Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajúdás vagy kitolás?

Vajúdás vagy kitolás?

Figyelt kérdés

Melyik volt a könnyebb nektek?

Kérlek tekintsünk el attól, hogy a vajúdás általában tovább tart. Inkább a folyamatra lennék kíváncsi, hogy melyik volt rosszabb?

Az első szülésemnél kértem epidurálist az oxi miatt. Semmit nem éreztem, még kitolásnál sem. Az mondjuk nem volt jó. Most a másodikat várom és szeretnék EDA nélkül szülni, viszont olyan mintha először mennék szülni.

jún. 3. 20:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ez is változó. Nekem többen mondták, hogy a kitolás már megkönnyebbülés volt. Nekem meg az volt durva. A vajúdás alatt teljesen jól "ellélegeztem" a fájásokat, folyamatosan mondta a szülésznő, hogy mit csináljak, amit próbáltam minél jobban betartani. Így is baromira fájt, de a kitoláshoz képest az volt a könnyebb része, amikor csak vajúdtam.
jún. 3. 21:06
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A vajúdás is rossz volt (indított szülés oxitocinnal) de a kitolás még rosszabb volt. Úgy éreztem nem tudom megszülni a babát.
jún. 3. 21:18
 3/24 A kérdező kommentje:

#1 Az utolsó szakaszban is sikerült megfelelő légzéssel uralni a helyzetet?

Nekem néhány barátnőm váltig azt hajtogatja, hogy a végén olyan fájások jönnek, hogy esélytelen "átlélegezni" őket.

Én amúgy erre készülök. Már nagyban gyakorlom a légzést.

jún. 3. 21:27
 4/24 anonim ***** válasza:
75%
Pokoli gyötrelem volt a tágulás nekem. És mikor bekötötték az oxit, visítottam, üvöltöztem, ordítottam a fájdalomtól. Elmondhatatlan testi kín volt. Kitoláskor csak és kizárólag fájásokkor szendvedtem, köztük teljesen jól voltam, viszont az az érzés tényleg döbbentes, hogy abban a pillanatban, hogy a baba kijön minden fájdalom megszűnik, és nem zért mert brühühüh jajj de szép és megható és bla bla nyál, hanem mert minden fájdalmad az az aranyos kis ember okozza ahogy utat tör. Minden fájdalomtól független olyan élmény amit végig csinálni akármikor újra. Túl lehet élni.
jún. 3. 22:04
 5/24 anonim ***** válasza:
30%
Soha nem jártam terhes tornára, se nem gyakoroltam semmilyen légzést. A nő teste pontosan tudja, hogy mit kell csinálni. Aki "át tud lélegezni fájásokat" annak nincsenek fájásai. Nem ritka, sok nő szül pikk pakk, röhögve, két nyomásból. Előző voltam.
jún. 3. 22:06
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél egyértelműen a kitolás volt a könnyebb. Még úgy is, hogy addigra már fogytán volt az erőm. A vajúdás volt 24 óra, a kitolás 2. Utóbbi ráadásul - nekem - nem is fájt. Bezzeg a vajúdás... és közben azt hangoztatták, hogy gyengék a fájásaim. Én nem így éreztem.

A másodiknál be voltam tojva, mi lesz. Komolyabb fájás nem volt, úgy jött a kitolás. Az sem fájt. Ami nehézséget okozott, hogy otthon voltam és a kórházig bent kellett tartanom a babát. Sikerült. Utólag meg csak néztem, hogy ennyi volt a szülés?

jún. 3. 22:55
 7/24 A kérdező kommentje:
Két óra volt a kitolás? Az, hogy lehet? Mitől függ?
jún. 3. 23:15
 8/24 A kérdező kommentje:

Nekem kb. 8 perc volt, de lehet, hogy annyi sem. Csak az volt a gáz, hogy nem éreztem semmit. A férjem mondta, hogy jön ki a baba feje, de én ebből semmit sem éreztem. Nem éreztem, hogy mikor kell nyomni- csak az orvosra hallgattam.

Ezért sem akarok most epidurálist.

jún. 3. 23:18
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

A vajúdás rosszabb volt, mert tovább tartott és egyre jobban fájt.

Mindkétszer oxitocinnal szültem fájdalomcsillapítás lehetósége nélkül, a másodikat azzal is indították

jún. 4. 01:42
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek és valószínűleg lesz aki el se hiszi,de ez az igazság. Fogalmam sincs mikor volt a kitolas,meddig tartott a vajúdás,stb. Annyira osszefolyt az egész a végére,én szó szerint fél vagy inkább teljesen ájult voltam a fájdalomtól,hogy nem emlekszem,mikor kezdődött az egész. És egyszer csak meglett a gyerek. Az utolsó tiszta pillanatok amikor becsengetek a szülőszobára, az első pedig amikor kibújt a gyerek. A kettő között az idő már jótékonyan elmosta a traumát. (Három éve volt)
jún. 4. 03:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az orvosnak kötelezően bent kell lenni szülésnél, vagy elég csak a szülésznőnek?

Két hete szültem, és majdnem az egész szülésem alatt a szülésznő volt velem, néha még ő sem. Orvos a burokrepesztésnél látott, a vajúdás alatt 1x, és szerintem ennyi is volt. A szülésznő is néha eltűnt, a férjem egyszer úgy ment utána, hogy megkezdődtek a toló fájások....

Mi segített leküzdeni a szüléstől való félelmet?

39 hetes terhes vagyok, és a 37. héttől érzem azt, hogy majd össze kakilom magam, ha a szülésre gondolok. Mantrázom magamnak ilyenkor, hogy "ez természetes folyamat" "Egy nap alatt elmúlik a fájdalom." " Végre láthatom a babámat." Ez segít is, de konkrétan csak pár...

Milyen esetekben, alkalmazzák a császármetszést?

Hüvelyi szülés közben,hogyan állapítják, hogy ebből császár lesz? Hogyan császároznak? Ha az első császár volt, akkor a többi is az lesz?

Mihez hasonló a vajúdás?

Milyen érzés ? Mid fáj? A kitolás már nem fáj?

Van itt olyan anyuka, akinek nem fájt annyira a szülés, mint gondolta?

Kíváncsi vagyok, hogy van-e ilyen tapasztalat. Csak az ellenkezőjéről hallottam eddig. Van olyan hölgy, akinek olyan magas a fájdalomtűrő képessége, hogy nem viselte annyira rosszul? Vagy tényleg nem lehet felkészülni arra a fájdalomra?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!