Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Viszkető anyajegy terhesen?

Viszkető anyajegy terhesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12 hetes terhes vagyok. Kb. 4 napja elkezdett csiklandozni/viszketni az egyik hasamon lévő anyajegy környéke. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, mivel progeszteront szúrok hasba, így az állandó fertőtlenítéstől azt hittem, csak kiszáradt a bőr. Ma vettem észre, hogy picit piros az anyajegy udvara. Másnak is volt ilyen? Picit most meg vagyok ijedve.
ápr. 5. 21:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld meg, hogy A) valóban az anyajegy viszket-e? B) mindig piros, vagy csak véletlenül megvakarhattad, és attól pirosodott ki?

Ha mindkettőre igen a válasz, akkor szerintem mutasd meg egy bőrgyógyásznak a biztonság kedvéért.

De egyelőre én nem aggódnék, nekem a hormonális változásoktól minden is kijött (bőrproblémára gondolok). Volt pl. egy olyasmi anyajegy-szerűségem, mint egy kis szemölcs, testszínű volt, de rendesen kiállt a síkból. Na ez pl. elkezdett feketedni, mikor észrevettem, a fele teljesen sötét volt, a másik fele maradt a régi. Teljes pánikban rohantam bőrgyógyászhoz, mondta, hogy minden ok... terhesség végére teljesen befeketedett, szülés után pár hónappal visszavilágosodott, nagyon durva volt, ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem. És ez csak egy dolog volt, jött ki csomó új anyajegyem, rengeteg kis fibróma (azok is eltűntek utána, hogy mikor, hogy? 🤔), pyogen granuloma stb. Szóval szinte tényleg minden, amit el tudsz képzelni. Nekem ilyen viszketés pont nem volt, de szerintem véletlenül tapasztalod ezt pont az anyajegynél, de ha mégsem, még úgy is lehet normális. Lényeg, hogy ne pánikolj, csak figyeld magad, és ha nem jutsz megnyugtató következtetésre, akkor ne forgasd magad feleslegesen, hanem zárd rövidre dokival, az a biztos, minden jobb, mint aggódni! :)

ápr. 6. 00:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, ha minden jól megy, szerdán el tudok menni.
ápr. 6. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!