Ti meddig szedtétek/szeditek a terhes vitamint?

válasza:

válasza:Én az Elevitből szedek még heti kettőt és MagneB6-ot is kell, mert ha nem szedem, akkor begörcsöl a lábam. Anélkül üvöltök a fájdalomtól, de nem szedem túl magam, tehát napi 1, max 2 az adag.
(34 hkm)

válasza:Én az első babámmal Femibiont szedtem és már 8 hónapos volt, amikor abbahagytam. Ajánlják, hogy nem szabad abbahagyni a szülés után sem, mert a szoptatás miatt pótolni kell a vitaminokat, ásványi anyagokat.
Most a másodikkal is Femibiont szedek és tervezem is szedni legalább addig, amíg a Lányommal.

válasza:Második lányomat várom!
Egyáltaán nem szedtem vele terhesvitamint,inkább egészségesen kajáltam...A magnéziumot 37 hetesen hagytam abba!Amúgy 36. hétig kell szedni!Én mondjuk 500mg-os magnerotot szedtem!
Az első lányommala 20. hétig szedtem elevitet,és vele 36. hétig béres féle (250mg-os) magnéziumot!
De az első lányom 3950grammal és 61cm-vel született,ígyeldöntöttem mássodikkal nem szedek terhes vitamint!
Előreláthatólag Ő még nagyobb lesz...Szóvalnem ettől függtünk...

válasza:

válasza:Szerintem érdemes végig szedni a terhes vitamint, mert a mai kajákban, hiába hiszi azt az ember, hogy egészséges, lehet, hogy nincs meg az a mennyiségű ásványi anyag ami ahhoz kell, hogy például a nyitott gerincet kikerülje az ember.
Ráadásul az első trimeszterben, ahol a legffontosabb a folsav bevitel, ha nagyon hányós az anya, akkor hiába étkezik egészségesen, nem ér el vele semmit, mert felszívódás előtt visszajön az étel.
A magnéziummal viszont azért csínján, mert hasmenést okozhat a túlzott bevitel, és az felesleges kockázatot jelent (a súlyosabbik formája).

válasza:Terhesvitamint kb. 24. hétig (femibiont),a dokim mondta, hogy utána felesleges. Magnéziumot még szedem, emellett vasat és kalciumot kell szednem.
32+2 hkm

válasza:Femibiont szedtem a 33 hétig.Azóta magnerotot meg omega3-at.
35+6 hkm

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha elfogy szulés elott pár héttel, vegyek még vagy már inkább ne?
Elevit vagy Gravida?? Babát tervezünk és szeretnék elkezdeni vitamint szedni! Arra gondoltam, hogy vagy úgy csinálom, hogy veszek külön folsavat és külön magneb6-ot és ezeket szedem addig amig nem esem teherbe, aztán pozi teszt után gravidát vagy elevitet... Vagy...
A gyógyszertárban azt mondták,lehet folyamatosan szedni,ne szüneteljek vele.De több mindenkitől hallom,hogy pár napig hanyagoljam,mert ellenkező hatást válthat ki.2 hete szedem naponta 2x5 golyót.Nekem nagyon beindult tőle a tejem,de most 2 nap szünetet tartottam és...
Nem szédültetek töle?A doki 3x1 adott de félek a szédüléstől.Babának nem árt ha csak akkor veszi be az ember ha görcsöl?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!