Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérhígító injekciót adna az...

Vérhígító injekciót adna az orvosom, de már az aszpirintől is észrevehetően jobban vérzek?

Figyelt kérdés

Enyhe trombózishajlam miatt aszpirint kell szednem. Azóta viszont vérzékenyebb vagyok, pl néha vérzik az orrom, fogmosáskor az ínyem, és vérvétel után is többet kell várnom míg eláll a vérzés. Nem vészes, viszont az egyik orvosom szerint jó lenne vérhígítóval szúrnom magam (a másik szerint felesleges). Persze a baba érdekében szúrnám magam akár feleslegesen is, de tartok tőle, hogy tovább fokozódna ez a kis vérzékenység. Ti mit tennétek? Egyáltalán létezhet olyan hogy könnyen vérzek, de egyúttal vérrög is könnyen képződhet a véremben?

Harmadik orvost már nem szeretnék bevonni a dologba, elég hogy ez a kettő nem ért egyet, nemhogy még legyen egy harmadik aki megint teljesen mást mondana...



febr. 21. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Szia! Milyen orvosok állnak szemben egymással? Szerintem a hematológus az, aki érdemben tud neked mit mondani, én rá hallgatnék a helyedben. A 3. Doki is segíthetne dönteni, hiszen két vélemény állna szemben eggyel.

Az aszpirin nem verhigító, hanem gátolja a vérrögképződést. Terhesség esetében nem játék, nekem nem adtak, egy hematológus elnézte az eredményeket egy magán klinikán, öt vetélés volt összesen. Most szúrom magam, ha nem kellene is szúrnám. De ehhez kellett 2 másik doki, hogy idáig jussunk és tényleg szükséges. A fogínyvérzés a terhesség velejárója, független az aszpirintől.

febr. 21. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én szúrnám magam a helyedben és igen, úgy tudom, létezik vérzékenység és trombózishajlam együtt, mert a véralvadás és a vérrög kialakulása nem egészen ugyanaz a folyamat.
febr. 21. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Mindkettő hematológus. Abban nagy volt az egyetértés köztük hogy szedjek aszpirint.
febr. 21. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a heparin tartalmú szurik, annyira nem erősek, hogy elvérezz tőlük. Én biztos hogy szúrnám magam. Én császár után kaptam felszini trombózist, most 8 hetes a babám, eddig szúrnom kellett magam. Csak a szerencsém múlott, hogy nem lett belőle mélyvénás. Sajnos a trombózis nem játék, én megtennék mindent, hogy megelőzzem amennyire csak lehet.
febr. 21. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A heparinszármazékok nem fokozzák a vérzékenységet, míg az aszpirin igen. Együtt a kettőt viszont nem szokták javasolni.

Leiden heterozigóta vagyok, 2 terhességet szúrtam végig 0,4-es Clexane-nal gond nélkül.

febr. 21. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
febr. 21. 12:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
