Milyen problémát okozhat ellenanyag a vérben? 36 hetes terhes vagyok, vérem 0 RH pozitív, férjem A RH negatív. Előző két ellenanyag szűrésemen nem találtak semmit, de most az enzimes ellenanyagszűrés pozitív lett. Ez mit jelent? Mire számítsak?
Figyelt kérdés
2008. dec. 6. 08:23
1/3 anonim 

válasza:

válasza:szia ha pozítiv a vércsoportod akkkor nincs semmi gond csak azoknnnál van gond akiknél negatív az anya vércsoportja én minda két szülésem után és a vetéleések után is kaptam anti-d-t
2/3 anonim 

válasza:

válasza:Nekem már az első ellenanygszűrésem is pozitív lett,pedig én is és a párom is pozitívak vagyunk.Egy vérellátós ismerősöm megnyugtatott,hogy nincs ezzel semmi gond,ez nem az az ellenanyag,amit a terhesség ellen termel a szervezet,hiszen rh összeférhetetlenségről itt ugyanis nincs szó.Ez az antitest előfordul a terhesség alatt,nem fog semmi problémát okozni sem a baba,sem az én egészségemre nézve.Arra viszont számítani kell,hogy fokozottan odafigyelnek majd a babára,hogy nem sárgul -e be nagyon.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen segítségeteket! Ez megnyugtató! Én is úgy tudtam, hogy csak akkor van gond, ha az anya rh negatív, ezért nem értettem, hogy lehet ellenanyag a véremben. Még egyszer köszönöm.
2008. dec. 7. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Mit jelent? ABO: A Rh (D) : pozitív Ellenanyagszűrés eredménye: pozitív Direkt Coombs vizsgálat: negatív
Egyéb vörösvérsejt antigének: C+E-c+e+K- Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim- reaktív pánantitest Megjegyzés: Fenti antitest a magzatra nézve veszélyt nem jelent. Társulhat fertőzéshez, ill. egyes gyógyszerek szedéséhez.
2 kisfiús ( 9 hós,3 éves) anyuka vagyok.3 hónapja menszeszelek. Már két napja késik (nem szokott), a teszt negatív lett a vár menszesz napján....
Még szoptatok 2-3-szor, nem védekeztünk, de nem ment belém...
Kismamák hogy is van ez?
35 hetes vagyok, jövő héten kell mennem teljes vérképre és ellenanyagszűrésre. (Ez lesz az utolsó vérvétel). De ellenanyagszűrés nem csak RH negatív anyáknál van?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!