Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem nagyon vagyok tisztában...

Nem nagyon vagyok tisztában ezzel: Akinek nincsen peteérése, annak nincs tüszője? A closty tüszőt "csinál"?

Figyelt kérdés

2016. jún. 30. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tüsző an, de ha nincs peteérés, akkor nem választdik ki a hormonhatásokra egy domináns, ami nőni kezd (peteérés), majd amikor elég nagy, akkor a hormonok hatására (LH-csúcs) megreped (ovuláció, vagyis tüszőrepedés), és kiszabadul belőle az érett petesejt.

A closti az érés folyamatába segít be.

2016. jún. 30. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia nekem PCOS-em van van peteérésem csak nem szabadul ki így ciszta lesz belöle sajnos.

A peteérés az egy folyamat. Mensi után kezd el érni a pete és amikor elérte a megfelelő szintet,megtörténik a tüszőrepedés azaz ovuláció. Ilyenkor szabadul ki a sejt a burokból és kezd el vándorolni a méhed felé a petevezetéken keresztül.

[link]

2016. jún. 30. 11:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. jún. 30. 12:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Van csak nincs peteérés ergo nem érik meg a pete és nem fakad ki. Én is PCO és IR-ES vagyok tavaly novemberben volt meg a menzim aztán 4 hónap után márciusban megjött... Magyarul nem volt pereérésem így menstruáció sem. Az április ki maradt. Májusában nagyon fájt a hasam párom mondta csináljak egy tesztet mert tuti terhes. Én meg jól ki nevettem mondtam neki hogy dehogy vagyok én terhes fáj a hasam megfog jönni. Csak neki lett igaza ugyanis pozitív lett a teszt 10 hónap után először else akartam hinni. Az orvos 5 hetes terhességet állapított meg. Egy igazi csoda. Szóval én amondó vagyok hogy soha ne add fel!!!! 22 N 12+5 hkm
2016. jún. 30. 12:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Gratulálok!!! Annyira jó ilyeneket olvasni!! :)
2016. jún. 30. 15:36
 6/6 Vilcsianyuja ***** válasza:

Igen, jól gondolod. A petesejtek a tüszőkezdeményekben vannak, ezek a tüszőkezdemények indulnak érésnek. Van, hogy nem is peteérésnek, hanem tüszőérésnek mondják. Aztán ezek a tüszők repednek ki (ovuláció), így szabadul ki belőlük a petesejt. Tehát ha nincs pete(tüsző)érés, nincs minek megrepedni. A Closti ennek a folyamatnak segít be, van, hogy több domináns tüszőt is felhízlal egy ciklusban, ha túlstimulálja a szervezetet. És akinek amúgy van peteérése, csak ovulációja nincs, annak is besegíthet a Closti (pl. nekem). Egyébként, ha a tüsző nem reped meg, abból nem feltétlen lesz ciszta, lehet, hogy simán összeesik és felszívódik.

A Closti hatása persze ez egyénfüggő, van, hogy egy PCOS-esnek is segít, van, hogy egy nem PCOS-esnek csinál cisztát. De be lehet segíteni tüszőrepesztő injekcióval. Annyira egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál a gyógyszerre, hogy igazából csak a kipróbálással lehet eldönteni, használ-e vagy nem.

2016. jún. 30. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!