Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Dr. Rose magánklinika?

Dr. Rose magánklinika?

Figyelt kérdés
Esetleg személyes tapasztalat?Vagy csak hallomasbol,hogy milyen?
2011. szept. 6. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Hát... Akinek van rá pénze... Gondolom jó(Nem ismerek olyat, aki ott szült.), félmillió felett van egy szülés jóval.
2011. szept. 6. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Nem ott szültem, de voltam ott, megnéztem, mit tudnak ajánlani, milyen a hely, végül egy másik kórház mellett döntöttem. Nem a pénz volt az oka, mert a másik hely sem sokkal olcsóbb, hanem rengeteg, számomra kellemetlen apróság volt. Köztük az egyik az, hogy 1 napig vagy bent a szülés után, utána hazapaterolnak, persze maradhatsz még, naponta olyan 100 ezerbe kerül a szoba, de nem ez a lényeg, hanem tényleg bemagyarázzák, hogy a te érdeked, hogy hazamenj. Normál szobábaban nem lehet ott a férjed, azaz ott lehet, de nincs neki helye, csak egy kanapé, ami marha kényelmetlen alváshoz. A családi nagy szoba szintén valami 100 ezer plusz és csak egy van belőle (úgy rémlik), meg sem nézhettem, mert pont voltak ott szülés után. És akkor mi van, ha pont az én szülésemkor is már foglalt lesz? Én szerettem volna, ha a férjem is kényelmesen ott van velem, ha már ennyi pénzt kifizetünk. Az egész hely pici, nem magánkórház kinézetű (hiszen egy nagy irodaházban van), hanem inkább magánrendelő jellege van. Kevés a hely nagyon. Orvost nem lehet választani, mert csak egy szülész orvos van és egy nőgyógyász, aki az ultrahangot is csinálja, de úgy tudom, nem ő vezeti le a szüléseket. Azt hittem, hogy lehet Dr. Rákóczi Istvánhoz is járni, mert régebben ki volt rakva a rose weboldalára, hogy nála is lehet szülni, de többszöri sikertelen próbálkózásom után, próbáltam időpontot kérni hozzá, feladtam. Mindig az volt a duma, hogy most nem tudnak dőpontot adni hozzá, mert épp más dolga van, próbáljam később. De mostmár látom, hogy nincs is már kint a neve a weboldalukon. Szóval, nincs választási lehetőség. Míg a másik kórházban elég sok orvos és szülésznő között lehet választani. A Roseban úgy tudom, hogy csak egy van, legalábbis így értettem. Meg rengeteg más apróság van, ami miatt a másik hely mellett döntöttem.

Ha valakinek nem fontos az orvos választási lehetőség és jó az az egy, és fontos a családias légkör, akkor ok. Meg úgy, mint rendelő, vagy, mint műtéti lehetőség kisebb beavatkozásokra, tök jó, kényelmes. Bár a másik hely is profi ebből a szempontból. Szóval, azért döntöttem a másik kórház mellett, mert ott több plusz volt, illetve komolyabb a szakmai háttere.

De, arra, hogy kényelmes körülmények között, kedves és udvarias személyzettel szüljön valaki, persze, tökéletes. Valakinek biztos bejön az a hely. Lehet, ha ott szültem volna végül, másképp gondolnám. Teljesen szubjektív, amit leírtam.

Ha érdekel a hely, úgy tudom, hogy ingyenes a kórház bemutatása, bejelentkezhtesz telefonon és körbenézhetsz magad is. Lehet, hogy tetszeni fog, mert nem olyan rossz. De érdemes megnézni más helyet is.

2011. szept. 6. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én ott szültem 5 hónapja.

Csak jót tudok mondani,tényleg nagyon családias a légkör,az orvossal és szülésznővel is meg voltam elégedve.Ha esetleg bővebb információra vagy kíváncsi,szívesen segítek!

2011. szept. 7. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Jártam ott, de végül a Telkit választottam.

Hogy miért? Ahogy az egyik válaszoló is írta, egy nap utén hazaküldenek. Nekem azért nagyon jól esett, hogy 5 napig lehettem a Telkiben szülés után, különös tekintettel arra, hogy lábra sem tudtam állni vagy két napig.

A másik fontos szempont az volt, hogy a Telki mégiscsak egy kórház. Bármi gond van, kórházi körülményeket tudnak biztosítani, steril műtő, anesztes orvos, stb, mégpedig azonnal. A Rose-ben ez nincs így, van ugyan valami műtő, de közel sem olyan, mint egy kórházban, ahol adott esetben még egy nagyműtétet is bármikor el tudnak végezni. Nem beszélve arról, hogy egy kórházban mindig van mindenféle orvos, a Rose-ban pedig nincs (pl. mi van, ha éjjel egykor mész be szülni? Telkiben van ügyeletes nőgyógyász, gyermekorvos, belgyógyász, stb, a Rose-ben nincs).

Egyébként nagyon szép, nagyon jól néz ki (Telki kevésbé luxus), de nekem többet jelentett a biztonság.

Amúgy ha most szünlék, akkor biztos a Kútvölgyit választanám, mert ott tényleg 100%-ois kórházi háttér van, viszont a szülészet magánkórház jellegű minden szempontból, és árban is ez a legjobb.

2011. szept. 7. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én vagyok,aki írta,hogy a Roseban szül nemrég.

