Segíthet a Premens?

Figyelt kérdés
Másfél hétig tartó menstruációm van, és 3 hétre jön meg gyakorlatilag. A progeszteronszintem alacsony a 21. napon. Vettem Premens tablettát, segíthet?

2012. jún. 7. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mivel ez egy növényi eredetű dolog, ezért szerintem ártani nem ártasz vele,de ez igazából csak a menstruációs panaszokat enyhíti, nem hiszem hogy ettől kevesebb ideig tartana a mensid.

De egy próbát megér!:)

2012. jún. 7. 20:18
 2/11 anonim ***** válasza:
és miért nem mész orvoshoz gyógyszerért?
2012. jún. 7. 20:19
 3/11 A kérdező kommentje:
voltam, de nem hajlandó foglalkozni vele, most megyek másikhoz. a magas tsh-n lovagolt végig.
2012. jún. 7. 20:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Előbb menny orvoshoz akár árthat is. A progi nem csoda, hogy alacsony a 21. napon ha akkor meg is jön. Vizsgáltasd ki magad.
2012. jún. 8. 01:16
 5/11 Manka68 ***** válasza:

szia!

Ha magas a TSH-d, azzal foglalkozni kell, le kell vinni 2 alá. Ezen nem fog segíteni a Premens (mellesleg hormonokat tartalmaz, ezért hatásos, de neked nem erre van szükséged). Amíg a TSH-d nem jó, kicsi az esély a babára. Hallgass a dokidra, és szedd a gyógyszert, amit felír. Még az is lehet, hogy a mensid is rendbe jön tőle, mert a pajzsmirigy kihatással van a teljes hormonrendszerre. Ha akkor sincs változás, nézess terheléses cukor + inzulint, mert a pajzsmirigy alulműködés és az inzulin rezisztencia gyakran együtt jár.

2012. jún. 8. 04:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Ezeken már mind átmentem...szedem a tsh-ra a gyógyszert, volt cukorterhelésem, minden. Csak az orvosom nem érti meg, hogy a 21 napos ciklus kevés. Szerinte ez normális. Mindegy, azért köszi a válaszokat.
2012. jún. 8. 06:24
 7/11 anonim válasza:
Valóban, előbb inkább ki kellene vizsgáltatnod a cikluszavar okát. Viszont Manka 68 rosszul tudja, a Premensben nincs hormon. A barátcserje nevű növény termésének kivonatát tartalmazza, és bizonyos típusú cikluszavarok, meg a PMS tünetek kezelésére használják.
2012. jún. 13. 13:18
 8/11 A kérdező kommentje:
azért jön meg hamarabb, mert leesik a progeszteronszintem hamar. vérvétel is igazolta. ezért választottam a premenset, mert abban barátcserje van.
2012. jún. 13. 17:44
 9/11 Manka68 ***** válasza:

Na így működik a Premens :

"A dopamin a testben termelődő vegyület, mely az idegrendszerben az ingerület átvitel folyamatában játszik szerepet. Az agyban pedig, hormonális hatása révén gátolja a prolaktin felszabadulást az agyalapi mirigy elülső lebenyéből, ezáltal képes szabályozni a prolaktin termelés folyamatát.

A nőgyógyászati gyakorlatban a barátcserje (Vitex agnus-castus) terméséből készült kivonatot évtizedek óta speciálisan a ciklus-rendellenességek, a premenstruális szindróma (PMS) és a mellfeszülés okozta panaszok kezelésére alkalmazzák.

A barátcserje kivonat a dopaminhoz hasonló hatásmechanizmus útján képes gátolni a prolaktin hormon elválasztást."

2012. jún. 14. 05:10
 10/11 A kérdező kommentje:
ott van, ciklusrendellenességek. a 21 napos ciklus elég rendellenes szerintem...
2012. jún. 14. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!