Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy túlműködésem van,...

Pajzsmirigy túlműködésem van, azaz autoimmun ( basedow kór )! E mellett teherbe eshetek ha szedem rendesen a gyógyszert?

Figyelt kérdés
2016. jún. 20. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha jók mellette az értékeid, akkor persze. Ha még nem sikerült beállítani, akkor nem érdemes próbálkozni, ha véletlenül teherbe is esnél rossz értékek mellett nagyobb az esély vetélésre, fejlődési rendellenességre.
2016. jún. 20. 14:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia. Mennyi az értéked? Le tudnád írni?

Ha jól bevan állitva, akkor mehet a terhesség. Ha mégis teherbeesel csökkent tsh-val, akkor is ritkán van vetélés, ha közben kezelve van. Ha folyamatosan túlmüködés van, tehát a T4 sem lenne tartományban, akkor is inkább a koraszülés veszélye áll fenn. Illetve hogy babdnak is lehet anyagcsere rendellenességei. Én úgy tudom, hogy az alulműködés nagy veszélye a vetélés.

A tulműködsnél sok esetben meg sem fogan.

Én két gyermeket szültem úgy, hogy túlmüködtem. Szintén Basedow kór. Hogy én mennyire utálom ezt

2016. jún. 20. 15:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia! Nekem a TSH: 0,01

FT 4: 42,48

Ekkor szedtem 3*2 metothyrint!

Voltam uh-n is:

A pajzsmirigy jobb lebenye: 54*15*25 mmm, Az isthmus 4 mm vastag.

Bal lebenye 49*10*20 mm,mindkét lebeny foltosan echoszegény szerkezetű, hypervascularizalt!

Most voltam az endokrinológián és levették a gyógyszert csak napi 1-re!

2016. jún. 21. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!