Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért lett divat EDA-val szülni?

Miért lett divat EDA-val szülni?

Figyelt kérdés
Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a nők.
2008. júl. 23. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitől még a szőr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitől, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nő a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.
2008. júl. 23. 17:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugyanolyan ok miatt terjedt el az EDA, mint foghúzáskor, vagy töméskor az érzéstelenítő. Merthogy azt is meg lehet tenni nélküle, sőt, sok országban mai napig is csak külön kérésre használnak, mégsem ismerek sok olyan embert, aki boldogan bevállalna egy komolyabb fogászati kezelést Lidocain nélkül. Mert fájhat, nagyon fájhat. Azzal viszont sokkal kevésbé.
2008. júl. 23. 17:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Változik, fejlődik a világ. Ha már van rá lehetőség, aki szereté, miért ne tegye. Szerintem emiatt igazán nem kell ítélkezni! Az előttem szólónak is maximálisan igaza van.
2008. júl. 23. 17:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

En semmi rosszet nem latok az EDA-ban.

Inkabb abban latok, ha vki veri a mellet es eliteli azokat, akik kernek.

Kinek mi koze ahhoz, mivel szul a masik. Es kinek mi joga elitelni a masikat.

2008. júl. 23. 18:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell útját állni a fejlődésnek, főleg ha az segít nekünk, és nem árt. Igaz, hogy régen kórház sem volt, de régen nem volt áram sem, vagy vezetékes víz sem!!!Akkor ezeket is szüntessük meg? Esetleg ne másszunk vissza inkább a fára?????

Igaz, hogy én még nem szültem, de két embernek sem egyforma a fájdalomküszöbe, és elmondás alapján tudom, valaki simán másfél óra alatt megszül, a másik meg másfél napig kínlódik irtózatos fájdalom közepette.

2008. júl. 23. 18:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki szive joga eldonteni hogy es milyen modon szul. Terhessegem ideje alatt eldontottem ha nem muszaly nem szenvedek kerek EDAt persze abban apillanatban eszembe sem jutott olyan boldog voltam majd 10 ora vajudas utan amikor mar "haldokoltam" kertem majd 2 ora mulva kipihenve kinyomtam 7 perc alatt a babamat. Lehet ha meg szenvedek a fajdalomtol nem lett volna ekkora ero bennem es tovabb szenvedtetem a babamat. En nem bantam meg. Persze gondolom mindenkinel mas hogy hat.
2008. júl. 23. 19:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A kozhiedelemmel ellentetben az EDA-tol nem lesz kabult a gyerek, nem megy at a szervezetebe, nem veszelyezteti.

Teny: az EDA leroviditi a vajudast, de minimalisan meghosszabbithatja a kitolast, ha az anyuka nem figyel a szemelyzetre, akik mondjak, mikor nyomjon (mert elofodrul, h a toloingert is elfedi, ha nem megfeleloen adjak, de jobb helyejken ez nem fordul elo).

Osszessegeben az EDA nem az ordogtol valo, nem kell tole felni, ismerni kell, mi ez, mielott kopkodunk ra. Es igen, nagyon hasznos hosszu es fajdalmas vajudasnal, akkor is, ha nehez a tagulas, vagy az alacsony fajdalomkuszobu anyuka kevesse tud egyuttmukodni az eros fajdalomtol.

2008. júl. 23. 20:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez nagy segítség annak akinek nagyon nagy fájdalmai vannak!inkább örüljünk hogy van,és kicsit humánusabbá teszi a szülést annak,akinek már jártányi ereje sincs!rémes lehetett szülni amikor még nem volt kórház,igaz akkor is megszültek,DE:pl:apukáméknál,11gyermekből,4maradt életben!!!ez azért durva.
2008. júl. 24. 08:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy természetesen szeretnék szűlni "élvezni" akraom a szülés minden percét szépségét-ha van...de én laikus vagyok, tehát lehet, hogy a falat fogom kaparni és edáért fogok sikítani, mert el sem tudom képzelni azt a fájdalmat.Nagyon erős menzeszes görcseim voltak és sajnos minden hónapban szétrobbanó cisztáim..találkoztam így már az ájulással is...nem tudhajuk, hogy azt a tipusú fájdalmat a szervezet hogyan reagálja le.Örülök, hogy ott lesz rá a lehetőség ha szükség van rá.
2008. júl. 24. 10:19
 10/13 A kérdező kommentje:

Megértem aki már nagyon régen vajúdik és annyira fáradt, hogy nem tud összpontosítani. Nem is vagyok ellene, ha meg van az oka miért kérik. Én csak azt nem értem, hogy még csak a terhesség elején jár valaki és már azon gondolkodok, hogy kérjen-e EDA-t vagy sem, hogy ne fájjon.

Köszi mindenkinek a hozzászólást.

2008. júl. 24. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!