Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyjából hol helyezhető el a...

Nagyjából hol helyezhető el a fájdalom?

Figyelt kérdés

Eddig három fájdalmas "élményem" volt: vesegörcs, gyulladt gócos fogfájás, mellkasi műtét után néhány órán át nem kaptam fájdalomcsillapítót.

A szülésnél mire számítsak, mennyire fogja verni ezeket?

Legrosszabbnak a vesegörcsöt éltem meg, két marokkal toltam be mindenféle gyógyszert, amiről csak sejtettem, hogy fájdalomcsillapító lehet, annyira elviselhetetlen fájdalom volt.

2014. máj. 6. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem is volt már vesegörcsöm, nem is egyszer, olyan is, hogy könyörögtem valami vénás fájdalomcsillapítóért :)

hát a szülésem jobban fájt, de más volt alapjában, és sokkal könnyebben viseltem, mert ott a fájások között van szünet.

én olyankor annyira jól éreztem magam (a körülményekhez képest), hogy kicsit pihenni is tudtam, még ha fél perc volt is. Nyomták belém az oxitocint, úgyhogy az jól fel is erősítette a fájdalmat, és fel sem állhattam vajúdás közben, ez is tetézte.

2014. máj. 6. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is kaptam oxitocint, mert nem nyíltam, fájások nullák voltak magzatvíz elfolyása után 4 órával is.

Hát a teljesen természetes lefolyású szülés lehet kevésbé fáj, de így durva volt, mivel a mesterséges oxitocin megnöveli a fájások intenzitását..

Hogy hol helyezhető el a fájdalom? A medencénél koncentrálódott nálam. Olyan mértékű volt, hogy azt éreztem, valami szét akar szakítani ott teljes erővel. Nagyon gyorsan 2 percesek lettek, csal 2,5 órát vajúdtam, de abból 2 óra intenzív fájdalom volt. Kértem hánytálat is, mert hányingerem lett a fájdalomtól, de szerencsére nem volt rá szükség.

A vesegörcs-szerűre számíthatsz minimum, olyan erősségűre, ha szerencséd lesz, ha nem, akkor attól is jobban fog fájni. De tudod, hogy nemsokára vége lesz és utána te leszel a legboldogabb a világon!:)

Könnyű szülést kívánok. Ne félj tőle. Én nem féltem terhesség alatt egy pillanatra sem, meg tök nyugodtan mentem be szülni.

2014. máj. 6. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is oxit kaptam...

Nekem ezek közül csak fog gyulladásom volt (bent maradt húzás után 1 kis szilánk és begyulladt), akkor egy rakás fájdalomcsillapítót bevettem, ami nem is használt. Remegtem és folyt a könnyem a fájdalomtól. Na de inkább még egyszer ez, mint a szülés.

Nekem iszonyúan fájt. :( Hánytam is, annyira.

Amíg nem kaptam oxit, addig is fájt, de elviselhető volt. Aztán meg a halálos ítéletemet is aláírtam volna :)))

De ha nem kaptam vna oxit, sztem nem lett vna olyan szörnyű élmény.

Egyébként meg ne félj! Sok szülés történetet olvastam, és van aki simán bírta. Mindenkinek más a fájdalom tűrő képessége. :)

KÖnnyű szülést! :)

2014. máj. 6. 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Így utólag azt mondom, teljesen kibírható volt. Ott néha kértem volna tarkónlövést, ha lehet :) Tavaly volt durva gyomorgörccsel járó vírusom, napokig nem tudtam felkelni, de még feküdni sem, na az sokkal rosszabb volt a szülésnél.

Ami segítség, számoljátok a fájások hosszát, így mindig tudni fogjátok, hogy a soron következőnek kb. mikor lesz vége, mikor lesz egy kis szünet. És ugye minél jobban fáj, annál közelebb a vége.

2014. máj. 6. 12:18
 5/6 A kérdező kommentje:

Egyik rokonom mesélt olyat, hogy CTG-n bennfogták, mondván 5 perces fájásai vannak. Mondta, hogy hülyék vagytok, azt érezném. Még hazament a férjével a 40 km-re levő lakásba összepakolni, úgy ment vissza.

Aztán a szülőszobán mondta, hogy ő most kimegy WC-re, mert nagyvécéznie kell. A doki visszatartotta, hogy neeem, szülni fog, de az érzés csalóka. 10 perc vita után maradt, tényleg szült.

Mondta, hogy az utolsó egy óra (kitolással együtt) már azért érződött, de teljesen kezelhető, kibírható fájdalomként jellemezte.

Olyat egyébként már éjjelente sűrűn csinál a méhem, hogy összehúzódik és ráfeszül a magzatra (39. hétben vagyok). Kellemetlen érzés, de nem fájdalmas. Éjszakánként félkómásan 10-15 ilyenre emlékszem, gondolom bele-belealudtam. Ez jelezhet előre valamit, vagy csak gyakorol a méhem és még akármeddig kihúzhatom?

2014. máj. 6. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is úgy mentem be szülni, hogy a gép mutatott fájásokat, én viszont semmit nem éreztem. Simán hazamentem volna, ha engednek, de mivel 3 ujjnyi voltam, egyből szülőszobára fektettek. Burokrepesztés utáni 40 perc volt durva, a többinél azt mondtam, hogy ha ilyen egy szülés, akkor bármennyit szülök.
2014. máj. 6. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!