Méhnyak megrövidülés 31+4 hetesen?
Sziasztok!
31+4 hetes kismama vagyok, állam vizsgákra "készülök" éppen, és kedden sikerült a stressz szintemet annyira feldolgoznom, hogy jóslófájásokkal a kórházban kötöttem ki..szerencsére haza engedtek, de a méhnyak megrövidült, és beígérték nekem, hogy befektetnek, ha megint produkálom a tüneteket...
Sajnos a pocakom most is fáj, bár másmilyen módon, mint amikor jóslók voltak, de ez is nagyon rossz. Nem tudom mit lehet ilyen helyzetben csinálni. Hagyjam a fenébe a vizsgákat és az idegeskedést, majd megcsinálom később? VAgy egyáltalán mennyire komoly ez a méhnyak rövidülés? ÚGy el vagyok keseredve, egész nap csak sírok..éjjel-nappal:(

válasza:Nekem már a 20. héten 1.5-re rövidült, és kinyílt a külső méhszáj.32. héttől pedig végig kinyíltam,mégis kiírt időpontra szültem, bár sokat feküdtem, és nem stresszeltem(annyit)
Neked milyenek az értékeid?Mit írt a doki kiskönyvbe?

válasza:Kedves első..nekem nem írt bele semmit a kiskönyvbe a doki. Az ambuláns lapra írta, hogy kissé megrövidült méhnyak, és hogy jóslófájások betöltött 37. hét előtt...
KEdves második, Te nem tudod halasztani a vizsgákat?

válasza:Szia! Én 33 hetesen csináltam végig a vizsgákat, stresszben voltam. Mondta a doki hogy álljak le nem tesz jót a babának. Csak sajnos nekem ez fontos volt nagyon. Letettem a vizsgákat jól. A méhnyakam közben megrövidült 1.5-re és kicsit hamarabb indult meg a szülésem. De a baba egészséges volt és már jön is a következő! Próbálj meg lenyugodni, és tanulni. A hasfájásnál én négykézlábra ereszkedtem a földön és így egy kicsit megnyugodott a pocaklakóm. Meg hétvégeken néha elmentem egy ilyen kismama masszázsra, az jót tett bár sajnos csak párnapig használt.
1 gyerekes + 36 hetes km.

válasza:

válasza:Szia!
Nyugodj meg először is.
Nekem a 2. terhességnél már a 21. héten megrövidült a méhnyak és kinyílt a külső méhszáj. A 28. héttől jóslóztam. Engem is riogattak koraszüléssel. A 21. héten a doki felírt Mg citricit, napi 3 szemet, és ezt a 36. hétig szedtem, a 41.héten szültem.
A 3.terhességnél a 8. héten 1110 lettem, 1cmre rövidült mny, külső és középső méhszáj kinyílt. Szintén napi 3 mg citrici, de vetéléssel, majd később koraszüléssel riogattak. Nos, ő a 42. héten lett indítva:)
Nyugi, önmagában a jóslók és a méhszáj nem jelent semmit.
kitartás!

válasza:Szia!
Nyugodj meg!!!:)
Nekem a 33.héten 1000-es méhszájértéket írt be az orvos, azt is megkérdezte, hogy befektessen-e a kórházba...Természetesen nagyon megijedtem, emelett még úgy beszélt velem, mint egy felelőtlen, semmire kellő nővel:(
És persze itt van lassan a vizsgaidőszak. Én is bestresszeltem magam, nehogy koraszülés legyen, de a vizsgákat is meg szeretném csinálni. Alig vártam, hogy a védőnőmmel, háziorvosommal tudjak beszélni erről az értékről. Mindannyian megnyugtattak, hogy nincs ezzel semmi gond, sőt egyik ismerősömnek még hamarabb kezdett el rövidülni és nyílni, 1100 értékkel mégis túlhordta a picit...Nekem is vannak keményedések, szedek rá magne B6-ot, 3x2-t és jóslók is vannak, és volt, hogy a No-Spa segített ezügyben.
A magnézium tényleg jó az idegeskedésre és szerintem vannak olyan teák is, amik jó hatással vannak a kismamák labilisabb idegeire:)
Én úgy vagyok, hogy többet pihizek, tanulgatok és ha minden jól alakul elmegyek vizsgázni, de a férjem felkísér. Ha pedig a Babócám másként gondolja, akkor lemondok a vizsgákról, igaz nehéz szívvel, de akkor is megéri:)
Bár a legutóbbi viszgatapasztalatom az volt, hogy jó kismamának lenni ilyenkor is, mert nagyon kedvesek voltak velem:)
Nyugodj meg, sikeres államvizsgát és boldog babavárást kívánok Nektek:)
35.hkm
Kapcsolódó kérdések:
Volt valaki ennyi idősen 4D-n?
Párhete.az.ultrahangon.láttak.egy.kis.lerakódást.a.magzati.májban.amire.torch.vizsgálatot.javasoltak..2.hétre.rá.kontrolon.nem.láttak.semmit.de.sajnos.rosszak.a.látási.viszonyok.a.vastag.hasfalam.miatt...ezért.megcsinálták.2hete.a.vizsgálatot.ma.kaptam.egy.levelet.de.ne...
mekkora lehet? és mivel lehet még fejletelenebb mint a 40. hétre születettek?és mennyi ideig tartanának bent?
A lányommal már akkora hasam volt ekkorra hogy le sem tagadhattam most meg semmi. ma voltam AFP-n és a 12 heteseknek volt ekkora hasuk mint nekem. A gyerek szépen fejlődik. Ja és még 1 kérdés azt mondta ma a doki hogy ilyenkor még nem lehet a baba nemét megmondani mert még nem szálltak le a herék.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!