Terhesen normálisnak számitanak ezek a vércukor értékek? Étkezés előtt:4.9 Után 1 órával: 7,4 1,5órával után: 6,4

Engem 7,4-el már a diabra küldtek, szóval gondolom attól is függ, ki mennyire szigorú.
Mindenesetre én mindkét terhességem alatt követtem az IR diétát (terhességi cukorbetegség fb-csoport segítségével, nem is volt olyan nehéz vagy megterhelő), és mindkét terhességemnél az idő előrehaladtával egyre rosszabbak voltak az értékek. Szerencsére a diétával kordában tudtam tartani, de alapvetően az a cél, hogy a cukrod SOHA ne menjen 7 fölé. Semmikor. Ezért érdemes eleinte gyakrabban mérni, hogy meglásd mikor van kb a cukorcsúcsod, és azt a csúcsot kell 7 alatt tartani mindig, minden körülmények között.

Pesten magánban úgy volt, hogy 120 perces cukrot néztek az nem mehet 7.7 fölé. 7.8-al 32.héttől diétázni kellett. 160g ch diéta.
1 órás értéket nem néznek terhelésnél, vagy is nem szokás.
Otthon mérve viszont 1 órás érték valóban nem mehet 7 fölé. Kezdj el diétázni, mert valóban romlik az érték terhesség vége fele. És még böven lehet gond. Én nem igen tarzottam a diétát 32.héttől, 37.héten császároztak, no nem emiatt. Viszont császár alatt kiderült, hogy már 5liter magzatvizem volt, ami nagyon sok és ez a cukor romlásának és a diéta nem betartásának köszönhető.
Ne vedd félvállról. Mivel nem rossz a második értéked csak az 1 órási kissé magas, így elég lehet, ha csak odafigyelsz pl az ételcsoportokra. Lassú ch és reggelire kerülni a gyorsat, és leginkább a tejtermékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!