Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szult mar valaki otthon,...

Szult mar valaki otthon, segitseg nelkul?

Figyelt kérdés
Ugy ertem hogy esetleg nem ert be a korhazba, vagy aki otthon szeretett volna szulni es nem volt ott szuleszno es orvos.
2014. máj. 10. 10:36
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Még anno 81-ben az anyukám.Éjszaka arra ébredt,hogy menni kellene,de már kint volt a baba feje.Falun laktak,csak az apukám meg a nagymamám volt a segítség.Mire a falu orvosa kiért már megvolt a nővérem.
2014. máj. 10. 10:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt, de mostansag gondoltam. Pl az elmult par evben. :)
2014. máj. 10. 11:27
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ismerősöm,másfél éve. Arra ébredt,hogy fájdogál a hasa,gondolta zuhanyzik egyet,hogy kiderüljön,csak jósló-e. Kb 20 percig volt a tus alatt,mire kikászálódott érezte,hogy nyomnia kell. Otthon,a férje segítségével szülte meg a babát,mire a mentő kiért,már megszületett. Második szülése volt. Természetesen azonnal kórházba szállítottak őket,ugyanannyit voltak bent,mint bárki más. A baba egészséges lett :)
2014. máj. 10. 12:01
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
4 éve a második babát (az első is nagyon gyorsan született). Éjjel a semmiből jövő erős görcsre ébredtem meg hogy elment a magzatvíz, tényleg semmi előjel nem volt és még csak a 37. hétben jártam. Elindulni nem mertünk, mert durva hóviharok voltak és eléggé járhatatlan utak, hívtuk mentőket, de már pár perc múlva megvolt a fiam... 4 óra alatt értek ki amúgy, be meg valami hasonló időtartam alatt :) 1 éjjelt voltunk bent, aztán haza is engedtek. Akkor, az adott szituációban valahogy mindent helyénvalónak éreztem, meg voltam győződve róla, hogy minden rendben lesz, mert csak így lehet, de így utólag belegondolva azért nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hogy megúsztuk mindenféle komplikáció nélkül. Egyébként csodálatos élmény volt összességében, a férjemet és a lányunkat sem viselte meg, pedig még csak 17 hós volt, mindketten segítettek nekem.
2014. máj. 10. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Pár perce válaszoltam egy hasonló kérdésre :)

Igen, én itthon szültem meg a második babámat. Fájásaim lettek, hirtelen a 37. héten, rögtön 2 percesekkel indult. A csomagom már össze volt készítve, gondoltam, még belepakolom ami hiányzik (papucs stb)

Aztán hirtelen már összeértek a fájások, nem mertünk elindulni autóval.

Férjem hívott mentőt, de mire kiértek addigra kibújt a kisfiam :) Férjem telefonon kapta az utasításokat, de nem nagyon tudott segíteni kb. sokkot kapott :D

Alig 25 perc volt :D

A mentősök elláttak minket, bevittek a kórházba, és 3 nap múlva már itthon voltunk :)

2014. máj. 10. 17:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, lenne meg egy kerdesem. Ilyen szules utan a gattal mi lett? Osszevarrtak vagy nem is kellett hozzanyulni??
2014. máj. 10. 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:
32%

Én az első kettőt szültem otthon, kint volt ugyan a midwife (kb szülésznő) de azon kívül hogy szívhangot hallgatott időnként a babának és kb. 2x megvizsgált nem avatkozott be. Tehát lett volna segítség de nem volt rá szükség.

Mivel háborítatlan szüléseim voltak természetesen épen maradt a gátam.

2014. máj. 10. 19:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Épp egy ilyesmi kérdést akartam én is kiírni, ha nem bánod, kérdező, megjelölöm magamnak, remélem érkeznek még válaszok.
2014. máj. 10. 22:08
 9/10 anonim válasza:
Szia! 2011.12.-ben szültem otthon. Reggel bent voltam a dokinál,mondta " ma még nem szülünk! Délután 6/4 5-kor megszületett a fiam. először csak csipkedett a hasam, majd kb. 5 perc múlva átért a kollaganőm akit hívtam, hogy vigyem be a kórházba, ő hívta a mentőket, eközben elmnent a nyákdugó, a második hívás 10 perccel később történt, ekkor elpukkant(szó szerint) a magzatvíz, majd 5 perc múlva hívta őket újra, hogy jön a baba feje. ddig nyugtatták a mentősők, hgy első szülő, ráér még, mennek majd. Az utsónál már belehúztak és sikerült a kis fejét elkapniuk és onnantól még egy nyomás és megvolt a bébim:) A mentők fél óra alatt értek ki. Kezdődő csipkedéstől a megszületésig kb. 30 perc telt el. Kétszer volt a nyakán a köldökzsinor. Leszedték, felsírt és örültük és boldogok voltunk:) Aztán megvártuk a Cernyt ( időre született) és usgyi be a kórházba. Az 500 ml infúzió kb 3 perc alatt folyt le a mentőben. (Nem bántam, mert hamar tudtam pisilni tőle:))
2015. jan. 7. 18:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
8. vagyok. Szeptemberben végül itthon született meg a babám (ő a 3. gyermekünk, az első kettő kórházban született). 13 órás vajúdás után, hajnalban, szépen, könnyen, csendesen. Barátnőm jött segíteni, épp a végére esett be, ahogy megérkezett, rá 2 percre pukkant a víz és 4-5 fájás múlva meg is érkezett a baba. Állva vajúdtam és úgy is szültem, gyakorlatilag nem is kellett nyomnom sem, fantasztikus könnyen ment minden. Nem mentünk be a kórházba, aznap este kijött egy ismerős doki megnézni a babát, nekem megnyomogatta a hasamat, ennyi. Az anyakönyvezés viszont macerás volt, na ott ment a szívatás rendesen...
2015. jan. 15. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!