Szülés után/közben mindenkinek lesz aranyere?
Én előre dolgozom, pár napon belül szülök, de már szépen kijött. A medencére gyakorolt nyomás (hasban levő súly) hozza ki, szerintem szülésig az emberek többségének kijön.
Detralex elég szépen karban tartja, illetve proktológus tanácsára én Lioton géllel is kenem. Nem erre találták ki, de elég hatékony erre is.
Nem mindenkinek lesz.
Sőt, sokaknak még a szülésig sem kell eljutni, mert már a terhesség alatt kialakul.:)
Amúgy meg nem kell tőle tartani, ha kijön, hát kijön. Van rá kezelés, amitől visszahúzódik.
Amúgy a székrekedés, a nem megfelelő táplálkozás (ami székrekedéshez vezet), a mozgásszegény életmód, ezek mind-mind hozzájárulnak az aranyér kialakulásához, szóval még kismamának sem kell hozzá lenni, hogy kialakuljon. De egyébként a terhesség, a szülés egy más dolog, más folyamatok zajlanak le, aminél persze, kijöhet. De nem mindenkinek.
És hát egy aranyér legyen a legkisebb bajod szülés közben én azt mondom. Mert ettől sokkal komolyabb dolgok is történhetnek.
Szóval ezen ne agyalj, hogy lesz vagy nem lesz aranyered. Ha lesz, majd kikezelik.
Egyébként hajlam kérdése is.
Kifejezetten odafigyelek a táplálkozásomra, sportolok, székletem tankönyvi, mégis kijött már terhesség előtt is. Szóval most meglepődtem volna, ha nem.
De ez lehet olyan genetikai hajlam, mint az egyik nagyon sokat sportoló, rettentően egészségesen étkező, nem dohányzó, alkoholt nagyon ritkán fogyasztó, 25 éves, 45 kg-os ismerősöm, akinek magas vérnyomása van és gyógyszeresen kezelik.
Közben egy 63 éves, láncdohányos, napi 22 (!! ha nem látom a saját szememmel, én se hiszem el) kávét legurító ismerősöm szédeleg az alacsony vérnyomása miatt és a véreredményei is tökéletesek.
Családban mindenkinek volt, szóval szerintem a hajlam meg van rá...ha visszahúzódik semmi nyoma nem marad? mert hallottam olyanról, hogy "kilóg".
Persze, félek magától a szüléstől is, rettegek, de ez tesz rá a legnagyobb lapáttal :D aztán pár héttel előtte már lehet a legkevésbé sem fog érdekelni.
anyukámnak visszeres lett a lába, nővéremnek visszeres lett a lába és lett aranyere...
nekem se visszér, se aranyér nem lett, bár én 14 kilót híztam összesen, ami le is ment kórház utáni napokban, illetve könnyen gyorsan szültem.
kevesebb ismerősömnek lett, általában azért nem jön ki, de akiknek elő is jött, elmúlt azért idővel, nem maradt meg. akinek lett, az eleve hajlamos volt rá.
rostdús táplálkozással, óvatos súlygyarapodással, sok folyadékfogyasztással, és nem túlerőltetett életmóddal elméletileg kivédhető, de lehet, hogy tényleg csakis genetika kérdése...
38. héten jött ki. Nem volt fájdalmas, csak néha kellemetlen, csupán borsónyi kis valami, alig látható, nem vérzett. Szerencsére szülésnél nem romlott a helyzet, utána pedig szépen elmúlt. Krémeztem persze.
Szerintem ha a terhesség alatt nem jön ki, jó esélyed van megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!