Félelem a terhességtől? Más is volt így?
Mindig is családot szerettem volna, de nem úgy alakult a magánéletem sajnos. Most 39 évesen a párommal belevágtunk, pár hónapja próbálkozunk.
Elég új kapcsolat amúgy, még be sem mutattuk egymást a családjainknak, barátoknak. Ő még idősebb, mint én.
A lényeg: késik a menzesz, és azt veszem észre magamon, hogy... félek... Pedig elhatároztam, időzítettük az együttléteket stb, hogy sikerüljön. Az első, nem sikeres hónapban meg is gyászoltam az össze nem jött babát. Most viszont, amikor LEHET, hogy megfogantam, egyszerűen félek... Már nem is tudom, minek drukkolok: annak-e, hogy ne jöjjön meg, vagy annak, hogy megjöjjön... Össze vagyok zavarodva...
Volt már így vele más is??? Segítség...
Biztos, hogy átgondolt a párválasztás? Teljesen bizonyos vagy benne, hogy ő az, akivel gyereket szeretnél vállalni?
Nem a magánytól való félelem üldöz bele egy gyerekvállalásba?
Ezeket gondold végig, mert rögtön 3 ember jár nagyon rosszul, ha későn méred fel ezt.
Nem jár rosszul senki:
ő apa lesz
én anya leszek
a gyerek meg ÉLNI fog... Az ÉLETnél értékesebb pedig nincsen. Még akkor sem, ha esetleg bizonytalanabb a párkapcsolat.
nyugi ez a vágyad és teljesülhet!!!!
Ha mindketten erre vágytok, nincs mire várni hajrá legyen pozitív az a teszt! :)
Az hogy félsz stb, normális, az ember egy utazástól is sokszor izgul fél, milyen lesz, milyen idő, félelem a repüléstől stb. szóval egy gyerekvállalástól ami megváltoztatja az életet meg pláne normális a félelem. De ezt szeretnéd, azért 39 évesen már csak kiélted magad jöhet a baba.
Említitek a bulizást és magam kiélését: sosem voltam bulizós, pasizós stb. Szóval nem erről van szó, hogy ezt nehéz elengedni.
Inkább talán valami olyasmi, hogy engem már mindenki elkönyvelt lúzernek, akinek nem jön össze a családalapítás (már én magamat is így könyveltem el...) Igen, még a rosszat is nehéz elengedni....
Bocsi, hogy kijavítalak, de nem te fogantál meg, hanem a babád, ha valóban állapotos vagy. Teszteltél már egyáltalán, vagy csak álomképben ringatod magadat?
Normális egyébként, hogy félsz ettől, új következik az életedben, egy ismeretlen élethelyzet.
Utolsó: a nő fogan, a baba foganTATIK (szenvedő szerkezet)
a nő szül, a baba szülETIK. Tanultam nyelvészetet, nem kevés évig.
Nézd babára vágytál mindig.
Ne érdekeljen mit gondolnak mások...... nekik is megvan a saját életük, gyerekkel, gyerekekkel!
Az meg hogy elkönyveltek lúzernak, na és, tessék jó nagy meglepit okozni nekik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!