Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kedves Kismamák! Milyen...

Kedves Kismamák! Milyen tapasztalataitok vannak a székesfehérvári szülészettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Júliusra várom a kisfiunkat és érdekelnének azok tapasztalatai, akik már szültek Székesfehérváron; illetve azok hozzászólása is, akik még a nagy esemény előtt állnak.

2014. máj. 13. 11:19
1 2
 11/15 anonim válasza:
Sziasztok!Én 2014.02.08-án szültem meg kisfiam a kórházban!Fogadott szülésznőm volt Anita aki nagyon kedves volt,és segítőkész:)Doktornő pedig a Szabó Eszter volt(ügyeletes) Ő is nagyon rendes volt!De a végén besegített Dr Bogdán Ida is:)Oxit kaptam ,viszont fájdalom csillapítás az nem volt csak gátmetszésnél lidokain:)Apuka végig bent lehetett velem a hosszú 18órás vajjúdás alatt is,ebből 14 volt a szülőszobában!:)Utána gyermekágyas részlegen is minden jó volt!Bár csak a csecsemős nővérek foglalkoztak velünk!Jó szülést!:)
2014. jún. 5. 21:14
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

Én 3-szor szültem Fehérváron. 2010-ben, 2011-ben és 2014. február 19-én. Egyszer sem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem.

Az első két szülésemnél mindenki nagyon rendes volt, mindennel meg voltam elégedve.

Most a 3. szülésemnél nem igazán volt kedves az orvos. Legszívesebben panaszt is tennék rá. Még pofákat vágott és minden baja volt, mert nem jöttek a tolófájások úgy ahogy akarta, pedig osztályon feküdtem bent magas vérnyomás miatt, onnan vittek át a szülőszobára, már 4 ujjnyira ki voltam tágulva. Az orvos neve: Dr. Kállay Miklós, szívből nem ajánlom senkinek.

Amúgy a szülést a szülésznő vezette, rá nem lehet panaszom. 3 óra "megfigyelés" után jött egy szülésznő, hogy mehetek zuhanyozni. Eddig mindig segítettek a szülésznők, most semmi, még azért volt mérges, mert véres lett egy-két dolog, nahát a szülés vérrel jár?

Majdnemcsak időre kellett végezzek, pedig nem volt telt ház. Igazából elgondolkodtam rajta, hogy panaszt teszek, mert az orvos is csak könyökölt a lábtartón, míg szültem.

Mikor meg kellett mérni a babát, hány centi, nem volt mérőszalag odakészítve, ezért másik szülőszobába mentek át egy mérőszalagért, majdnem otthagyta a csecsemős a babát egyedül, mire a szülésznő odament hozzá és figyelt rá, le ne essen. 3 órát "figyeltek" meg, mert 3. babám volt, az első 2 órában otthagyták velem a babát, mozdulni alig mertem, nehogy leessen, eléggé elfáradtam, arra kellett figyeljek, nehogy elaludjak, míg a babám fogom. 2 óra múlva vitték el megfürdetni és felöltöztetni, de lehet csak azért, mert azt hitte a csecsemős, hogy 2 órát "figyelnek" meg, mert mondta, hogy jönnek értem is.

A legkedvesebb a beteghordó volt.

Nem semmi, mennyit változott az osztály 3 év alatt, mióta utoljára szültem. Elég sokat feküdtem bent, sok orvost megismertem a 3 terhességem alatt. Sajnos, akinél először szültem, már nincs ebben a kórházban, de le a kalappal előtte.

Másodszor Dr. Kalamász Nikolettánál szültem, nagyon rendes és kedves volt végig.

Nem tudom ki a fogadott orvosos, de akiket ajánlok:

Dr. Fazekas Anita, Dr. Szabó Eszter, Dr. Bognár Ida, Dr. Csetényi Zsolt, Dr. Imre Ruben. Bár ugye, mindenki a saját betegével a legkedvesebb, de szégyen, hogy a szülésznők és mindenki a pénzre hajt már csak. Na, tőlem sem az orvos, sem a szülésznő nem kapott most semmit.

Az osztály ápolónői kedvesek, senkivel sem volt problémám, csecsemős nővérek nagyon változó stílusúak, egyre kifejezetten emlékszek, nagyon kedves, határozott, segítőkész volt, Krisztina a vezetékneve.

2014. jún. 8. 22:12
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Fájdalomcsillapításról ne is álmodj, szerintem nagyon ritkán adnak. Én nagyon sok kiabálást végighallgattam most január-februárban, mert mindig bent fogtak 1-2 napra és mindig a szülőszobán kezdtem mielőtt osztályra kivittek, pár szülést végighallgattam:) Szerintem senki se kapott fájdalomcsillapítot.

Én egyébként az első szülésemkor kaptam oxitocynt, mert már ki voltam rendesen tágulva, csak lassan jöttek a tolófájások. De, szeretnek kézzel tágítani, engem két szülésemkor is tágítottak kézzel. Az első kettőnél volt gátmetszés, a harmadiknál már nem.

2014. jún. 8. 22:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én 2012 ben ott szültem. És most nevemberben isdc ott fogok. Dr Kállai Miklósnál. 9 éve ő az orvosom és nekem soha semmi bajom nem volt vele.
2014. jún. 9. 07:59
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Az én orvosom Dr. Orosz Gábor. Elégedett vagyok vele, a terhesgondozás alatt végig nagyon figyelmes.

12-es, a Te válaszodnak különösen örülök. Mindent leírtál, amire kíváncsi voltam, nem csak a jót, de a rosszat is.

De a többiek válasza is nagyon hasznos volt. :-)

2014. jún. 9. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!