Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nyílik a méhszáj azt...

Ha nyílik a méhszáj azt egyáltalán nem lehet érezni? Vagy ha nyitva van?

Figyelt kérdés

Gondolom nem, de nem túl kevés a havi 1x történő méhszájvizsgálat? (Nem mintha arra vágynék, h. minél többet, csak megnyugtatna asszem.)

Milyen gyorsan nyílik, ha nyílik?--->közepe fele járó kismamáknak (Ez is változó, de úgy kb.)

Ez a legnagyobb félelmem, nyugtasson meg valaki!

2013. aug. 16. 12:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én is pont ezen eszem magam. 22+6 hetes kismama
2013. aug. 16. 12:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem azt mondta a doki, barnázás vagy vérzés utalhat rá, vagy sok sok keményedés, de olyan is van, aki semmit nem tapasztal
2013. aug. 16. 12:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Szaisztok nekem 30 hetesen ki volt már nyílva egy újnyira, de nem éreztem semmit. Jövőhéten megyek megint akkor kiderül mi lesz. Boldog babavárást :)
2013. aug. 16. 12:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves hármas válaszoló. Mennyi idő telt el a két nődokis vizsgálat között. Kb. mennyi időbe telt neki kinyílnia. Az az igazság, hogy ilyen nyomó érzést érzek ott lent, nem fáj de elég kellemetlen. Mondjuk eléggé parás vagyok. Elég messze még a köv. méhszáj ellenőrzés, mert most voltam 9 napja.

Komolyan gondolkoztam azon, hogy varratni kellene és nem kellene így parázni.

2013. aug. 16. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azért ne ess túlzásokba, kérlek. Természetes, hogy aggódsz, de pont az ilyen jellegű és mértékű aggodalmak szokták bevonzani a bajt. Ha 9 napja rendben volt, akkor próbálj nem ezen őrlődni. Ha nyílik, az akár gyorsan is történhet, de miért nyílna ki idő előtt? Persze, tudom, hogy van, akinél kinyílik idő előtt, de azért ne ebből indulj ki. A nyomó, szúró érzést simán okozhatja a baba is. Nekem előző terhességemnél úgy nyílt ki egyujjnyira, hogy semmit nem éreztem, ellenben mikor az elsőnél nyomó, szúró érzéseim voltak, a világon semmi nem történt. Szóval lazíts, és gondolj arra, hogy nem fog kinyílni.

Egyébként olyan kismama is van, akinek soha nem nézik a méhszáját (pl. külföldön).

2013. aug. 16. 13:38
 6/11 A kérdező kommentje:

Azért parázom, mert az előző terhességem a semmiből így ért véget--> túl korán. Semmivel sem vesznek komolyabban, mintha mi sem történt volna akkor. Sem görcsök, sem semmi nem utalt a bajra, egyszer csak már minden késő volt.

Most egy héttel vagyok túl azon az időn, emiatt...

2013. aug. 16. 13:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Úgy ésszel felfogok mindent, meg nagyjából tisztában is vagyok az egésszel, csak hátha valakinek a kommentje megnyugtat kicsit. Olyan esetekre vagyok kíváncsi ahol kinyílt, de jól végződött.
2013. aug. 16. 13:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Sajnalom ami tortent kerdezo. De ha mindenen ennyire aggodsz nem tudod elvezni a terhesseged. Nem bantaskent, de ha megakar maradni a baba megfog, ha nem akkor sem tudsz mit csinalni, ha napi 24 orban megfigyeles alatt tartananak. Probalj meg kicsit lazitani. Neked is es a BABADNAK is jobb lesz.

Egyebkent igaza van az 5.nek. En pl kulfoldon elek 32 hetes vagyok es meg egyszer sem volt ilyen vizsgalatom. Csak remelni tudom, hogy a jovoheten mar lesz. De ha ne akkor sem tudok mit csinalni.

Nyugalom! Minden rendben lesz!!!

2013. aug. 16. 16:24
 9/11 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy van olyan, akinek nem nézik, de itt sajna volt előzmény.

Egyébként ez a terhesség nem feltétlenül arról szól, hogy élvezem. Elég nehéz. 7 év alatt először sikerült teherbe esnem, ha valami történne nem tudom lenne e következő lehetőségem.

De egyébként igyekszem pozitív lenni, csak nem mindig sikerül.

Boldog babavárást nektek is!

2013. aug. 16. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:

5-ös válaszoló vagyok. Így már kicsit érthetőbb a dolog. Sajnos nálam is vannak szörnyű előzmények, inkább nem írnám le, hogy mik. A lényeg, hogy kétszer vártam eddig babát, ennek ellenére egy élő gyermekem van. Nagy nehezen rászántuk magunkat a harmadik babára, de már többször megfogadtam a terhesség alatt, hogy ha minden rendben lesz, többé "nem kísértem a sorsot". Mindig van valami, igaz, másnak akár csak apróságoknak tűnhetnek, de folyton aggódok valamin. Még a szülésen is, pedig az jóval odébb van, de megvan rá az okom sajnos.

Nem akarok túl sokat írni, csak annyit, hogy próbálj arra gondolni, hogy ha ez a Baba valóban jönni akar, akkor jönni is fog, időben, komplikációk nélkül. Persze, oda kell figyelni a gyanús jelekre, de próbálj meg lazítani. Hihetetlen, de nekem időnként sikerül, nem stresszelek folyton, csak néha. Én az előző terhességet végigvittem, és még lesznek rettenetes hetek, amikor az előző terhességemnél volt valami... Nehéz, tudom, értem, átérzem, de nem lehet ennek a bűvkörében tölteni a mindennapokat. Higgy abban, hogy ezúttal másként lesz, és úgy is lesz, hidd el!!!

Még annyit, hogy ha ez ennyire zavar, akkor jelezd az orvosnak, és kérdezz rá, hogy nem tenné-e meg, hogy gyakrabban ellenőrzi, mert Téged ez az előzményeket tekintve megnyugtatna.

Egyébként mikorra várod a babádat?

Egészséges babát és minden jót kívánok Neked szívből!

2013. aug. 16. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!