Ha IR-em van, az a beágyazódást is gátolhatja? És ha igen, miért? Most derült ki, nem tudok még róla semmit.
Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 16:33
1/12 anonim válasza:
úgy a beágyazódást nem, de progeszteron hiányt okozhat igy be sem tud ágyazódni ha nem elég vastag a nyh. sokan pedig elvetélnek mellette, sokaknak pont igy derül ki az IR hogy van több vetélése. Egyébként inkább tüszörepedeési problémát okoz ha policisztás petefészek is van mellé. Ennek a betegségnnek a neve a PCOS (nagyon ygakori, leggyakoribb meddöésgi ok manapság).
2/12 anonim válasza:
a pcos egy betegség neve, és egyáltalán nem feltétele a policisztás petefészek :) ez egy régi berögződés. Lehet az is, de ha nincsenek ciszták, attól még lehet pcos. A progeszteronhiány már csak velejárója
és igen, akadályozhatja a beágyazódást is, mert az ir a tesztoszteronszintet is felnyomhatja például.
Diéta, gyógyszer, mozgás oké nálad?
3/12 A kérdező kommentje:
Nincs PCOS-em, a nőgy. szerint. Diétáznom sem kell, csak vigyáznom, h ne egyek összzevissza, meg fehérlisztes, -cukros kajákat. Mozognom kell, sok zöldséget kell ennem. Inofolicot szedek. Vérvétel alapján derült ki az IR, mert egyébként a peteérésem nem stimmel, van, csak nem érnek meg a megfelelő méretre. Kifejezetten sovány vagyok, nincs pattanásos bőr, hajhullás, szőrösödés, meg nem tudom még mi.
2014. máj. 13. 13:18
4/12 anonim válasza:
pont hogy az IR miatt kéne diétáznod, ha nem akkor idövel cukorbeteg leszel annak összes szövödményével együtt. ha nincsenek komoly tüneteid egyenlöre örülj neki de idövel nagy rá aze sély hoyg elszenk (pl hajhullás, elhizás stb)
5/12 anonim válasza:
ja és ha sovány vagy az is következménye, leghtöbb IR-es elhizott de van aki pont hogy túl vékony töle és nem tud hizni.
6/12 A kérdező kommentje:
De betartok egy fajta diétát, csak a doki azt mondta, nincs komoly IR-em, ezért nem kell a 160g-os, meg azért, mert nem kell fogynom. És világéletemben ilyen sovány voltam, terhesen is 12 kg volt rajtam, aztán, amikor hazajöttem a kórházból, ugyanannyi voltam, mint terhesség előtt. NDe akkor még nem voltam IR-es. Nem is tudom, miért lett most ilyen bajom. Nem tudom, hogy kihez forduljak, mert mire bejutok egy endokrinológushoz, addig hónapok mennek el. Mikor érdemes csináltatni vérvételt újra? Ti hog szoktátok ezt?
2014. máj. 13. 13:42
7/12 anonim válasza:
Keress egy nagyon jo endokrinologust, mert s többieknek igaza van, pont az ir miatt KELL dietazni...
A fehér lisztes, cukros dolgok elhagyása igy semmit nem ér. Es jól beállított diétával (dietetikus) nem fogsz fogyni. En sem vagyon kövér :) ez nem ettol fugg (sajnos...)
8/12 anonim válasza:
De, pont hogy komoly ir diéta kell, csak nem 160 g-os lesz majd, hanem tobb.
9/12 A kérdező kommentje:
De hát akkor milyen a jó diéta? Egy 200g-osat találtam, azt próbálom betartani. De nincs időm állandóan boltokba járni beszerezni a hozzávaló dolgokat, kicsi gyerek mellett nehéz mindig annyit ennem és akkor, amikor kell. Akkor hogy kell csinálnom?
2014. máj. 13. 13:48
10/12 A kérdező kommentje:
Ja, és 1 kg-t már híztam.
2014. máj. 13. 13:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!