Most ez hogy lesz?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és terhes.Jövőhónap 28dikán betöltöm a 18-at.Most akkor hogy lesz a terhesgondozásom? nem lesz tb-m már akkor jövőhónaptól? sztk-ba fogadnak majd? ha szülésre kerül a sor a kórháziellátásunk hogy alakul?
2014. máj. 15. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nagy korú vagy, és nem diák, akkor vagy dolgozni kezdesz, vagy elmész munkanélkülinek - ezekben az esetekben fizeti utánad az állam a tb-t (többek között az én adómból) és kapsz orvosi/kórházi ellátást is.

Ha nem dolgozol, és nem vagy bejelentkezve a munkanélkülibe, akkor magad után is fizetheted a TB-t, ehhez a NAV-hoz kell bemenni, kitölteni egy papírt és akkor csekken tudod fizetni, nem tudom mennyi, havi 4-5 ezer forint körül van.

Ha egyik opciót sem választod, nem fognak ingyenesen ellátni. Hány hetes vagy?

2014. máj. 15. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha van tanulói jogviszonyod, akkor van tb-d. Ha nincs, akkor beballagsz az önkormányzathoz és elmondod, hogy rászorultsági alapon szeretnéd kérni, hogy fizessék helyetted. Kitöltesz egy vagon papírt, ha megfelelsz a feltételeknek 1 évig el van intézve. Ha nem, akkor szépen havonta fizeted magad után.
2014. máj. 15. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:
7hetes vagyok.koszonom!!
2014. máj. 15. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Érdeklődd meg a védőnőnél, hogy hogyan igényelheted a tb-t. Többet tud mondani, mint itt páran. Én hasonlóan jártam, 19 évesen iskolaidoben lettem terhes. Sajnos már nem emlékszem, hogyan, de járt az ingyenes ellátás.sszülés után pedig a gyes mellett is automatikusan jár.
2014. máj. 16. 00:00
 5/5 anonim ***** válasza:
A kérdésedre pontosan nem tudnék válaszolni! Csak azért írok,hogy elmondhassam mit gondolok :) Minden elismerésem,hogy ennyi idősen komolyan veszed a dolgokat ,ez nagyon jó dolog!! :) Ritka manapság a Te korosztályodban az ilyen aki foglalkozik azzal,hogy mi hogyan lesz ezután! Vigyáz magadra,problémamentes babavárást és sok sok boldogságot kívánok Neked!!! :)
2014. jún. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!