Egyetértek az utolsó válaszolóval,barátnőm két hete szült a Kútvölgyi/Maternityben ott tényleg minden meg van,Telki/Rose ötvözete:)

Annyit hozzátennék,hogy a Rose-ban is van császáros műtő,inkubátor stb,egy percre sem érzetem,hogy nem vagyunk biztonságban!Igaz,"könnyű" 4,5 órás szülésem volt:)

2011. szept. 7. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Én a Rose-ban szültem és azt kell mondjam minden pont úgy sikerült, ahogy azt terveztük. Mi gondolkodtunk az otthon szülésen is, mert szerettük volna, ha gyermekünk születése igazán bensőséges esemény legyen. Végül a Rose mellett döntöttünk, mert itt minden kérésünket figyelembe vették, az "otthoni" körülmények biztosítva voltak, de a kórházi háttér adta biztonság is. Valóban pici a kórház és nincs is kórházi jellege, de nekünk ezt tetszett leginkább. A háttérben amúgy minden ott van, ami egy kórházban kell, csak kicsit elbújtatva. :-)

Nem futószalag szerű szülést akartunk, amikor egy nap 10 gyerek is születhet és mi vagyunk az egyik pár a sok közül....A szülés nem olcsó, de máshol is hasonló árak vannak. Mi két napot voltunk bent és nem fizettünk ezért pluszban. A szülés árában 1-4 éjszaka van. Te döntöd el, hogy meddig akarsz maradni. (persze az orvos véleményét meghallgatva)Ami nagyon csodálatos volt itt, hogy úgy hozhattam világra gyermekem, ahogy szerettem volna. A párom végig velem volt, nem sürgetett senki, 10 órát vajúdtam és Erzsike (a legtündéribb bába) végig mellettem volt. Dr. Illanitz Elemérnél szültem, akire szintén bármikor számíthattam várandóságom alatt. Nem akarok kisregényt írni ide, de ha valakit még érdekel egy-két részlet privát üzenetben is szívesen válaszolok. Mindenkinek ilyen szülést kívánok!

2011. dec. 14. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Én első gyermekem szültem a Rose-ban. Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy hol szüljünk. Utólag azt mondhatom, hogy a legjobb döntés volt. Megvan minden, ami fontos lehet. A szülőszoba hangulata olyan, mint egy wellness szálloda lakosztálya, a szobát ahol végül 3 éjszakát töltöttünk elfogadtam volna hálószobának is. Úgy gondoltam vízben szeretnék szülni, erre minden lehetőségem meg is volt, de aztán valahogy meggondoltam magam. Gondolom nálatok is sok minden máshogy történt, mint képzeltétek.:-)Nagyon szerencsénk volt, mert első szüléshez képest nagyon könnyedén és gördülékenyen ment minden. Én is csak dicsérni tudom Erzsikét, akivel a mai napig kapcsolatban vagyunk és ha arra járok mindig benézek hozzá, Janka gondozásával kapcsolatban a mai napig hasznos tanácsokat ad. De mindenkire csak jót tudok mondani. Tiszta szívből ajánlom bárkinek a Dr. Rose szülészetét. 590 000 Ft volt a szülés, ami nem olcsó, de más magánkórházban is hasonló árak vannak és sokkal rosszabb körülmények…Ha van kérdésed/kérdésetek írjatok itt vagy privátban. Néha pár napig nem vagyok fent, de előbb-utóbb válaszolok :-)
2012. dec. 3. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, miért írod, hogy más magánkórházban sokkal rosszabbak a körülmények? Esetleg, személyes tapasztalatod van pl. a Telkiről, ami mint kórház sokkal jobban föl van szerelve, mint a Rose. Egyébként, engem nem az ára zavart a Rose-nak, mint ahogy írtad is, nem sokban különbözik a Telkiétől pl. Hanem sok apró kellemetlen részlet. A szülésznőjük valóban nagyon rendes és aranyos, ezt megerősítem. Mondjuk, ezt, hogy sokkal rosszabb körülmények vannak máshol, ezt én nem tőled hallom először. A szülész orvos (aki egy személyben az igazgató is) mondta állandóan ezt a találkozónk alatt, hogy mennyire rossz a többi magánkórház, és, hogy ők mennyire jók. Ha magát dícséri valaki, az nem baj, de amikor egy 2 órás beszélgetés alatt minden második mondatban szídja a többi kórházat, az már elég kellemetlen és elgondolkoztató.

Azt írtad, hogy "A szülőszoba hangulata olyan, mint egy wellness szálloda lakosztálya", nos, PONTOSAN!!! Ez zavart engem a leginkább. Ugyanis egy szülőszobában mióta lehet szőnyeg?? Amire, amikor körbejártuk a "kórházat" (ami nem kórház, inkább magánrendelő méretű), nyugodtan ráléphettünk utcai cipőben, csizmában!!! Ez nemhogy nem steril, de nem higiénikus. Én a saját hálószobámba vagy nappaliba sem lépek be utcai cipőben. És, amíg a padlót föl lehet mosni fertőtlenítővel, azt a szőnyeget még ha naponta kipucolják vagy tisztítóba adják, ott akkor sem pusztul el a bacik nagyrésze.

Másik nem túl szimpatikus dolog, nekem a stílusa sem tetszik a berendezésnek, szerintem túl sötét az egész. De ez ízlés kérdése.

Inkább az a zavaró, hogy 1 nap után hazaküldenek. Én értem, amit az igazgató is mondott, hogy aki oda megy szülni, szeretne minél előbb hazamenni a még jobb körülményekbe. De azért, én itthon a szülés után 1 nappal tuti nem bírtam volna úgy ellátni magam és a babámat, ahogy kell. A körülményeknek ehhez semmmi köze. A másik kórházban jó volt egy profi csapattal bent feküdni, akikre bármelyik pillantban számíthattam és normálisan 3-4 nap után hazamenni.

Meg azt hiszem, a Roseban nincs 24 órás orvosi ügyelet, csak telefonos.

2012. dec. 3. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!