Vajúdás vagy kitolás?
Melyik volt a könnyebb nektek?
Kérlek tekintsünk el attól, hogy a vajúdás általában tovább tart. Inkább a folyamatra lennék kíváncsi, hogy melyik volt rosszabb?
Az első szülésemnél kértem epidurálist az oxi miatt. Semmit nem éreztem, még kitolásnál sem. Az mondjuk nem volt jó. Most a másodikat várom és szeretnék EDA nélkül szülni, viszont olyan mintha először mennék szülni.

válasza:

válasza:#1 Az utolsó szakaszban is sikerült megfelelő légzéssel uralni a helyzetet?
Nekem néhány barátnőm váltig azt hajtogatja, hogy a végén olyan fájások jönnek, hogy esélytelen "átlélegezni" őket.
Én amúgy erre készülök. Már nagyban gyakorlom a légzést.

válasza:

válasza:

válasza:Az elsőnél egyértelműen a kitolás volt a könnyebb. Még úgy is, hogy addigra már fogytán volt az erőm. A vajúdás volt 24 óra, a kitolás 2. Utóbbi ráadásul - nekem - nem is fájt. Bezzeg a vajúdás... és közben azt hangoztatták, hogy gyengék a fájásaim. Én nem így éreztem.
A másodiknál be voltam tojva, mi lesz. Komolyabb fájás nem volt, úgy jött a kitolás. Az sem fájt. Ami nehézséget okozott, hogy otthon voltam és a kórházig bent kellett tartanom a babát. Sikerült. Utólag meg csak néztem, hogy ennyi volt a szülés?
Nekem kb. 8 perc volt, de lehet, hogy annyi sem. Csak az volt a gáz, hogy nem éreztem semmit. A férjem mondta, hogy jön ki a baba feje, de én ebből semmit sem éreztem. Nem éreztem, hogy mikor kell nyomni- csak az orvosra hallgattam.
Ezért sem akarok most epidurálist.

válasza:A vajúdás rosszabb volt, mert tovább tartott és egyre jobban fájt.
Mindkétszer oxitocinnal szültem fájdalomcsillapítás lehetósége nélkül, a másodikat azzal is indították

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Két hete szültem, és majdnem az egész szülésem alatt a szülésznő volt velem, néha még ő sem. Orvos a burokrepesztésnél látott, a vajúdás alatt 1x, és szerintem ennyi is volt. A szülésznő is néha eltűnt, a férjem egyszer úgy ment utána, hogy megkezdődtek a toló fájások....
39 hetes terhes vagyok, és a 37. héttől érzem azt, hogy majd össze kakilom magam, ha a szülésre gondolok. Mantrázom magamnak ilyenkor, hogy "ez természetes folyamat" "Egy nap alatt elmúlik a fájdalom." " Végre láthatom a babámat." Ez segít is, de konkrétan csak pár...
Hüvelyi szülés közben,hogyan állapítják, hogy ebből császár lesz? Hogyan császároznak? Ha az első császár volt, akkor a többi is az lesz?
Milyen érzés ? Mid fáj? A kitolás már nem fáj?
Kíváncsi vagyok, hogy van-e ilyen tapasztalat. Csak az ellenkezőjéről hallottam eddig. Van olyan hölgy, akinek olyan magas a fájdalomtűrő képessége, hogy nem viselte annyira rosszul? Vagy tényleg nem lehet felkészülni arra a fájdalomra?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!