik indokolják a programcsászárt, átnézte a doki és kaptam egy időpontot az állapotomnak megfelelően. Azt mondta, minél nagyobb a gond, minél veszélyesebb az ha terminus közeli időpontot ad, annál hamarabb időzít. Tehát pl ha olyan problémád van hogy meghalhatsz szülés közben, akkor kb a 38. hét körülre adnak, ha faros a baba vagy pl szemprobléma, vagy pszichiáteri szakvélemény van akkor minél közelebb a kiírt terminushoz.
2025. szept. 22. 18:30
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm szépen, lehet buta kérdés, de a terhesgondozóba mentél vagy a szülészet-nőgyógyászati szakrendelésre időpontot kérni?
2025. szept. 22. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi a probléma. Az én esetemben a diabetológus határozta meg az időpontot. A 36. héttől bent feküdtem. Folyamatosan vizsgált, és amikor úgy látta, hogy már nem lehet továbbvinni a terhességet, akkor megműtöttek. Szerencsére a 40. hét elejéig bírtuk.
2025. szept. 22. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 3-as írta attól függ miért van programcsászár. Nekem a méhlepény a méhszájon tapadt meg. Be is fektettek a 35. héten és a 37. héten volt a császár.
2025. szept. 22. 19:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok nem mentem külön időpontot kérni, mikor a vizsgálaton voltam, akkor adta meg a doki az időpontot. Mondjuk nekem havonta kellett . De lehet ez mindenhol más. Van barátnőm, akinek a kórházba kellett bemenni a papírjaival és ott kapott az ottani dokitól időpontot
2025. szept. 23. 06:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pcs-m volt. A szemem miatt.

36.héten megmondták melyik nap reggel 7kor jelenjek meg.

39+4-re kaptam időpontot.

Reggel bementem a pakkommal, kivártam a sorom és műtöttek is.

2025. szept. 23. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Ausztriában is rossz az állami kórházakban az ellátás?

valamelyik szomszédos országban fogadnának akár pénzért? hova érdemes menni?

Szüli csak fekve lehet az állami kórhàzakban?

2x már szültem, tolófájásoknál elfektettek, azonnal leálltak a fájások, infúzióra se jött vissza. Éreztem, hogy guggolva ment volna, de abba a kórházba nem engedték. Most jön a 3. és retregek emiatt a szüléstől, van olyan állami kórház ahol van opció gugolva szüléshez?

Milyen volt a szülésed? Hogyan kell elképzelni egy császáros és egy hüvelyi szülést az állami kórházakban?

Próbálok felkészülni a szülésre. Nem vettem még igénybe felkészítő tanfolyamot, gondolkozom rajta. Első babánkat várjuk, eddig nincs bennem nagy félelem. Hogyan is lenne, még nem éltem át ezt a fájdalmat. Pszichésen próbálok ráhangolódni, sokat olvasok a témában,...

Állami kórházakban is van lehetőség VIP szobát választani, ahol egyedül vagyok, esetleg apuka, pici baba?

Illetve ha kiválasztottam a kórházat, hogyan működik ez az egész? Kell időpontot kérnem, ahova bemegyek es ezeket a dolgokat tisztázzuk? Egyáltalán ki az, aki ilyenkor fogad?

Akik magánkórházban szülnek: mi történik, ha olyan probléma alakul ki a terhesség alatt, aminél az állami kórházakban "befektetni" szoktak?

Gondolok itt mondjuk pl. a terminustúllépésre, vagy ha túl magas az utolsó hetekben a vérnyomás. Ezek miatt általában állami kórházban javasolják a terhespatológián történő elhelyezést a szülésig, de a magánkórházakban (ahol elvileg nincs fekvőbeteg osztály), mi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!