Milyen szempontok alapján választatok nevet a gyereketeknek?
Szia.Én aszerint választottam,hogy illik e a vezeték névhez-tehát jól hangzik e?;majd hogy lehessen becézni és azt is megnéztem mi a jelentése-bár ez nem nagyon érdekelt :-)
így lett a fiam Bendegúz Krisztián
ami még tetszik:Alexander;Alexa......majd a kistesónak :-)
Nekünk ha kisfiú Gábor mert az apuka is Gábor, ha kislány nekem a Panna nagyon tetszik, de még nem tudjuk a nemét, kedden remélem megmutatja magát a kis drágánk és nem lessz szégyenlős
Bolgog babavárást,
18 hetes kismama:)
Szia! Mi az Olivért választotuk de szóba jött a Martin, Ádám, Ákos is.És persze azt is néztük, hogy menjen a vezeték névhez. Ha lány lett volna a Norina, Olivia tetszik nekem.Én szerintem a név választás a legnehezebb , föleg ha a párod nagyon válogatós :)
30 hetes kismama
Szerintem még azt is figyelembe kell venni,hogy ha felnőtt lesz,hogy fog hangzani a neve. (ha mondjuk utána mondod, hogy néni vagy bácsi) De a legfontosabb tényleg hogy a vezetéknévhez passzoljon. Ne legyen pl. olyan,hogy a vezetéknév cs-re végződik és Csilla legyen az utónév. Túl hosszú vezetéknévhez inkább rövidebb keresztnév illik, és fordítva.
Nekünk nehéz dolgunk van, hármasikreket várunk, elvileg három kislányt. Leona, Norina, Nikol, de ezek még csak nagyon kezdetleges ötletek. Most tudtuk meg, hgoy lányok, és eddig nem is néztünk neveket. Pedig még fiút kell majd...
Hát nekünk a vezetéknév eleve sok sok olyat kilőtt amit szerettem volna és tetszene, így az apjára bíztam:))
Jót választott, igazán illik a fiunkra a neve:)
A mostani bébink nem tudjuk még mi lesz, de neki én választok nevet.
Bár ha lány lesz, a férjem belehal ha nem lehet Csenge:)))
Szia!
Először is hogy tetszik e név hangzása, jelentése, ne legyen tucatnév és menjen a vezetéknévhez és persze a gyerekem is vélhetőleg szívesen viselje majd felnőtt korában is.
32 hetes kismama
Ja igen három lányom van Anett, Nikolett, Hanna és a mostani babám Dominik lesz.
utolsó voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!